|

Prajitura cu lamaie si rahat

In primul rand, la aceasta prajitura acrisoara si usoara, trebuie sa fim atenti la culoarea rahatului turcesc pe care-l cumparam deoarece aceasta va fi si culoarea cremei. Din experienta proprie, cele mai potrivite sunt culorile rosu sau galben, culoarea verde dandu-i un aspect mai…exotic.Alaturi de cantitatea de 500 grame de rahat, mai avem nevoie de 150 grame de unt si o lamaie. Acestea vor fi date prin masina de tocat carne, avand grija ca, la sfarsit, sa fie trecuta o bucata de lamaie care va curata toate resturile ramase. Crema rezultata va mai fi mestecata nitelus cu o lingura de lemn pentru a i se asigura uniformitatea.Se iau foile pe rand de prajitura (le recomand pe cele fine a carei reteta o gasiti la sectiunea aluaturi dulci si sarate), se stropesc cu putin lapte indulcit sau compot si se ung cu crema. La sfarsit, se va pune o tava deasupra cu o greutate si se va lasa o zi pentru a se presa si a arata cat mai uniform. A doua zi, se va presara cu zahar pudra si se va taia in bucati aspectuoase.Si pentru ca inca nu am reusit sa-mi repar aparatul digital, ca sa va arat in direct prajiturica, postez o imagine cum erau reclamele pe vremuri. Ador genul asta de imagini.

publicitate

 

publicitate

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.