P

Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu mustar
O reteta delicioasa, pentru intreaga familie
Piept de porc crocant cu mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar este una din acele retete fabuloase care se preteaza atat la o preparare simpla de zi cu zi cat si la ocazie. N-o ocoliti caci va garantez ca nu va va parea rau de optiunea voastra.

piept de porc crocant cu sos de mustar

Cum nu-mi pare nici mie rau ca cu o asemenea bunatate ma prezint la concurs. Si inca ce concurs….

Una din bloggeritele mele preferate, Laura Laurentiu, a lansat un concurs, al carui banner il vedeti in sidebar. Am zis ca musai sa particip, mai ales ca este un concurs cu jurizare cu membrii tot unul si unul, nu va spun mai mult sa nu fiu suspectata de linguseala. Clar, nu ma astept sa castig primele premii, nu-s eu miezul din dodoasca dar poate poate ma dedulcesc si eu pe la mentiuni, nu de alta dar cutia aceea cu retete marca Laura Laurentiu imi face cu ochiul, as fi incantata sa castig una din ele.

Si cum nu poti castiga daca nu participi, iata-ma-s cu prima reteta, cea la alegere (cealalta este la alegere dintre retetele de pe blogul Laurei Laurentiu ), Piept de porc crocant cu sos de mustar, o reteta a maestrului Horia Varlan pe care dansul o recomanda ca fiind de ocazie si de nivel de dificultate mediu.

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta completa, printabila

Piept de porc crocant cu mustar

Piept de porc crocant cu mustar

O reteta delicioasa, pentru intreaga familie
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie romaneasca
Cuvinte cheie piept de porc crocant cu sos de mustar
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 1 hour 30 minutes
Timp total 1 hour 50 minutes
Portii 6 portii
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1,5 kg. piept de porc cu soric
  • 3 cani vin alb demisec
  • 3 cani supa concentrata de pui
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute salvie proaspata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare

Sosul de mustar

  • lichidul in care a copt pieptul
  • 1 cana smantana dulce
  • 3 linguri mustar cu boabe
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

Cum gatim pieptul crocant de porc?

  • Preincalzim cuptorul la 150 grade C.
  • Cat se incinge cuptorul, luam o tigaie (de preferinta neaderenta) in care rumenim pe toate partile pieptul in ulei incins.
  • Luam o tava de friptura in care punem fleica abia luata din tigaie si, cu un cutit ascutit, crestam soricul in forma de grill.
  • Turnam peste piept supa si vinul cat sa scufunde in lichid trei sferturi din ea, adaugam cimbrul, salvia, piperul si sarea si bagam totul la cuptor pentru 90 de minute.
  • La finalul acelei ore jumatate, scoatem carnea, turnam lichidul din tava, lasand carnea pe care o presam punand  deasupra o alta tava.
  • Bagam din nou la cuptor, dam mai tare focul si o mai lasam un sfert de ora.

Cum gatim sosul de mustar?

  • In timpul acesta, strecuram lichidul in care a fiert carnea si­-l punem la fiert la foc iute pana scade la jumatate.
  • Este momentul sa adaugam si smantana dulce, fierbem in continuare pana scade din nou la jumatate.
  • Adaugam si mustarul si amestecam bine. Am uitat sa fac poze sosului dar trebuie sa va asigur ca mi s­-a parut delicios.

Servirea

  • Carnea din cuptor s-­a rumenit frumos intre timp, o feliem impartind-­o la comeseni, adaugam alaturi sosul de mustar si o garnitura la alegere: varza rosie sau alba, legume fierte (sugestia maestrului Varlan), eu zic ca ar merge foarte bine si orez fiert simplu cu sare si vegeta, cartofi copti, legume mexicane.

Reteta video

Piept de porc crocant cu sos de mustar – reteta in imagini

Rumenirea pieptului……

DSC0142_thumb8

Pregatim pieptul pentru cuptor….

Piept de porc crocant cu sos de mustar

Piept de porc crocant cu sos de mustar…..Delicios!!!

CategoriesCarne de porc
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Lamiita Petre says:

    Doamneeee, ce-mi faci tu mie.. Cum poti sa arati unui gurmand asa ceva??? Ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Parca si simt soricul ala crocant, suculent. Da, ma duc sa mananc ceva, orice ar putea sa semene cu acest preparat. Mustar cu paine crocanta :))

  2. Bratu Gabriela says:

    bafta multa, sa fie cu noroc! nu prea ma omor eu de fel dupa porc, dar parca imi face cu ochiul. la o ocazie, merge!

  3. coco says:

    chiar am incercat de curand o reteta cu mustar, nu piept de porc, altceva…dar mi-a placut tare mult cum a iesit si am de gand sa repet, multumesc de reteta!

  4. Raluca Brezniceanu says:

    Este o reteta usor de preparat, dar deliciosa. O fac si eu din cand in cand, atunci cand avem pofta de o friptura de porc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4667