|

Tarta de branza cu legume

Tarta de branza cu legume, o reteta ce foloseste in mod creativ ingrediente la indemana pentru un produs final apetisant si aspectos, bun si zi de zi dar si la ocazii.
Tarta de branza cu legume
Luna asta la Bucatarul Curajos, varianta fel de mancare, a venit Mihaela cu o propunere foarte….apetisanta, colorata si foarte muncita.
Eu am fost nitel mai comoda si nu am respectat pretioasele indicatii de taiere si asezare a legumelor. Drept pentru care aspectul tartei mele este mai modest si aspectul numai spiralat nu este.
Este o mancare ce pica foarte bine intr-o dupa amiaza de vara. Pe cand gustam produsul finit, ma gandeam ce misto s-ar fi nimerit in loc de mozzarella o branza de-a noastra neaosa,  din aia framantata, asa numita branza burduf.
Ok, propunerea mea cam miroasa a patriotism local dar ce sa fac, fiecare cu micile slabiciuni. Legume am folosit dupa cum mi-a venit din camara. Cantitatile nu prea conteaza (zic eu),  sunt cumva ajustabile, folosim ce avem.
Pentru un aluat de tarta cat mai crocant di de forma definita, recomand  procedeul coacerii in orb de care am vorbit deja detaliat.

Tarta de branza cu legume – reteta completa, detaliata

Tarta de branza cu legume

Tarta de branza cu legume

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii

Ingrediente
  

aluatul de tarta

  • 175 gr. faina
  • 85 gr. unt
  • sare
  • 2 - 3 linguri apa rece

umplutura

  • legume VINETE, DOVLECEI/ZUCHINI, MORCOVI POTRIVITI, ARDEI GRAS, ROSII (DE PREFERINTA CHERRY)
  • 200 gr. mozarella
  • 200 gr. smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios.
  • Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena.
  • Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora.
  • Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. 
  • Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
    blank
  • Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. 
  • Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam:). 
  • Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......
    blank
  • Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. 
  • Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit.
  •  Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da alta explicatie decat ca asa-mi place.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

„Serviti calduta sau rece alaturi de o salata verde” – ne spune Mihaela si….ce? O putem contrazice?.

publicitate

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.