Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu mustar
334 Shares

Piept de porc crocant cu sos de mustar este una din acele retete fabuloase care se preteaza atat la o preparare simpla de zi cu zi cat si la ocazie. N-o ocoliti caci va garantez ca nu va va parea rau de optiunea voastra.

piept de porc crocant cu sos de mustar

Cum nu-mi pare nici mie rau ca cu o asemenea bunatate ma prezint la concurs. Si inca ce concurs….

Una din bloggeritele mele preferate, Laura Laurentiu, a lansat un concurs, al carui banner il vedeti in sidebar. Am zis ca musai sa particip, mai ales ca este un concurs cu jurizare cu membrii tot unul si unul, nu va spun mai mult sa nu fiu suspectata de linguseala. Clar, nu ma astept sa castig primele premii, nu-s eu miezul din dodoasca dar poate poate ma dedulcesc si eu pe la mentiuni, nu de alta dar cutia aceea cu retete marca Laura Laurentiu imi face cu ochiul, as fi incantata sa castig una din ele.

Si cum nu poti castiga daca nu participi, iata-ma-s cu prima reteta, cea la alegere (cealalta este la alegere dintre retetele de pe blogul Laurei Laurentiu ), Piept de porc crocant cu sos de mustar, o reteta a maestrului Horia Varlan pe care dansul o recomanda ca fiind de ocazie si de nivel de dificultate mediu.

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta completa, printabila

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
Piept de porc crocant cu mustar
5 from 2 votes
Tipareste reteta

Piept de porc crocant cu mustar

O reteta delicioasa, pentru intreaga familie

Tip de reteta fel principal
Bucatarie romaneasca
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 1 hour 30 minutes
timp total 1 hour 50 minutes
portii 6 portii
Autor Laura

Ingrediente

  • 1,5 kg. piept de porc cu soric
  • 3 cani vin alb demisec
  • 3 cani supa clara de pasare
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute salvie proaspata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare

Sosul de mustar

  • lichidul in care a copt pieptul
  • 1 cana smantana dulce
  • 3 linguri mustar cu boabe

Mod de preparare

Cum gatim pieptul crocant de porc?

  1. Preincalzim cuptorul la 150 grade C.

  2. Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.

  3. Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de grill.

  4. Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.

  5. La finalul acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand  deasupra o alta tava.

  6. Bagam din nou la cuptor, dam mai tare focul si o mai lasam un sfert de ora.


Cum gatim sosul de mustar?

  1. In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si­-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate.

  2. Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in continuare pana scade din nou la jumatate.

  3. Adaugam si mustarul si amestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s­-a parut delicios.

Servirea

  1. Carnea din cuptor s-­a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-­o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta in imagini

Rumenirea pieptului……

DSC0142_thumb8

Pregatim pieptul pentru cuptor….

Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar…..Delicios!!!

334 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 25

  1. Antoaneta, merge cu pui dar facut altfel. Un sos dijonez, cu mustar. Am facut eu si e super delicios.
    Dar trebuie sa incerc si varianta asta!

  2. Doamneeee, ce-mi faci tu mie.. Cum poti sa arati unui gurmand asa ceva??? Ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Parca si simt soricul ala crocant, suculent. Da, ma duc sa mananc ceva, orice ar putea sa semene cu acest preparat. Mustar cu paine crocanta :))

  3. bafta multa, sa fie cu noroc! nu prea ma omor eu de fel dupa porc, dar parca imi face cu ochiul. la o ocazie, merge!

  4. Eu nu consum carne, dar daca ai ceva bun de post, cu drag as incerca. Oricum iti urez bafta la concurs!

  5. chiar am incercat de curand o reteta cu mustar, nu piept de porc, altceva…dar mi-a placut tare mult cum a iesit si am de gand sa repet, multumesc de reteta!

  6. Este o reteta usor de preparat, dar deliciosa. O fac si eu din cand in cand, atunci cand avem pofta de o friptura de porc.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.