Prajitura cu stafide si scortisoara
Dezavantajul? E cam sfaramicioasa dar zau de mai conteaza cand te uiti la avantaje .
Prajitura cu stafide si scortisoara – reteta completa, printabila
Prajitura cu stafide si scortisoara
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 250 gr. ulei de floarea soarelui
- 250 ml apa minerala
- 400 gr. faina
- 220 gr. zahar
- 1 portocala
- stafide
- 1 esenta rom
- scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 1 plic praf de copt
pentru pudrare
- 3 linguri zahar pudra
- 1/ 2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
- Punem stafidele la inmuiat pentru o jumatate de ora intr-un pahar de apa calduta cu nitica esenta de rom (sa zicem un sfert din sticluta).
- Radem portocala, pastram jumatate din coaja rasa, restul il bagam la borcan acoperit cu zahar si-l pastram la frigider pentru alta ocazie.
- Taiem portocala in doua si o stoarcem de suc.
- Aprindem cuptorul si-l incingem la 170 grade C.
- Intr-un bol cat de cat generos mixam apa minerala cu uleiul, faina, sarea, zaharul, scortisoara, coaja de portocala, stafidele scurse bine.
- Stingem praful de copt in doua linguri de suc de portocale, il adaugam in aluat.
- Amestecam bine sa se omogenizeze.
- Tapetam tava cu hartie de copt pe care o ungem cu ulei.
- Turnam aluatul si o introducem la cuptor.
- Peste o jumatate de ora o testam daca e gata infigand o scobitoare in aluat.
- Daca iese curata, prajitura e gata, daca nu o mai introducem 10 minute la cuptor.
- Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar amestecat cu scortisoara (vezi proportiile mai sus) si o portionam.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.