| |

Salata Voinicel

Luna asta, imbratisarea mea virtuala merge catre Dia ,harnicuta din spatele blogului culinar Retetele mele dragi, un blog pe care il vizitez cu drag la fiecare “tura”  internautica. Intr-o zi, fiind in cautarea unui mic dejun pentru voinicii mei, am dat peste salata Voinicel, pe care o mai vazusem in cartea Elenei Pridie (o carte pe care o recomand cu caldura, nu doar pentru retetele perfecte pentru post dar si pentru partea introductiva doldora de infomatii de sanatate utile).

Salata Voinicel

Salata Voinicel – reteta completa, printabila

Salata Voinicel

Salata Voinicel

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Salata Voinicel, o salata gustoasa si sanatoasa cu cereale, seminte si fructe, potrivita atat ca gustare dulce cat si ca mic dejun hranitor
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 30 minutes
timp total 35 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari, Desert
bucatarie sanatoasa
portii 2 portii
calorii 11 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 cana grau fiert din care am si la congelator, pre gatit pesntru retete rapide
  • 1/2 cana seminte - pot fi nuci, alune, migdale - sa fie crude (ca-s sanatoase) si as mai sugera hidratate (puse cu o seara inainte in apa - motivele pentru care e bine sa fie hidratate le puteti citi in articolul al carui link il gasiti la sfarsitul acestei retete). Daca folositi fistic - acela nu se hidrateaza.
  • 2 - 3 linguri miere poliflora
  • condimente scortisoara pudra, nucsoara pudra, anason pudra, seminte de vanilie (dupa gust si preferinte)
  • fructe proaspete (eu am folosit corcoduse)
  • menta pentru decor

Mod de preparare
 

Fierberea graului

  • Graul/arpacasul se spala bine, se scurge, se aseaza intr-o craticioara, adaugam apa, cat sa fie cam 2 degete deasupra lui.
  •  Lasam la fiert pana se inmoaie bine (daca e nevoie, se mai adauga apa fierbinte in timpul fierberii). 
  • Lasam sa se raceasca. Eu mai am arpacas si la congelator, cand cumpar o punga, o fierb toata ca sa am sub forma semipreparata de arpacas pentru zile aglomerate.
  • Truc -Tot procesul asta cu fierberea, e bine sa il faceti cu o seara inainte ca a doua zi salata sa fie gata int-o clipita, doar amestecand rapid toate ingredientele. Eumerg chiar nitel mai departe, seara dupa ce am fiert si racit (ori dezghetat - dupa caz) graul /arpacasul, il amestec cu mierea si condimentele sa aiba timp peste noapte sa se intrepatrunda aromele.

Asamblarea desertului

  • A doua zi, adaugam la cereale fructele si semintele (maruntite sau nu), chiar daca hidratam semintele (alune, nuci etc.), cateva pot sa nu fie - numai pentru un plus de textura crocanta care completeaza de minune restul ingredientelor.

Experimentul e cuvantul de ordine

  • Este o salata foarte versatila pe care o putem transforma dupa cum ne duce imaginatia. 
  • Ii putem adauga smantana, frisca (naturala daca se poate), pentru adulti nitica visinata saua afinata (pentru adulti, eventual ca desert seara:)))))))), ne putem juca cu aromele, putem incerca cu cardamom....Si cine stie ce alte combinatii putem descoperi cu nitica experimentare.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Informatii utile

Va invit sa le cititi cu mine daca vreti sa stiti de ce e bine

 Pofta buna sa avem!

Salata Voinicel - colaj

publicitate

Similar Posts

7 Comments

  1. ce frumos ti-a iesit salata! mai frumoasa ca a mea 🙂 nu-i asa ca e minunata cartea Elenei Pridie? si eu o rasfoiesc mereu cu drag, ca pe un dar pretios! te pup si te imbratisez cu drag!

  2. Nooooo, nu-i mai frumoasa, e doar mai de vara, cred ca tu ai facut-o iarna, cam greu cu pozele si culorile atunci. Imi place Elena Prie desi nu toate retetele incercate au fost pe placul meu. Dar cred ca e chestie de gust.

  3. Este delicioasa, mi-a placut mult. Nu prea m-am inteles cu arpacasul pus la congelator, Cand l-am scos n mi-a mai placut, parca era un burete cu apa. Am gresit oare ceva?

    1. Nu, adevarul e ca trebuie scos cu vreo zi inainte de a fi folosit, decongelat si incalzit iar. E mai bun la retete ca Arpacas cu ciuperci si sos dar la o salata ca asta e mai bine sa fierbi inainte decat pe cel decongelat. Folosesc din cel comgelat cand n-am alternativa dar cel proaspat fiert e mai gustos mancat atunci. Congelat e pentru usurinta, ca n-avem timp din pacat mereu sa le facem ca la carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.