prajitura snickers
|

Prajitura Snickers deliciu irezistibil cu caramel si alune VIDEO

Prăjitura Snickers este o rețetă delicioasa, un desert savuros, crema caramel face o combinație ...ideala cu alunele coapte si ciocolata. dimensiunea tăvii: 34/22 cm
prajitura snickers

Prajitura Snickers, un desert delicios decadent, una din cele mai bune prăjituri de casa, cu blat de nuca, caramel si ciocolata. Cum preparam Snickers cu crema caramel, alune si doua straturi de ciocolata?

prajitura Snickers

Prajitura Snickers este una din cele mai deosebite prăjituri de casa, un desert savuros, crema caramel face o combinație …ideala cu alunele coapte si ciocolata.

Iată-mă la o noua ediție a provocării Virtual Hug . Pentru luna asta, mi-a fost chiar ușor sa aleg. Se apropiau Sfintele Pasti si eu îmi doream sa încerc o anumita rețetă foarte populara: prăjitura Snickers. Iar varianta care m-a tentat, de ceva vreme, aparține Alinei de la Explora Cuisine.

Este unul din blogurile mele favorite. Are niște fotografii absolut minunate si niște rețete delicioase. Din păcate, Alina nu a mai postat nimic de vreo doi ani (aproape). Vreau prin aceasta postare sa-i transmit ca-mi lipsesc postările ei si ca sper ca este bine si ca va găsi timp si pentru cititorii fideli (ca mine).

Câteva observații personale

Trebuie sa recunosc, prăjitura Snickers nu este cea mai simpla rețetă, cere ceva curaj si nițică pofta de aventura. Una peste alta, rețeta a ieșit absolut demențială. A fost vedeta dulciurilor pascale si, de atunci, este nelipsita de pe platoul nostru de prajituri la fiecare ocazie. Pentru început, vreau sa va spun ca pare o rețetă complicata. Nu e. Cu putina organizare, e chiar foarte ușoară.

  • unul din plusurile rețetei este ca e mai buna la câteva zile după ce a fost preparata – caci are timp sa-si omogenizeze aromele (eu am făcut-o in joia mare).
  • As sugera sa împărțiți prepararea in doua zile. In prima zi, faceți blatul si rumenesc alunele si le tai; atât blatul cat si ciocolata alba necesita sa se răcească când sunt gata înainte de a fi „puse” la locul lor in capodopera gastronomica, altfel cele doua straturi se vor amesteca si nu va mai ieși o secțiune frumoasa atunci când tăiem prăjitura. Ca de buna, va fi buna oricum. A doua zi rămâne doar de așezat preparat crema caramel si glazura de ciocolata. Turnam glazura de ciocolata alba peste blat si o punem la răcit (de preferat la frigider). Când acesta s-a răcit, întindem crema rece de caramel.
  • Observați ca in rețeta am subliniat faptul ca ciocolata se topește la aburi. Pe principiul ca tot pățitu-i priceput, la prima glazura am omis acest detaliu si era s-o dau in bara. Noroc ca am fost vigilenta si mi-am dat seama la timp de greșeala, așa încât „totul e bine când se termina cu bine”.
  • Tot cu mari emoții pentru începătorii in alea acestei rețete este momentul când mixam untul topit cu zaharul cu compoziția de gălbenușuri. Pffffui, va spui drept – am avut emoții ca gălbenușurile se vor transforma in papara, așa ca am tras caramelul de pe foc înainte de a pune crema de gălbenușuri si am amestecat – oarecum panicata – cu o lingura de lemn. Temerile mele s-au dovedit nejustificate, ingredientele s-au omogenizat minunat, e drept, eu am amestecat continuu cat timp crema a fiert pe foc (scopul e sa se îngroașe ca textura). Așadar, pentru a fi siguri de reușita, turnați crema de gălbenușuri si, in același timp, cu cealaltă mana, amestecați energic pentru a evita coagularea oului de la căldura untului.
  • Tot pentru operațiunea de mai sus, recomand mai degrabă un tel tip para decât o lingura de lemn. Telul para ara calitatea de a împrăștia mai eficient oul in crema, lingura de lemn acționează mai degrabă in puncte limitate.
  • Foarte important e sa nu grăbiți si sa gătiți crema pe foc mic. La foc prea mare, se arde foarte ușor. In funcție de cratița pe care o folosiți (daca e o cratiță cu baza si pereți groși) sau daca au rămas resturi mici de zahar netopit la amestecul cu untul, crema se mai poate colora si asta nu este nici o problema, ba chiar dimpotrivă – aroma caramelului se va intensifica si va fi delicios. Ce nu vrem, este ca ea – adică crema – sa se coloreze de la vreo arsura de pe baza vasului. Atunci gustul nu va fi deloc plăcut – ci mai degrabă va avea gust de ars. Deci mare atenție la acest pas, amestecați continuu chiar daca pare ca durează o veșnicie. Rezultatul ne va fi răsplăti pe măsură.
  • Un alt moment datator de emoții la prima preparare este fierberea caramelului pentru a se îngroșa. Rețeta pe care o foloseam eu era complet lipsita de detalii la acest pas. Cat se presupunea ca o țin pe foc? Cum știu ce e gata? Ei bine, eu va ajut sa depășiți dilema. Crema e gata atunci când, trecând lingura de lemn prin crema, putem vedea preț de o secunda – doua baza cratiței. La acel moment, e recomandat sa luam de pe foc, nici o grija crema se va mai îngroșa pe măsura ce se răcește. Daca însă o ținem mai mult pe foc, se va îngroșa prea tare.
  • Si da, la îngroșarea cremei pe foc, prefer lingura de lemn telului, deoarece mi se pare mai ușor de manevrat când e textura îngroșată, in plus se vede mai bine baza cratiței atunci când aceasta începe sa fie vizibila.

