Tocmai se vorbiram de cumplita si necesara operatiune a curatirii matelor. Operatiune pe care nu am face-o daca matele nu ar fi un pretios ajutor in obtinerea iubitilor si popularilor carnati de casa si caltabosi.
N-am facut niciodata singura carnati dar am asistat la facerea lor, n-am vazut pana acum sa se adauge zeama sau apa la carnea de carnati. In rest, suna bine….:)))
Prepararea carnatilor dupa indicatiile doamnei Comsa
“Ferbem intr`o oala mare sau in caldare capatana porcului, falca de jos, urechile, limba, rarunchii, plamanii, inima splina, bucati de soric, bucati grase de carne, si putin ficat, fara a fi sarate, precum nici apa; dupa ce au fert pe jumatate, le scoatem pe o scandura curata sa se raceasca, iar zeama o pastram pana la trebuinta.
La reteta de mai sus adaug orez fiert si gata CARTABOSUL si nici decum carnatul!
Carnatul se face doar din carne fara cap si restul ca mai sus!
Am ramas f.surprinsa de cele de mai sus!
Sa stii ca si mie mi s-a parut la fel, noi folosim la carnati doar carne plus normal slanina, ceva grasime, nicidecum alte resturi. Si nici soric. Dar asa era publicat in cartea doamnei Comsa. Cat de curand postez si reteta ei de caltabos. Nici n-am apucat s-o citesc inca.
Nu au nici o treaba carnatii cu reteta de mai sus, este intr-adevar o reteta de caltabos, daca i-ai pune orez, ar iesi chisca, o reteta bucovineana care mie imi place foarte tare.
Acum o descopar pe d-na Comsa dar din pacate pe mine nu m-a convins cu nimic, ma mai uit la retele ei sa vad, poate isi revine 🙂