|

Placinte impaturite

Placinte impaturite, reteta simpla, delicioasa, traditionala, cu ingrediente putine si la indemana, usor de facut
placinte impaturite

Reteta traditionala saseasca. Sau, cel putin asa m-a asigurat prietena la care am gustat prima oara asa ceva si care mi-a dat si reteta. Usor de facut, crocanta – surprinzator de …domneasca.

Tot o reteta traditionala este si aest hencles pe care eu il iubesc.

publicitate

Placinte impaturite – reteta completa, printabila

blank

Placinte impaturite

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta traditionala saseasca, usor de facut
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie saseasca
portii 6 bucati
calorii 20 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (stiu ca e enervant termenul dar efectiv trebuie pusa atata faina cat sa se formeze un aluat vartos; nu uitati sa cerneti faina inainte)
  • 6 linguri lapte ­
  • 6 linguri ulei
  • cascaval ras
  • sare

Mod de preparare
 

  • Se rade cascavalul pe o razatoare fina si se pune la indemana in spatiul de lucru, langa aragaz. 
  • Faina se amesteca cu laptele, uleiul si oul pana se omogenizeaza intr-un aluat uniform, se adauga sare care se incorporeaza in compozitie. 
  • Odata terminat, aluatul se ia si se intinde peste putina faina cu facaletul, apoi se taie in dreptunghiuri potrivit de mari (lungimea fiind dublul latimii). 
  • Fiecare din acest dreptunghi va fi apoi impaturit in felul urmator: se intinde cu facaletul pentru a fi cat mai subtire, de-a lungul lungimii se impatureste o data, se mai intinde o data cu facalateul, se mai impatureste inca o data tot de-a lungul lungimii si (ati ghicit) , se mai intinde si impatureste a treia oara.
  • Intr-o oala se incinge ulei si se pun pe rand bucatile la prajit. 
  • Vor fi gata destul de repede, asa ca stati vigilenti langa oala sfarainda, invartititi-le de pe o parte pe alta destul de des si scoateti-le de indata ce prind o culoare frumoasa, usor rumena. 
  • Asezati-le pe un servet ca sa absoarba grasimea si presarati deasupra, cat sunt inca fierbinti, cascavalul ras ce se va topi imediat.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

In timp ce le gustam, ma gandeam ca acest aluat se preteaza si la diverse umpluturi, idee de testat cat de curand. Dar despre asta alta data.

Pofta buna!

publicitate

Similar Posts

3 Comments

  1. ce frumoase sunt! si gustoase! mi se pare un pic complicat modul de impaturire. se coc bine inauntru? nu raman clicoase? le tii mai mult la prajit ca sa se faca bine si inauntru?

  2. Intr-adevar, Lacrima, la prima incercare, una doua mi-au ramas mai cleioase inauntru, asa ca le inpaturesc cu mai putina ravna si apas mai tare cu facaletul sa fie cat mai subtire (chhiar plata daca se poate). Nu poti s-o tii foarte mult pe foc, se face foarte iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.