P

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor, reteta culinara pe cat de simpla pe atat de savuroasa, mancare gatita la cuptor si servita alaturi de o garnitura de legume, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..Noi am servit cu o salata de varza de Bruxelles cu nuci, o bunatate.

Piept de porc crocant la cuptor
Am gasit  in congelator o bucata de piept de porc si mi s-a facut pofta de o friptura savuroasa si suculenta, niste piept de porc crocant la cuptor. Asa ca am lasat carnita sa se decongeleze iar seara m-am pus pe preparat…..

In esenta, prepararea dureaza doua zile. Partea buna este ca, de fapt, doar il punem la marinat peste noapte. A doua zi e gata pentru a fi pregatit la cuptor.

Piept de porc crocant la cuptor – reteta completa, printabila

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor

O reteta de zile mari
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie romaneasca
Cuvinte cheie friptura de piept de porc crocant la cuptor, piept de porc crocant la cuptor
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 1 hour 20 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Calorii 482kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 1, 5 – 2 kg. piept de porc – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
  • 8 catei usturoi
  • 1 lingura piper negru
  • 2 linguri seminte de fenicul
  • cimbru maruntit
  • 2 lamai
  • 3 linguri ulei de masline
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - amestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care, tot asa, le maruntim.
  • Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.
  • Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C.
  • Scoatem carnea de la frigider.
  • Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate.......................cu alte cuvinte, o impanam.
  • Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora..
  • Intre timp stoarcem cele doua lamai.
  • Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
  • Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam o ora iar la sfarsit marim temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si rumen.
  • Scoatem de la cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Piept de porc crocant la cuptor
Amount Per Serving (200 g)
Calories 482
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Plina de arome…..Un deliciu!

CategoriesCarne de porc
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Pingback:Piept de porc crocant cu sos de mustar, simpla dar delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *