|

Porc prajit cu miere si ghimbir

Porc prajit cu miere si ghimbir, reteta de inspiratie asiatica.

Gatita rapid, in stil fry, o reteta simpla si plina de arome. Cum gatim porc prajit cu miere si ghimbir, trucuri si secrete pentru un stir fry reusit.

Porc prajit cu miere si ghimbirSunt o fana a stilului de a gati stir-fry. Mai ales ca atunci cand vin de la servici hamesita, pot avea rapid astfel o mancare care se gateste rapid dar e si gustoasa. Sigur va amintiti de deliciosul pui chinezesc dulce-acrisor care mie mi-a placut teribil de mult…

Pui dulce - acrisor - chinese style

publicitate

Cand am vazut in Good Food reteta asta de porc prajit cu miere si ghimbir am zis ca nu pot rata sa o incerc, sigur imi va place.

Ca o prima constatare, carnea de porc iese mai putin frageda (deci mai putin pe gustul meu) decat cea de pui la stilul asta de gatit. E drept ca e tot gustoasa. Personal prefer sa fie ca sosul sa fie dulce dar si nitel acrisor. Asa ca la ingredientele originale, am mai adaugat optionalul sos de stridii de care m-am indragostit anul trecut si putin otet, dupa gust. Da un gust grozav in mancare – si nu vorbesc aici doar de mancarea de inspiratie chinezeasca.

Apropo de mancarea chinezeasca. Am gasit un articol foarte instructiv dupa parerea mea pe site-ul Andreei. Ea este oimpatimita a gastronomiei chinezesti, sunt sigura ca eu una nu fac mancarea chinezeasca ca la carte dar, ma rog, incerc.

Porc prajit cu miere si ghimbir – reteta completa, printabila

Porc prajit cu miere si ghimbir

Porc prajit cu miere si ghimbir

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Este o mancarica ce se prepara usor doar ca necesita oaresce pregatiri inainte, intrucat odata ce pui carnea in wokul incins, trebuie sa avem la indemana toate celelalte ingrediente.
fel de mancare fel principal
bucatarie asiatica
portii 4 portii
calorii 294 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 gr. muschi de porc fara grasime daca se poate
  • 200 gr. taietei de oua Asa scria in reteta originala, eu as fi inlocui daca aveam prin casa cu taitei de orez, se preteaza mai bine la genul asta de mancare.
  • 1 bucata ghimbir de marimea unei nuci
  • 100 gr. fasole de la borcan. Daca nu e de la borcan, se spala si se fierbe putin inainte de a fi pusa in wok.
  • 1 ardei gras sau o lingura de pasta de ardei
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de susan

Optional

  • 1 lingura sos de stridii
  • 1 lingurita otet sau mai mult daca va place mai acrisor nitel

Mod de preparare
 

  • Intai am curatat ghimbirul si l-am ras fin, tot asa am facut si cu cateii de usturoi.
  • Curatam ardeiul de seminte si-l feliem subtire.
  • Intr-un blidisel, amestec amidonul cu o lingura de apa, adaug si sosul de soia si mierea.
  • Punem pe foc o oala cu apa cu sare iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam taiteii si-i lasam sa fiarba.
  • Punem wokul pe foc, adaugam si uleiul si-l lasam sa se incinga inainte de a adauga carnea de porc taiata bucati de marime medie.
  • O lasam cateva minute pe foc sa se rumeneasca dupa care….supralicitam in rafale, adaugand ghimbirul, usturoiul, ardeiul, fasolea, optionalele: sosul de stridii si otetul, mai lasam cateva minute sa se prajeasca laolalta, amestecand mereu – musai caci fiind pe foc mare si wokul incins, se arde repede.
  • Dam focul mai incet si e momentul sa turnam si sosul de soia, amestecam apoi mereu.
  • Pentru ca mi s-a parut ca nu s-a facut destul carnea, am mai adaugat nitica supa de carne – cam contravine regulilor genului asta de mancare stir-fry adica prajire rapida, oricum de obicei carnea se face foarte bine desi sta putin pe foc, carnea de pui se preteaza totusi mai bine genului asta de mancare si iese mai frageda – e drept, in primul rand e meritul amidonului de porumb care face ca sucurile de carne sa se pastreze in interior.
  • Amestecam cu rabdare pana cand sosul se ingroasa si ….e gata.
  • Impartim taiteii in farfurii si deasupra punem porcul cu sosul aferent.
  • Si cireasa de pe tort……e susanul, presaram, presaram peste bunaciune din belsug ca n-avem de ce sa ne zgarcim taman acu`.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Mmmm, rapid si delicios.

publicitate

Similar Posts

11 Comments

  1. Trebuie sa imi cumpar un wok
    Le-am promis copiilor ca vom testa retete din bucataria internationala, iar Daria ma bate la cap sa caut ceva chinezesc 🙂

          1. Daria e cea pasionata de aceasta bucatarie asa ca sper sa ma descurc si eu sa ii pregatesc ceva cat de cat simplu 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.