Reteta traditionala saseasca, usor de facut
blank

Placinte impaturite, reteta simpla, delicioasa, traditionala, cu ingrediente putine si la indemana, usor de facut
placinte impaturite

Reteta traditionala saseasca. Sau, cel putin asa m-a asigurat prietena la care am gustat prima oara asa ceva si care mi-a dat si reteta. Usor de facut, crocanta – surprinzator de …domneasca.

Tot o reteta traditionala este si aest hencles pe care eu il iubesc.

Placinte impaturite – reteta completa, printabila

blank

Placinte impaturite

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta traditionala saseasca, usor de facut
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie saseasca
portii 6 bucati
calorii 20 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (stiu ca e enervant termenul dar efectiv trebuie pusa atata faina cat sa se formeze un aluat vartos; nu uitati sa cerneti faina inainte)
  • 6 linguri lapte ­
  • 6 linguri ulei
  • cascaval ras
  • sare

Mod de preparare
 

  • Se rade cascavalul pe o razatoare fina si se pune la indemana in spatiul de lucru, langa aragaz. 
  • Faina se amesteca cu laptele, uleiul si oul pana se omogenizeaza intr-un aluat uniform, se adauga sare care se incorporeaza in compozitie. 
  • Odata terminat, aluatul se ia si se intinde peste putina faina cu facaletul, apoi se taie in dreptunghiuri potrivit de mari (lungimea fiind dublul latimii). 
  • Fiecare din acest dreptunghi va fi apoi impaturit in felul urmator: se intinde cu facaletul pentru a fi cat mai subtire, de-a lungul lungimii se impatureste o data, se mai intinde o data cu facalateul, se mai impatureste inca o data tot de-a lungul lungimii si (ati ghicit) , se mai intinde si impatureste a treia oara.
  • Intr-o oala se incinge ulei si se pun pe rand bucatile la prajit. 
  • Vor fi gata destul de repede, asa ca stati vigilenti langa oala sfarainda, invartititi-le de pe o parte pe alta destul de des si scoateti-le de indata ce prind o culoare frumoasa, usor rumena. 
  • Asezati-le pe un servet ca sa absoarba grasimea si presarati deasupra, cat sunt inca fierbinti, cascavalul ras ce se va topi imediat.

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Placinte impaturite
Amount Per Serving (100 g)
Calories 20 Calories from Fat 18
% Daily Value*
Fat 2g3%
Saturated Fat 1g5%
Cholesterol 27mg9%
Sodium 11mg0%
Potassium 10mg0%
Carbohydrates 1g0%
Sugar 1g1%
Protein 1g2%
Vitamin A 40IU1%
Calcium 4mg0%
Iron 0.1mg1%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

In timp ce le gustam, ma gandeam ca acest aluat se preteaza si la diverse umpluturi, idee de testat cat de curand. Dar despre asta alta data.

Pofta buna!
CategoriesAluaturi
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. blank
    Lacrima says:

    ce frumoase sunt! si gustoase! mi se pare un pic complicat modul de impaturire. se coc bine inauntru? nu raman clicoase? le tii mai mult la prajit ca sa se faca bine si inauntru?

  2. blank
    Mariana says:

    După zâmbet urmează…lacrimi…Te aştept cu drag pe tine şi pe cititorii tăi cu un răspuns la o nouă provocare pe Psalmdedor la întrebarea ,,Ce sunt lacrimile? ( Care este rostul lor? ) aici.
    Îţi doresc doar lacrimi de fericire! 🙂

  3. blank
    Laura says:

    Intr-adevar, Lacrima, la prima incercare, una doua mi-au ramas mai cleioase inauntru, asa ca le inpaturesc cu mai putina ravna si apas mai tare cu facaletul sa fie cat mai subtire (chhiar plata daca se poate). Nu poti s-o tii foarte mult pe foc, se face foarte iute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.