Pui a la Kiev
Pui a la Kiev, reteta culinara delicioasa de inspiratie ruseasca, preparat din piept de pui batut ca un snitel si rulat in jurul unei umpluturi de unt cu mirodenii, dupa care tavalit in faina ou, unt si prajit in ulei incins. Nu este o reteta care se prepara rapid dar are avantajul ca este preparata din timp si finalizata rapid inainte de servire.
Nu prea ma omor dupa pieptul de pui dar trebuie sa recunosc ca aceasta reteta clasica de pui a la Kiev ii schimba
cu totul gustul, il umple de arome si de savoare si nici nu este greu de preparat.
Avem nevoie de
– piept de pui batut ca pentru snitel, foarte subtire , condimentat cu sare si piper dupa gust, de marimea podului palmei sau chiar mai mic (daca e mic rularea poate fi mai dificila dar rezultatul final mai cochet);
– unt la temperatura camerei (cam o jumatate de lingurita pentru o felie de carne)
– usturoi pisat
– verdeata tocata cat mai marunt
– cascaval ras
– faina
– ou
– pesmet
– ulei pentru prajit
Amestec untul cu verdeata, usturoiul pisat, sare, piper pana se formeaza o pasta omogena. Se ia o jumatate de lingurita (sau mai mult daca snitelul e mai mare) si se pune pe felia de carne, deasupra presarandu-se o lingurita de cascaval ras. Rulam cu atentie iar marginile se prind in scobitori in asa fel incat continutul sa fie bine sigilat pana va fi gata.
Daca se intampla ca felia de carne sa nu fie intacta, tapam gaura dinspre interiorul snitelului cu o bucatica de carne de la un alt snitel si rulam ca de obicei. Dam puiul succesiv prin faina, ou batut si pesmet si il punem la prajit, la foc mediu, pana prinde o apetisanta culoare aurie.
Odata gata de a fi savurat, umplutura de unt, verdeturi si cascaval se transforma intr-o delicatesa demna de o masa regala.