Acestea fiind spuse am mai multa siguranță ca debuturile voastre in a prepara acest deliciu vor fi încununate cu succes, așa ca va aștept cu impresii la comentarii si, bineînțeles, orice alte dileme aveți, spuneți-le – astfel vom îmbunătăți pas cu pas rețeta.

Aboneaza-te pe Youtube

Reteta VIDEO

Prajitura Snickers – reteta scrisa

Nu se poate spune ca aceasta prăjitură este ușor de facut. Dar clar, treaba merge mai ușor daca te poți ghida urmărind într-un videoclip modul de preparare, cu câteva extra-sfaturi la fiecare pas. Mai jos aveți atât varianta scrisă a rețetei.

Daca vrei sa afli prima când public ceva nou pe canalul Youtube, nu ezita sa te abonezi – o poți face foarte rapid dand click pe butonul de mai sus, apasă si clopoțelul, astfel vei fi notificata ori de cate ori apare ceva nou.

prajitura snickers
Prăjitura Snickers este o rețetă delicioasa, un desert savuros, crema caramel face o combinație …ideala cu alunele coapte si ciocolata. dimensiunea tăvii: 34/22 cm
5 from 6 votes
pregatire 30 minutes
timp de preparare 45 minutes
timp total 1 hour 15 minutes
fel prajituri
bucatarie clasica
portii 12 porții
calorii 515 kcal

Ingrediente

Blat

  • 7 bucăți albuș de ou
  • 7 linguri zahar
  • 200 g nuca măcinată
  • 4 linguri faina
  • 1 linguriță praf de copt

Glazura de ciocolata alba

  • 200 g ciocolata alba (cat mai de calitate – Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei cu gust neutru

Crema de caramel cu alune

  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt 80% grăsime
  • 7 bucăți gălbenuș de ou
  • 200 g alune crude, nesarate

Glazura de ciocolata negra

  • 200 g ciocolata neagra (cat mai de calitate – Schogetten in cazul meu)
  • 2 linguri ulei cu gut neutru
Vrei sa tinem legatura?Click pe Youtube si te abonezi imediat

