|

Sunca in stil florentin

Sunca in stil florentin, o reteta tip aperitiv sau gustare, simplu de facut, rapida si foarte delicioasa.

Sunca in stil florentin

publicitate
Luna aceasta, a fost randul Andreei de la Toata ziua in bucatarie sa gazduiasca provocarea lunara Dulce Romanie si a venit cu un un ingredient de sezon: spanac.
Nu dati cu pietre, nu va socati dar musai sa marturisesc: urasc spanacul. O ura veche, hate de pe vremea bebelusiei cand, povesteste mama, cand imi dadea spanac, il scuipam cu energie umpland hainele, peretele, podeaua. Nu ma putea face nicicum sa-l mananc. Acum il mai tolerez din cand in cand dar tot nu m-a castigat in vreun fel. Il mananc cerebral, gandindu-ma ca: Uau, e sanatos dar cah ii urasc gustul. In preparatul de fata, spanacul nici nu se simte, toata mantocaria este un soi de aperitiv, destul de prezentabil, mai ales daca il puneti in chifla pentru servire (n-a fost cazul la mine cu dieta mea).

Sunca in stil florentin – reteta completa, printabila

Sunca in stil florentin

Sunca in stil florentin

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un aperitiv gustos si simplu de facut
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie italiana
portii 4 portii
calorii 176 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 100 gr. spanac
  • 8 felii sunca daca sunt subtiri si inguste s-ar mai putea sa-ti trebuiasca extra.
  • 4 ou
  • 4 linguri smantana grasa Eu am inlocuit-o cu branza de vaci pasata fin, nu era lichida dar a mers.
  • 100 gr. cascaval doar atat cat e nevoie sa acoperim fiecare portie in parte cu o ploicica fina de razatura. N-am folosit partea fina caci sta ceva la cuptor iar daca e prea fin se topeste inainte de a se face oul din interior.

Mod de preparare
 

  • Incingem cuptorul la 180°C.

Intai pregatim formele

  • Eu am folosit unele de briose dar puteti folosi si chifle, eventual scobiti interiorul pentru nitica adancime.

Preparare sunca in stil florentin

  • Pregatim spanacul, spalandu-l, curatandu-l, dupa care il asezam intr-o sita si il oparim bagandu-l in apa clocotita pana se inmoaie.
  •  Il scurgem si-l tocam marunt.

Asamblarea preparatului

  • Feliile de sunca le-am pus in forma de caus ca sa cuprinda restul ingredientelor. 
  • In interior, am asezat primul strat – spanacul, am sarat, piperat, deasupra am spart oul (cu emotii caci ma gandeam ca s-ar putea sa nu incapa albusul tot si sa dea in afara.
    blank
  • Deasupra am turnat smantana – am mai asezonat nitel sare, piper, ultimul strat este cel de cascaval.
  • Se baga la cuptor si se lasa la copt pana cand oul se incheaga si branza devine aurie – circa un sfert de ora
  • Se serveste imediat.

Notite bine de stiut

L-am savurat cu o salata de rosii si chiar si mie care cam detest tot ce cuprinde spanac, mi-a placut. E un preparat care poate fi atat de ocazie, bibilit festiv, dar poate fi si un banal mic dejun preparat rapid intr-o dimineata ploioasa.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna!

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.