Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii
918 Shares

Prajitura Valurile Dunarii, reteta clasica, simpla cu visine, cu pandispan in doua culori si deasupra crema de vanilie

Prajitura Valurile Dunarii

 

Pe cat de aspectuoasa aceasta reteta, pe atat de simpla: avem un pandispan in doua culori in care gasim scufundate visine (proaspete sau din visinata) peste care intindem un strat de crema de vanilie. Ce poate fi mai simplu?

Pentru reteta de crema de vanilie gatita in casa, dati click aici 

Prajitura Valurile Dunarii – reteta completa, printabila

Prajitura Valurile Dunarii
5 from 2 votes
Tipareste reteta

Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura delicioasa cu pandispan in doua culori cu visine si o gustoasa crema de vanilie 

Tip de reteta Dulciuri
Bucatarie usoara
Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 1 hour 10 minutes
Calorii 370 kcal
Autor Laura

Ingrediente

Blat

  • 400 gr. faina
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 20 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • sare
  • cirese sau visine de pus peste blat

crema de vanilie

  • 500 ml. lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie - asa zice la reteta. Eu una nu ma prea impac cremele din plic, asa ca am preparat o crema de vanilie de casa dinreteta de aici, Dukan style, adica cu amidon de porumb ca agent de ingrosare. mama foloseste de obicei faina si am senzatia ca o ingroasa ceva mai bine, ceea ce nu strica.
  • 200 gr. unt

Glazura de ciocolata

  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 1 lingura frisca lichida

Mod de preparare

  1. Incingem cuptorul la 180 grade C si ne apucam de treaba:
  2. scoatem samburii din cirese

  3. intr-un bol mixam 250 gr. unt cu 200 gr. zahar, zahar vanilat si sare; adaugam ouale unul cate unul, mixam, nu adaugam un al doilea ou pana primul nu s-a ...integrat in aluat.. Adaugam si faina deja cernuta prin sita laolalta cu praful de copt.

  4. Pregatim tava - ori o ungem cu unt si o tapetam cu faina, ori varianta comoda (preferata mea), tapetam cu hartie de copt, taiem hartia la colturi ca sa intre bine in tava pe care o si umezim ca sa adere hartia bine.Turnam in tava jumatate din aluat.
  5. Cealalta jumatate o amestecam cu o lingura de cacao si o lingura de lapte, mixam bine. Punem compozitia cu cacao in tava peste celalalt aluat si marmoram plimband o furculita printre straturi.
  6. Ultima operatiune: punem ciresele curatate peste aluat, pe alocuri le-am si....infipt in compozitie. Bagam la cuptor circa o jumatate de ora, verificam cu o scobitoare daca e gata. Scoatem si lasam sa se raceasca.
  7. Preparam crema de vanilie: fie din budinca la plic cu 500 ml lapte fie facem crema de vanilie (nu e atat de greu cat pare).
  8. Cand e gata, acoperim cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam intr-un bol untul si punem lingura cu lingura crema de vanilie. Musai atentie mare: budinca vaniloasa trebuie sa aiba aceeasi temperatura cu untul altfel bunatatea de cremuta se taie. Ungem blatul cu crema si dam la frigider cateva ore.
  9. In sfarsit, e randul glazurii de ciocolata: topim intr-o craticioara ciocolata cu frisca. Turnam peste prajitura cu dare - eu am turnat usor in fir subtire, lasam sa se usuce.
  10. Eventual la sfarsit presaram si niste cacao deasupra.
Nutrition Facts
Prajitura Valurile Dunarii
Amount Per Serving (100 g)
Calories 370
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

918 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 5

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.