blank
|

Placinta de mere

 
Ei, da, asta este prima mea placinta cu mere.
Placinta de mere
E de fapt o corcitura – aluat dintr-o parte, umplutura din alta, per ansamblu a fost foarte reusita, putintel cam mult zahar, au spus ai mei, foarte buna, a zis iubi. Pana la urma cantitatea de zahar este si in functie de cat de dulci sunt merele, asadar trebuie sa intre in functie (of, silueta!) cuvioasa degustare. Scoasa din cuptor seara, n-a rezistat decat pana a doua zi la amiaza.

Placinta cu mere – reteta completa, printabila

blank

Placinta de mere

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
portii 12 bucati
calorii 375 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Foi

  • 300 g faina
  • 2 bucati galbenus de ou
  • 1 lingura smantana
  • 200 g unt sau untura
  • 100 g zahar
  • 1 bucata lamaie
  • 1 plic praf de copt

Umplutura

  • 1 1/2 kg mere
  • 100 g zahar sau dupa gust
  • 100 g pesmet
  • 1 lingurita rom
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata – sau dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare
 

Foile de aluat

  • Framantam toate ingredientele pana se omogenizeaza intr-un aluat destul de vartos pe care il impartim in doua.
  • Am dat merele (spalate bine in prealabil si curatate de coaja) pe razatoare, am adaugat zaharul si am pus totul pe foc sa se caleasca. Merele vor lasa un suc ce va fi absorbit de pesmetul pe care-l adaugam, plus, pentru arome deosebite, punem si scortisoara, rom si zaharul vanilat.
  • Acum suntem gata sa asamblam creatia. Pregatim tava: fie o dam cu margarina si tapetam cu faina, fie (varianta preferata de mine) tapetam tava cu hartie de copt. Asez in tava prima foaie peste care intind umplutura cat mai omogen si acopar cu a doua foaie (dupa cum devedti in poze, am facut un model mai deosebit, tip grilaj).
  • Dau placinta la cuptor 30 – 35 minute la foc potrivit. Dupa ce am scos-o din cuptor, o las nitel sa se raceasca, o presar cu zahar pudra si o portionez in bucati pentru toti pofticiosii.

Notite bine de stiut

Umplutura este facuta dupa reteta regretatului iubitor de gastronomie Radu Anton Roman.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Pofta buna la placinta cu mere!

Similar Posts

3 Comments

  1. Îmi cer iertare că nu fac referire la articolul postat şi cer permisiunea de a vă face o invitaţie ( ţie şi cititorilor tăi ) la a vă expune părerea despre ce înseamnă prietenia şi ce este un prieten. Pentru o mai bună provocare, reamintesc ceea ce spunea Napoleon Bonaparte şi anume că ,,Nu există prieteni ci doar momente de prietenie…” Vă aştept cu mare drag aici, la Psalmdedor.

    PS. A venit toamna cu aurul ei! Ce frumos e la tine pe blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.