Tocana Brunswick, cu pui si legume, reteta nord-americana
Tocana Brunswick – reteta completa, printabila
Tocana Brunswick
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 pulpe pui
- 100 g costita afumata, taiata bucatele
- 200 g morcov curatat si feliat
- 12 ciuperci – asta in locul porumbului, mazarei, cartofilor excluse toate din motive de dieta
- 2- 3 rosii decojite si cu semintele scoase
- 2 ceapa mari curatate si taiate marunt
- 1/4 telina mare pe care am ras-o marunt
- 4 – 5 linguri pasta de rosii
- 1 lingura usturoi zdrobit intr-o pasta omogena
- 2 – 3 frunze de dafin
- 1 paharel Sos Worchestershire
- 3 linguri ulei
- sare dupa gust
- piper proaspat macinat
- verdeata dupa preferinte tocata pentru decor si extra-flavor– eu am preferat leurda: pentru ca-mi place si pentru ca este de sezoooooon
Mod de preparare
- Asezonam carnea cu sare si piper.
- Incingem uleiul intr-o cratita mare si le calim, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
- Adaugam ceapa deja curatata si taiata marunt, morcovul spalat, curatat si feliat, telina curatata si rasa si, in cele din urma, ciupercile spalate si taiate in patru.
- Cand legumele se inmoaie, turnam supa si restul ingredientelor (cu exceptia sosului Worcestershire), dam focul mai tare pana cand incepe sa fiarba, apoi dam focul incet.
- Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba mocnit pana cand carnea este moale (intre o jumatatea de ora, o ora).
- Cu cinci minute inainte de a lua tocana de pe foc, scoatem foile de dafin, gustam putin si potrivim cu sare, piper, adaugam si sosul Worcestershire si jumatate din verdeata tocata marunt.
- Cealalte jumatate o presaram in farfurie peste tocanita aburinda.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sincer, vazand reteta propusa, eram cam sceptica dar sa stiti ca, dupa ce am gustat si re-gustat si apoi mancat de-a binelea, mi-am schimbat parerea: parol, e chiar buna si e plina de savoare!
Great job on your challenge and your stew version looks delicious. Love the step by step photos.
Wonderful job on the Challenge! It looks delicious!