Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii, reteta clasica, fina si teribil de simplu de facut. E compusa dintr-un pandispan in doua culori, cirese sau visine coapte in aluatul prajiturii iar deasupra crema de vanilie, totul pudrat in final cu cacao cernuta. 

Prajitura Valurile Dunarii

Pe cat de aspectuoasa aceasta reteta, pe atat de simpla. Avem un pandispan in doua culori in care gasim scufundate visine (proaspete sau din visinata).  Peste acest pandispan intindem un strat generos de crema de vanilie. Ce poate fi mai simplu?

Valurile Dunarii e una din acele prajituri rare care sunt perfecte atat pentru o gustare de zi cu zi cat si pentru o masa festiva.

Lucrul minunat cu aceasta reteta nu e doar ca e simpla si se face destul de usor. E chiar mai buna a doua zi, caci pandispanul si crema de vanilie se … imprietenesc peste noapte. Rezultatul este un desert savuros. Visinele ii dau un iz de fresh. Va trebui sa aveti grija sa eliminati samburii inainte de a adauga in aluat pentru coacere.

Pentru reteta de crema de vanilie gatita in casa, dati click aici 

Neaparat vreau sa va povestesc inainte de reteta despre o prajitura facuta dupa aceeasi formula: pandispan in doua straturi, fructe (nectarine de data asta) si un toping cremos. Prajitura Delicia pe numele ei, este o reteta simpla, delicioasa, fina si foarte aspectuoasa. Daca prajitura Valurile Dunarii va place, atunci sigur va va placea si Delicia cu nectarine.

Prajitura Valurile Dunarii – reteta completa, printabila

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura delicioasa cu pandispan in doua culori cu visine si o gustoasa crema de vanilie 
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie prajitura Valurile Dunarii, prajitura Valurile Dunarii reteta
Timp de pregatire 40 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 1 hour 10 minutes
Portii 12 bucati
Calorii 598kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

Blat

  • 400 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 6 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 20 ml lapte ­
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • sare
  • cirese sau visine de pus peste blat

crema de vanilie

  • 500 ml. lapte ­
  • 1 plic praf de budinca de vanilie - asa zice la reteta. Eu una nu ma prea impac cremele din plic, asa ca am preparat o crema de vanilie de casa dinreteta de aici, Dukan style, adica cu amidon de porumb ca agent de ingrosare. mama foloseste de obicei faina si am senzatia ca o ingroasa ceva mai bine, ceea ce nu strica.
  • 200 gr. unt

Glazura de ciocolata

  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura frisca lichida

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul la 180 grade C si ne apucam de treaba:
  • Scoatem samburii din cirese sau visine.
  • Intr-un bol mixam 250 gr. unt cu 200 gr. zahar, zahar vanilat si sare; adaugam ouale unul cate unul, mixam, nu adaugam un al doilea ou pana primul nu s-a ...integrat in aluat.. Adaugam si faina deja cernuta prin sita laolalta cu praful de copt.
  • Pregatim tava - ori o ungem cu unt si o tapetam cu faina, ori varianta comoda (preferata mea), tapetam cu hartie de copt, taiem hartia la colturi ca sa intre bine in tava pe care o si umezim ca sa adere hartia bine.Turnam in tava jumatate din aluat.
  • Cealalta jumatate o amestecam cu o lingura de cacao si o lingura de lapte, mixam bine. Punem compozitia cu cacao in tava peste celalalt aluat si marmoram plimband o furculita printre straturi.
  • Ultima operatiune: punem ciresele curatate peste aluat, pe alocuri le-am si....infipt in compozitie. Bagam la cuptor circa o jumatate de ora, verificam cu o scobitoare daca e gata. Scoatem si lasam sa se raceasca.
  • Preparam crema de vanilie: fie din budinca la plic cu 500 ml lapte fie facem crema de vanilie (nu e atat de greu cat pare).
  • Cand e gata, acoperim cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam intr-un bol untul si punem lingura cu lingura crema de vanilie. Musai atentie mare: budinca vaniloasa trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu untul altfel bunatatea de cremuta se taie. Ungem blatul cu crema si dam la frigider cateva ore.
  • In sfarsit, e randul glazurii de ciocolata: topim intr-o craticioara ciocolata cu frisca. Turnam peste prajitura cu dare - eu am turnat usor in fir subtire, lasam sa se usuce.
  • Eventual la sfarsit presaram si niste cacao deasupra.

Foarte simpla dar delicioasa aceasta prajitura. singurul ei defect e ca dupa prima bucata nu te poti opri. Trebuie neaparat sa mai mananci una. cu alte cuvinte e asa de buna ca da dependenta.

CategoriesRetete culinare
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Jurnal de smotruiala si gatit ~ Casuta Laurei

  2. Pingback:Insotitorii lui Hristos - jurnal de pregatiri pascale 2019 4/4 ~ Casuta Laurei

  3. Pingback:Inghetata de iaurt cu cirese, reteta simpla, fructata, ingrediente sanatoase

  4. Pingback:Prajitura Delicia cu nectarine, de ocazie, delicioasa, usoara - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.