Sunca in stil florentin
Sunca in stil florentin, o reteta tip aperitiv sau gustare, simplu de facut, rapida si foarte delicioasa.
Sunca in stil florentin – reteta completa, printabila

Sunca in stil florentin
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 100 gr. spanac
- 8 felii sunca daca sunt subtiri si inguste s-ar mai putea sa-ti trebuiasca extra.
- 4 ou
- 4 linguri smantana grasa Eu am inlocuit-o cu branza de vaci pasata fin, nu era lichida dar a mers.
- 100 gr. cascaval doar atat cat e nevoie sa acoperim fiecare portie in parte cu o ploicica fina de razatura. N-am folosit partea fina caci sta ceva la cuptor iar daca e prea fin se topeste inainte de a se face oul din interior.
Mod de preparare
- Incingem cuptorul la 180°C.
Intai pregatim formele
- Eu am folosit unele de briose dar puteti folosi si chifle, eventual scobiti interiorul pentru nitica adancime.
Preparare sunca in stil florentin
- Pregatim spanacul, spalandu-l, curatandu-l, dupa care il asezam intr-o sita si il oparim bagandu-l in apa clocotita pana se inmoaie.
- Il scurgem si-l tocam marunt.
Asamblarea preparatului
- Feliile de sunca le-am pus in forma de caus ca sa cuprinda restul ingredientelor.
- In interior, am asezat primul strat – spanacul, am sarat, piperat, deasupra am spart oul (cu emotii caci ma gandeam ca s-ar putea sa nu incapa albusul tot si sa dea in afara.
- Deasupra am turnat smantana – am mai asezonat nitel sare, piper, ultimul strat este cel de cascaval.
- Se baga la cuptor si se lasa la copt pana cand oul se incheaga si branza devine aurie – circa un sfert de ora.
- Se serveste imediat.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.