Prajitura cu lamaie si rahat

In primul rand, la aceasta prajitura acrisoara si usoara, trebuie sa fim atenti la culoarea rahatului turcesc pe care-l cumparam deoarece aceasta va fi si culoarea cremei. Din experienta proprie, cele mai potrivite sunt culorile rosu sau galben, culoarea verde dandu-i un aspect mai…exotic.Alaturi de cantitatea de 500 grame de rahat, mai avem nevoie de 150 grame de unt si o lamaie. Acestea vor fi date prin masina de tocat carne, avand grija ca, la sfarsit, sa fie trecuta o bucata de lamaie care va curata toate resturile ramase. Crema rezultata va mai fi mestecata nitelus cu o lingura de lemn pentru a i se asigura uniformitatea.Se iau foile pe rand de prajitura (le recomand pe cele fine a carei reteta o gasiti la sectiunea aluaturi dulci si sarate), se stropesc cu putin lapte indulcit sau compot si se ung cu crema. La sfarsit, se va pune o tava deasupra cu o greutate si se va lasa o zi pentru a se presa si a arata cat mai uniform. A doua zi, se va presara cu zahar pudra si se va taia in bucati aspectuoase.Si pentru ca inca nu am reusit sa-mi repar aparatul digital, ca sa va arat in direct prajiturica, postez o imagine cum erau reclamele pe vremuri. Ador genul asta de imagini.

 

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

*

0 Shares
Share
Pin
+1
WhatsApp