Prajitura cu branza de vaci si zmeura
|

Prajitura cu fructe de padure si branza de vaci

Prajitura cu fructe de padure si branza de vaci, reteta simpla, fara coacere, cu blat de piscoturi, crema lejera de branza si fructe de padure.

A inceput sezonul zmeurei in gradina alor mei.
Pana in toamna, avem cantitati generoase din acest fruct. Dupa ce papam din el pana ne saturam, incepem sa ne gandim la diverse combinatii gustoase cu care sa ne incantam toata seara. Ce putem prepara bun din el? Dulceturi, inghetata, salata de fructe, serbeturi, prajituri, zmeurata….
Inghetata de zmeura
Hai ca deja mintea noastra s-a infierbantat. Sa nu mai pierdem vremea si sa preparam o prajitura de vara.
Vreti?

Prajitura cu fructe de padure si branza de vaci – reteta completa, printabila

Prajitura cu fructe de padure si branza de vaci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla, lejera, fructata, fara coacere
timp de pregatire 20 minutes
timp de inchegare 3 hours
timp total 20 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie de vara
portii 6 portii
calorii 534 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 200 gr. piscoturi
  • 400 gr. fructe de padure zmeura, mure, afin
  • 250 gr. branza de vaci proaspata
  • 200 ml. frisca
  • 150 gr. zahar pudra - foarte important este si cat de dulci sunt fructele
  • 20 gr. gelatina (cam doua pachete)

Mod de preparare
 

  • Gelatina se pune 10 minute la inmuiat, in apa rece.
  • Apoi am incalzit-o intr-un bain marie, avand grija sa nu dea in clocot, deoarece acest lucru ar distruge gelatina.
  • Fructele se spala si se lasa sa se scurga pana se zvanta.
  • Tapetez tava cu hartie de copt si asez piscoturile pe care, optional, le insiropez foarte usor cu un sirop de zahar.
  • Branza de vaci pe care in prealabil am dat-o printr-o sita pentru a ii face o textura cat mai fina, se amesteca cu zaharul pudra si se freaca pana se omogenizeaza. 
  • Se adauga fructele, circa 300 gr, restul pastrandu-se pentru ornare iar ulterior gelatina calduta si frisca batuta si facuta spuma.
  • Nu uitati ca este foarte important cat de dulci sunt fructele pe care le folositi, de aceea, in aceasta faza, gustati crema si in functie de gustul personal mai puteti adauga zahar pe care il veti amesteca pana se incorporeaza total.
  • Crema astfel preparata se toarna deasupra piscoturilor, se aseaza fructe deasupra in diverse modele si se da la frigider doua - trei ore.
  • M-am gandit ca foarte frumos ar fi un strat de gelatina deasupra fructelor. Pentru asta, am folosit un plic de Tort Gelee din comert (dar cred ca la fel de buna este o gelatina normala). 
  • Am preparat conform instructiunilor de pe pachet, ca lichid folosind suc proaspat de fructe pregatit astfel: am zdrobit in blender cateva linguri de fructe, am strecurat semintele printr-un tifon si am completat cu apa cat e nevoie (cam 150 gr. de lichid - apa, suc de fructe- scrie pe plic). 
  • Cand s-a mai racit (dar nu complet, sa fie caldut), torn deasupra prajiturii incepand din mijloc si nivelez cu atentie.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

O prajitura racoritoare, de vara!

Similar Posts

2 Comments

Dă-i un răspuns lui Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.