P

Prajitura Delicia cu nectarine (reteta video si printabila)

Prajitura Delicia

Prajitura Delicia cu nectarine, un desert cu fructe, usor de facut si  cu aspect de zile mari

Prajitura Delicia cu nectarine

Prajitura Delicia cu nectarine este o reteta de prajitura cu fructe pe care o am de la mama. Anul trecut, cand am gustat-o prima oara, nici nu ma asteptam sa fie atat de delicioasa, am zis ca musai trebuie sa intre in repertoriul meu de dulcegarii, anul asta am trecut la fapte.Prilejul? Hehe, Petrica sa ne traiasca, astazi e ziua lui de nume.

Pe cat de aratoasa si domneasca aceasta prajitura, pe atat de simplu de facut.  In esenta, este vorba de un blat in doua straturi de culori, in al doilea strat  se adauga si mac macinat iar peste pandispan avem fructe si o crema usoara de frisca, cu un gust fresh. Ca si conceptie, seamana foarte mult cu prajitura cu cirese , faimoasa Valurile Dunarii, cu pandispan in doua culori si strat de crema de vanilie deasupra.

Oricum, prajitura noastra Delicia  s-a bucurat  de mare succes. Nici nu ma asteptam la altceva. Usoara si gustoasa. Mai jos gasiti reteta atat in format video cat si varianta detaliata, printabila.

Prajitura Delicia – reteta completa, printabila si in in format video

La sfarsitul retetei, veti vedea si un mic clip video al retetei, daca va place, nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube si veti vedea imediat ce apare un nou video.

Prajitura Delicia

Prajitura Delicia cu nectarine

O prajitura usoara si delicioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Desert
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie pandispan cu nectarine si crema de smantana, prajitura Dlicia cu nectarine
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes
Portii 12 portii
Calorii 485kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

Pandispan

  • 1 1/4 kg nectarine
  • 5 ou
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 375 gr. faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 50 gr. seminte de mac
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte ­
  • 1 -2 linguri faina pentru tapetat tava
  • 1 lingura unt pentru tapetat tava

Crema de frisca

  • 200 gr. smantana
  • 20 gr. gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr. frisca lichida
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Curatam nectarinele de coaja si le taiem felii groase.
  • Batem frisca si o dam la rece.

Prepararea pandispanului

  • Macinam 40 gr. (adica vreo doua linguri) mac in masina manuala pentru rasnit.
  • Amestecam spuma untul inmuiat la temperatura camerei cu sarea si 150 gr. zahar.
  • Adaugam treptat ouale, unul cate unul. 
  • Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. 
  • Mixam ca sa omogenizam compozitia.
  • Ungem tava in care vrem sa coacem pandispanul cu putin unt si tapetam cu faina.
  • Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam pe toata suprafata tavii.
  • In restul compozitiei din bol, turnam laptele si macul macinat, amestecam bine dupa care turnam si intindem compozitia cu mac peste cea fara, in asa fel incat sa formeze doua straturi.
  • Deasupra punem felii de nectarine - cate permit suprafata prajiturii si introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 25 - 30 minute.

Prepararea cremei de frisca

  • Intre timp, inmuiem gelatina in 100 ml apa rece.
  • Mixam in blender fructele ramase impreuna cu smantana, zaharul ramas, zaharul vanilat.
  • Topim gelatina la bain-marie si o adaugam, in fir subtire, in aceasta crema.
  • Incorporam frisca si dam crema la frigider.

Asamblarea prajiturii

  • Cand blatul de prajitura s-a racit, intindem crema deasupra, presaram macul ramas si dam din nou la frigider.
  • Taiem prajitura in bucati a doua zi, cand blatul s-a mai inmuiat.

Reteta video

Notes

Eu am folosit fructe proaspete dar la fel de bine pot fi folosite fructe de la compot, scurse bine inainte de a fi adaugate pe blat. Ca fructele sa nu se scufunde in aluat, un mic truc este sa dati fructele prin faina, scuturandu-le de lexces si abia apoi asezati-le pe compozitia de blat.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Prajitura Delicia cu nectarine
Amount Per Serving (200 g)
Calories 485 Calories from Fat 243
% Daily Value*
Total Fat 27g 42%
Saturated Fat 15g 75%
Cholesterol 136mg 45%
Sodium 219mg 9%
Potassium 323mg 9%
Total Carbohydrates 53g 18%
Dietary Fiber 3g 12%
Sugars 25g
Protein 9g 18%
Vitamin A 24.2%
Vitamin C 6.9%
Calcium 10.1%
Iron 13.8%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Deliciosssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tags
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Ciupala Floriana says:

    Te rog sa specifici dimensiunile tavii pe care ai folosit-o…este foarte important…multumesc mult…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *