Tocana Brunswick
|

Tocana Brunswick, cu pui si legume, reteta nord-americana

DSCF3484 Cand am auzit la Daring Kitchen denumirea acestei tocane, m-am si vazut cu ochii mintii calarind la vanatoare prin padurile Austriei, alaturi de nobili habsburgi (hihihi, sunt modesta, asa-i?) in sunetele goarnelor si hamaitul cetelor de ogari. Ei bine, nu, originea acestei tocane este americana, mai exact, nord-americana, de prin insoritele bucatarii sudiste. Paternitatea acestei tocane este aprig disputata intre statul Georgia si statul Virginia, cert este ca ea s-a impus ca un fel specific sudului. Cand am citit prima oara reteta, am constatat ca este un fel de mare ghiveci, cu foarte multe legume de tot felul si mirodenii.
N-am putut face chiar dupa reteta, pentru ca n-am voie de la dieta sa amestec carnea cu legumele amidoane sau cu porumb, asa ca am gatit propria varianta de tocana Brunswick cu morcovi si ciuperci.

Tocana Brunswick – reteta completa, printabila

blank

Tocana Brunswick

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O mancare satioasa, plina de savoare
fel de mancare fel principal
bucatarie americana
portii 4 portii
calorii 436 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 4 pulpe pui
  • 100 g costita afumata, taiata bucatele
  • 200 g morcov curatat si feliat
  • 12 ciuperci – asta in locul porumbului, mazarei, cartofilor excluse toate din motive de dieta
  • 2- 3 rosii decojite si cu semintele scoase
  • 2 ceapa mari curatate si taiate marunt
  • 1/4 telina mare pe care am ras-o marunt
  • 4 – 5 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura usturoi zdrobit intr-o pasta omogena
  • 2 – 3 frunze de dafin
  • 1 paharel Sos Worchestershire
  • 3 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • piper proaspat macinat
  • verdeata dupa preferinte tocata pentru decor si extra-flavor– eu am preferat leurda: pentru ca-mi place si pentru ca este de sezoooooon

Mod de preparare
 

  • Asezonam carnea cu sare si piper. 
  • Incingem uleiul intr-o cratita mare si le calim, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
    blank
  • Adaugam ceapa deja curatata si taiata marunt, morcovul spalat, curatat si feliat, telina curatata si rasa si, in cele din urma, ciupercile spalate si taiate in patru.
    blank
  • Cand legumele se inmoaie, turnam supa si restul ingredientelor (cu exceptia sosului Worcestershire), dam focul mai tare pana cand incepe sa fiarba, apoi dam focul incet.
    blank
  • Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba mocnit pana cand carnea este moale (intre o jumatatea de ora, o ora).
    blank
  • Cu cinci minute inainte de a lua tocana de pe foc, scoatem foile de dafin, gustam putin si potrivim cu sare, piper, adaugam si sosul Worcestershire si jumatate din verdeata tocata marunt.
    blank
  •  Cealalte jumatate o presaram in farfurie peste tocanita aburinda.
    blank

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Sincer, vazand reteta propusa, eram cam sceptica dar sa stiti ca, dupa ce am gustat si re-gustat si apoi mancat de-a binelea, mi-am schimbat parerea: parol, e chiar  buna si e plina de savoare!

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.