Pizza cu crusta de conopida

Ce ziceti azi de o pizza? Si nu orice fel de pizza ci una mai dietetica – la o adica – pizza cu crusta de conopida.

Pizza cu crusta de conopida

Ok, recunosc, sunt fana conopida dar gustul acesteia nu se simte in produsul final care e gustos si da o senzatie de usor la stomac, nu e intotdeauna cazul la pizza traditionala (delicioasa dar si plina de calorii).   Este o reteta care, pentru mine, reuseste sa inlocuiasca cu succes traditionala pizza. Este o varianta minunata de a trisa in familie ca sa-ti convingi copiii sa manance mai multe legume, asadar aceasta reteta nu trebuie sa lipseasca din arsenalul de lupta al oricarei mamici interesate de trucuri de nutritie sanatoasa. Asemenea si daca vrem sa slabim sau daca ne pazim sa nu ingrasam si ne bantuie…oaresce pofte.

Alte retete de pizza de pe blog gasiti enumerate mai jos:

Prima varianta de blat de pizza pe care am incercat-o este aceasta dar am abandonat-o cand am testat reteta de blat subtire de pizza care mi s-a parut mai reusita.

O reteta vegana de post, foarte savuroasa este reteta de pizza delicioasa de post.

O pizza rapida pe care o gateam des cand am tinut dieta Dukan este pizza 5 minute.  Nu sunt sigura ca cineva care nu tine dieta Dukan ar incerca-o dar e o alternativa satioasa si interesata de mic dejun.

Dupa cum vedeti, am schimbat putin si modalitatea de a scrie retetele, citind din retetele mai vechi, m-am gandit ca uneori sunt cam vorbareata iar reteta poate deveni greu de extras in atata vorbarie. Asa ca am optat pentru aceasta varianta si pentru ca usureaza printarea retetei, fara a incarca cu fotografii. Vorbaria o s-o las mai pentru introducere (daca o sa ma pot abtine – hihihi).

Pizza cu crusta de conopida – reteta completa, printabila

Pizza cu crusta de conopida

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O pizza sanatoase, cu blat de conopida
timp de pregatire 15 minutes
timp de gatire 45 minutes
timp total 1 hour
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie italiana
portii 1 portie
calorii 122 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Blat de conopida

  • 1 conopida eu am folosit una mai mica spre medie
  • 100 gr. cascaval ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc sau oregano uscat

Topping - legume si alte ingrediente dupa preferinta

  • 2 - 3 rosii cherry
  • 2 - 3 ciuperci feliate subtire
  • 1 ceapa mica taiata subtire
  • 1 - 2 ­felii sunca
  • mozarella

Mod de preparare
 

Blat de conopida

  • Incingem cuptorul la 180 grade C.
  • Preparam intai ”orezul de conopida”: desfacem conopida in ”buchetele”, se clatesc sub un jet de apa, apoi se maruntesc ­- fie se dau pe razatoare, fie intr-­un robot ­ - scopul este sa ajunga de marime unor ”graunte” (asemanatoare cu boabele de orez).
  • Tapetam o tava cu foaie de copt, presaram conopida maruntita si o bagam la cuptorul incins pentru 20 de minute, la 180 grade C.
  • Conopida usor coapta o scoatem de la cuptor si o asezam intr­-un prosop curat, adunam ca intr­-un fel de saculet si... stoarcem. Musai sa ne straduim sa scoatem cat mai multa apa din conopida, asta va permite ca blatul de conopida sa fie cat mai crocant.
  • Scursa bine, conopida se amesteca intr­-un bol cu oul, cascavalul, verdeata, asezonam cu sare si piper.
  • Pentru coacere, am folosit o tigaie antiaderenta cu coada metalica. Am uns usor tigaia, am rasturnat in ea compozitia de conopida si am intins-­o, urmand conturul vasului.
  • Bagam blatul la cuptor pentru o pre­coacere de circa 15 minute.

Topping

  • Intre timp, pregatim ingredientele pentru toping: curatam legumele si le feliem cat mai subtire, pregatim sunca si mozzarela.

Asamblarea finala

  • N-­am folosit sos de rosii, am presarat insa rosii, am asezat toate legumele si sunca cum m-­am priceput peste blatul de conopida abia scos din cuptor, la final am asezat si feliile generoase de mozarella.
  • Introducem din nou pizza la cuptor, un sfert de ora sau,­ in fine, pana se rumeneste toppingul.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Delicioasa!!!!

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Similar Posts

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.