Instructiuni

Preparare blat

  • Preîncălzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hârtie de copt.
  • Separam albușurile de gălbenușuri in doua boluri separate.
  • Mixam albușurile pana se formeaza spuma dar nu e inca țeapănă.
  • Adăugăm zaharul, mixam in continuare pana se topește.
  • Intr-un bol, amestecam nuca măcinată cu faina cernuta si cu praful de copt.
  • Incorporam amestecul de nuca cu faina in spuma de albusuri, amestecând ușor in cerc, de sus in jos cu o lingura de lemn.
  • Când am omogenizat compoziția, o întindem si o nivelam in tava tapetata.
  • Introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde si de cuptor). Verificam daca este facut cu testul scobitorii.
  • Când blatul este ușor rumenit, scoatem tava din cuptor si o lăsăm blatul sa se răcească.

Glazura de ciocolata alba

  • Intr-un vas pe aburi topim complet 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si o turnam peste blatul răcit, întinzând-o iute si omogen.
  • Băgăm la frigider pana se întărește ciocolata (musai pentru ca stratul de ciocolata alba sa nu se….disipeze in crema de caramel ce va sa vina)

Crema de caramel cu alune

  • Întâi si întâi, am copt alunele intr-o tava la cuptor, la 180 °C, pentru circa 10 minute sau pana se rumenesc.
  • Când s-au rumenit ușor, le-am scos de la cuptor si le-am lăsat sa se răcorească puțin după care le-am mai mărunțit puțin. In rețetă nu scrie asta dar eu am copii mici, in plus mi se pare ca e mai ușor de consumat daca sunt bucăți mai mici. Oricum nu le-am tăiat prea mici, cel mult in patru sferturi iar cele care erau mai mici le-am desfăcut in doua.
  • Intr-un bol, amestecam gălbenușurile cu 2 linguri de zahar pana compozitia se aereaza si se deschide la culoare intr-un galben pal.
  • Intr-o crăticioară, caramelizam 8 linguri de zahar la foc mic.
  • Stați lângă foc sa nu ardă zaharul si nu e musai sa amestecați conștiincios, doar nu lasati zaharul sa se inchida prea tare la culoare, daca e prea ars capata un gust amar. Culoarea chihlimbarului e ideala daca o obtinem.
  • Când zaharul e topit complet, adăugăm untul tăiat cubulețe, amestecam si lăsăm sa fiarbă la foc mic, pana când untul se amesteca cu zaharul topit. Untul se recomanda sa fie la temperatura camerei.
  • Când untul cu zaharul s-au omogenizat, iau cratița de pe foc si torn înăuntru compoziția de gălbenușuri, amestecând in același timp foarte energic, cu un tel tip para, pentru a evita coagularea oului in untul fierbinte.
  • Adăugăm alunele si amestecam sa se omogenizeze in compoziție.
  • Punem crema înapoi pe foc, la flacără foarte mica.
  • O gătim pe foc mic, amestecând continuu, pentru a se îngroșa. Știm ca e gata atunci când, trecând lingura de lemn prin crema, putem vedea baza cratiței preț de o secunda doua. La acel moment o luam de pe foc si o lăsăm sa se răcească pana atinge temperatura camerei, in acest timp crema se va mai îngroșa puțin.
  • Când e complet rece, întindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba).
  • Dam la rece, din nou, prăjitura, pentru ca crema sa se întărească.

Glazura 2

  • Topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei intr-o oala pusa pe aburi si o turnam peste crema de caramel.
    turnam glazura de ciocolata peste prajitura Snickers
  • Dam intreaga prajitura la rece pentru cel putin 4 ore (sau chiar mai mult).

Portionare si servire

  • Ca sa ne asiguram ca taiem cat mai curat si mai usor feliile, recomand sa folositi un cutit lung si bine ascutit pe care sa-l trecem prin apa fierbinte inainte de fiecare taiere.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 515kcal
Ai incercat reteta?Povesteste in comentarii cum ti-a iesit.!

Delicioasa aceasta prajitura Snickers!!!

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *