blank
| |

Prajitura cu stafide si scortisoara

Prajitura cu stafide si scortisoara, reteta simpla, un dulce de post aromat si usor de preparat.prajitura cu stafide si scortisoara
O reteta din cartea lui Horia Varlan, in mod normal, nu ma dau in vant dupa genul asta de prajituri dar cum suntem in post si optiunile sunt limitate, de ce n-am incerca-o si pe asta? Avantaje? Uno: E foarte aromata, esquisite alaturi de o cana de ceai de fructe cu lamaie sau o cafea amara (nu puneti zahar ca o sa va indulceasca prajitura destul). Duo: e usor de facut, nu prea ai cum sa dai gres.
Dezavantajul? E cam sfaramicioasa dar zau de mai conteaza cand te uiti la avantaje .
Un alt desert de pe blog este o reteta simpla de parfe de scortisoara.

Prajitura cu stafide si scortisoara – reteta completa, printabila

blank

Prajitura cu stafide si scortisoara

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un desert simplu si aromat, de post
fel de mancare Desert
bucatarie de post
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 gr. ulei de floarea soarelui
  • 250 ml apa minerala
  • 400 gr. faina
  • 220 gr. zahar
  • 1 portocala
  • stafide
  • 1 esenta rom
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt

pentru pudrare

  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/ 2 lingurita scortisoara

Mod de preparare
 

  • Punem stafidele la inmuiat pentru o jumatate de ora intr-un pahar de apa calduta cu nitica esenta de rom (sa zicem un sfert din sticluta).
    blank
  • Radem portocala, pastram jumatate din coaja rasa, restul il bagam la borcan acoperit cu zahar  si-l pastram la frigider pentru alta ocazie. 
    blank
  • Taiem portocala in doua si o stoarcem de suc.
  •  Aprindem cuptorul si-l incingem la 170 grade C.
  • Intr-un bol cat de cat generos mixam apa minerala cu uleiul, faina, sarea, zaharul, scortisoara, coaja de portocala, stafidele scurse bine. 
  • Stingem praful de copt in doua linguri de suc de portocale, il adaugam in aluat. 
  • Amestecam bine sa se omogenizeze.
    blank
  • Tapetam tava cu hartie de copt pe care o ungem cu ulei.
  • Turnam aluatul si o introducem la cuptor.
    blank
  • Peste o jumatate de ora o testam daca e gata infigand o scobitoare in aluat. 
  • Daca iese curata, prajitura e gata, daca nu o mai introducem 10 minute la cuptor.
  • Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar amestecat cu scortisoara (vezi proportiile mai sus) si o portionam.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Va turnati o cana de ceai fierbinte si serviti o aromata bucata de prajitura cu stafide si scortisoara….. Enjoy!
blank

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.