T

Tarta de branza cu legume

Tarta de branza cu legume
Tarta de branza cu legume, o reteta ce foloseste in mod creativ ingrediente la indemana pentru un produs final apetisant si aspectos, bun si zi de zi dar si la ocazii.
Tarta de branza cu legume
Luna asta la Bucatarul Curajos, varianta fel de mancare, a venit Mihaela cu o propunere foarte….apetisanta, colorata si foarte muncita.
Eu am fost nitel mai comoda si nu am respectat pretioasele indicatii de taiere si asezare a legumelor. Drept pentru care aspectul tartei mele este mai modest si aspectul numai spiralat nu este.
Este o mancare ce pica foarte bine intr-o dupa amiaza de vara. Pe cand gustam produsul finit, ma gandeam ce misto s-ar fi nimerit in loc de mozzarella o branza de-a noastra neaosa,  din aia framantata, asa numita branza burduf.
Ok, propunerea mea cam miroasa a patriotism local dar ce sa fac, fiecare cu micile slabiciuni. Legume am folosit dupa cum mi-a venit din camara. Cantitatile nu prea conteaza (zic eu),  sunt cumva ajustabile, folosim ce avem.
Pentru un aluat de tarta cat mai crocant di de forma definita, recomand  procedeul coacerii in orb de care am vorbit deja detaliat.

Tarta de branza cu legume – reteta completa, detaliata

Tarta de branza cu legume

Tarta de branza cu legume

Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Author Laura

Ingrediente

aluatul de tarta

  • 175 gr. faina
  • 85 gr. unt
  • sare
  • 2 - 3 linguri apa rece

umplutura

  • legume VINETE, DOVLECEI/ZUCHINI, MORCOVI POTRIVITI, ARDEI GRAS, ROSII (DE PREFERINTA CHERRY)
  • 200 gr. mozarella
  • 200 gr. smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios.
  • Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena.
  • Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora.
  • Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. 
  • Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
  • Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. 
  • Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam:). 
  • Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......
  • Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. 
  • Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit.
  •  Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da alta explicatie decat ca asa-mi place.

“Serviti calduta sau rece alaturi de o salata verde” – ne spune Mihaela si….ce? O putem contrazice?.

CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.