Bomboane Raffaello cu lapte condensat

Bomboane Raffaello
De ceva vreme m-am inscris pe Facebook la o provocare Virtual Hug se numeste. Mi s-a parut un concept foarte dragut si anume sa alcatuim o postare in care sa trimitem imbratisari virtuale catre alt(cineva) blog. Mai multe amanunte despre regulamentul acestei provocari gasiti aici, pagina de Facebook este aici, logo-ul
Desi m-am inscris de vreo trei luni (cred), n-am participat pana acum din motive de timp limitat dar de acum vreau sa ma mobilizez. Prima catre care mi-am indreptat imbratisarile este chiar initiatoarea provocarii, Cristina, o bloggerita foarte volubila si simpatica, blogul ei este plin, mai nou, de retete Dukan, slabiciunea mea. Mi-am ales o reteta ce se anunta interesanta: Bomboane Rafaello. Ca sa fiu sincera nu  e prima data cand le fac (dar dupa o alta reteta) si au totdeauna un succes garantat. Am fost curioasa daca voi avea acelasi succes cu o reteta Rafaello care nu contine unt. Ei bine, dupa marturia voinicilor mei, cobai pe aceasta reteta (eu n-am gustat pe motiv de pot), reteta e minunata.

Bomboane Raffaelo cu lapte condensat – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Bomboane Raffaello
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Bomboane Raffaello cu lapte condensat

Bomboane homemade Rafaello, cremoase cu muuulta nuca de cocos
Tip de reteta Dulciuri
portii 20
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 350 gr cutie lapte condensat
  • 3 linguri lapte praf
  • 150 gr nuca de cocos plus inca 50 grame pentru decor
  • foi de napolitana faramitate
  • cate o aluna in mijlocul fiecarei bomboane

Mod de preparare

  1. Punem laptele condensat intr-o oala mai mica si-l infierbantam pe foc dar avem grija sa luam de pe foc ininte sa dea in fiert. Punem peste lapte fulgii de nuca de cocos, laptele praf si foaia de napolitana faramitata si amestecam pana compoiti devine ommogena si inlaturam toate cocoloasele din compozitie. Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider sa se intareasca putin.
  2. Din experienta mea in ce priveste laptele praf, consistenta si granulatia acestuia difera de la marca la marca, asa se face ca o cantitate data intr-o reteta s-ar putea sa difere de ce constati tu in practica: de pilda, la reteta asta, in principiu trebuia sa pun doua linguri de lapte, in practica am pus trei deoarece crema era inca prea lichida. Daca crema ar fi fost prea vartoasa, as mai fi adaugat 1 - 2 linguri de lapte.
  3. Dupa doua ore, pregatesc 50 gr. fulgi de nuca de cocos intr-un bol, scoatem crema de la frigider si cu o lingurita incepem a scoate bilute de marime unei nuci, punem in mijlocul acesteia, o aluna si formam bombonica in jurul acesteia dandu-i o forma (cat mai) rotunda. Tavalim dulcegaria prin nuca de cocos si o punem deoparte pe o tava pe care, dupa ce umplem de bombonele ninse, o punem iarasi la rece pentru o noapte.
  4. A doua zi sunt numai bune de servit:))))))))))
Daca sunteti curiosi asupra variantei de reteta cu unt, incercati reteta Laurei Sava dar am aflat ca aceste bombonele pot fi mancate si in post iar pentru sta puteti testa aceste bomboane Raffaello vegane.
Bomboane Rafaello

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*