P

Pufi–cornulete cu umpluturi dupa dorinta

Pufi-cornulete cu umplutura dupa dorinta
Cornuri pufoase cu umpluturi dupa dorinta, perfecte la orice moment al zilei
Pufi-cornulete cu umplutura dupa dorinta

Cornuri pufoase cu umpluturi dupa dorinta, reteta simpla,  usor de preparat si greu de rezistat.

Pufi-cornulete cu umplutura dupa dorinta

Io va spun sincer, am gatit minunatiile astea de cornulete dar n-am gustat deloc. Caci sunt la dieta si ma tin de ea. In schimb pot sa spun ca au avut succes pentru ca s-au papat. Toate.

Am avut ceva reclamatii cu privire la umplutura, cica lui iubi nu-I place macul.

Asa ca pe viitor am hotarat sa pastram aluatul (care e si foarte usor de facut) si sa schimbam umplutura dupa inspiratiune si cu ce e prin frigider: branza, rahat, marmelada etc etc etc.

Cornulete pufoase cu umpluturi dupa dorinta – reteta completa, printabila

Pufi-cornulete cu umplutura dupa dorinta

Cornuri pufoase cu umpluturi dupa dorinta

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Cornuri pufoase cu umpluturi dupa dorinta, perfecte la orice moment al zilei
fel de mancare Desert
bucatarie clasica

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. faina
  • 200 ml. lapte ­
  • 200 gr. unt
  • 2 bucati galbenus de ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura rom
  • 1 cub drojdie de bere

Mod de preparare
 

Aluat

  • Incalzim usor laptele si, intr-o cana,  il dizolvam cu drojdia si o lingurita de zahar.
  • Mai adaugam si o lingura de faina si se lasa intr-un loc cald, la crescut.
  • Cernem faina, adaugam coca de drojdie cu lapte. 
    blank
  • Mai adaugam si mixam si doua galbenusuri, doua linguri de zahar, o lingura de smantana, untul frecat spuma, un praf de sare si o lingura de rom. 
    blank
  • Mixam bine bine toate laolalta. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca pana se dubleaza ca volum.
    blank

Umplutura

  • In timpul asta putem pregati umplutura: tura asta am facut reteta originara cu mere si mac: dam doua mere pe razatoare, stropim cu zeama de lamaie si le calim cu doua linguri de zahar intr-o tigaie in care am incins o lingura de unt. 
  • Odata calite, se lasa sa se raceasca si se adauga macul si zaharul vanilat.

Asamblare

  • Incingem cuptorul la 180 °C.
  • Intindem aluatul dospit, il mai framantam o tura si intindem o foaie pe care o taiem im patrate cu laturi cam de vreo 10 cm. 
    blank
  • Punem pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura (de care o fi ea, mac, rahat turcesc, dulceata, branza etc.). 
    blank
  • Rulam si punem in tava pe care deja am uns-o cu ulei (eu personal am preferat foaia de copt).
  • Daca cuptorul e incins, dureaza cam 15 – 20 de minute sa fie gata.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Pudram cu zahar si ….ne ingrasam ……de bucurie.

blank

CategoriesAluaturi Desert
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.