P

Peste in ceapa (cu video atasat)

Peste in ceapa, reteta delicioasa de familie

Peste in ceapa, reteta simpla si foarte gustoasa, reteta preferata a familiei. Reteta de familie, de la soacra stiuta.

peste in ceapa

Asta este o reteta a soacrei si este foarte gustoasa. Bonus: se prepara foarte usor. Ar fi recomandat sa sarati pestele inainte si sa-l lasati la frigider sa-si traga sare. Operatiune care ar fi bine sa fie facuta cu o seara inainte, e recomandata dar nu e o chestie neaparat obligatorie. Cum nu e obligatoriu nici sa stea prea mult, e suficient si circa 20 de minute. Timp suficient sa taiati ceapa de pilda. Cu exceptia acestui pas optional dar de dorit, reteta se face foarte repede.

In reteta video de mai jos, am pus pe langa ceapa si ardei. Nu e obligatoriu dar, clar, nici nu are cum sa nu fie bun. Doar ca am profitat de vara si am vrut musai sa pun si ardei taiat fasii subtiri.

Eu am folosit in reteta dorada pe care am curatat-o si portionat-o dar se poate folosi si alt soi de peste. Soacra foloseste des pastrav pe care doar il curata fara sa il mai portioneze, pentru reteta asta alegand peste suficient de mic sa incapa intreg in tigaie.

O alta reteta cu peste, una cu pastrav de data aceasta, este una simpla ar cu aspect sofisticat, gata in 30 de minute, pastrav cu migdale. Alte retete cu peste gasiti aici.

Peste in ceapa, reteta completa, printabila si cu video atasat

Peste in ceapa

Peste in ceapa, reteta delicioasa de familie
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie usoara
Cuvinte cheie dorada cu ceapa calita, pastrav cu ceapa, pastrav cu ceapa calita, peste in ceapa, retete cu peste
Timp de pregatire 20 minutes
Timp de gatire 20 minutes
15 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 4 portii
Calorii 267kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 1 kg peste am folosit doua dorade mari
  • 2 cepe albe, mari
  • sare
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

Curatarea si prajirea pestelui

  • Am curatat de solzi pestele deasupra chiuvetei, curatand des sub un jet de apa si cu o sita deasa deasupra scurgerii. Curatati bine, bine,nu e deloc placut sa dai de solzi prin ceapa.
  • Am asezat pestele curatat pe un tier.
  • Cu un cuțit bine ascuțit (ca să nu deterioram carnea delicata), se tine pestele cu mana stanga, cu abdmenul spre mine si se sectioneaza suprafata pielii, nu taiati prea adanc ca sa taiati din greseala intestinele si sa compromitem carnea.
  • Scoatemhotarat și rapid în jos branhiile și măruntaiele din abdomenul pestelui.  Cel mai sigur este sa faceti acest lucru deasupra chiuvetei ca sa nu murdarim bucataria.
  • Am feliat trunchiul pestelui cu un satar.
  • Am sarat bine, am acoperit cu o folie si l-am bagat la frigider ca sa isi ia sarea. Puteti sari peste aceasta etapa daca sunteti pe graba. 
  • Punem doua-trei linguri de faina intr-o farfurie, si dam fiecare bucata de peste prin ea, scuturam excesul. Daca ati tinut pestele la frigider in sare, spalati-l inainte sub un jet de apa curata de a-l da prin faina, altfel va fi prea sarat. 
  • Incingem uleiul  intr-o tigaie adanca (eu folosesc o oala de fonta). Uleiul sa fie cam doua degete inaltime, adica o baie de ulei in care pestele sa se faca uniform. . Uleiul trebuie să sfârâie dar nu să fie atât de încins încât sa fumege.
  • Cand uleiul sfaraie (nu inainte), adaugam pestele, cand capata o crusta usor rumena, intoarcem si pe partea cealalta. Circa 5 minute prajim pe o parte, 5 pe cealalta. NOTA: Trebuie sa fim atenti la temperatura si sa o ajustam, dand focul mai tare daca uleiul nu sfaraie sau mai incet daca uleiul e prea incins si e pe cale sa inceapa sa fumege.
  • Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie pe care am pus doua bucati de prospo de hartie absorbant de bucatarie ca sa absoarba grasimea.

Preparare peste in ceapa

  • Curatam si feliem in solzi nu foarte subtiri ceapa.
  • Am incins 2 - 3 linguri ulei intr-o tigaie incapatoare, adaugam ceapa, saram.
  • Am amestecat continuu sa nu se arda, cand se inmoaie si incepe sa se rumeneasca, am adaugat si putina apa ca sa nu se prajeasca excesiv. Ceapa inca va avea gust de prajeala dar nu va fi asa indigesta.
  • Cand ceapa s-a inmuiat si e practic gata, se fac mici locasuri in ceapa si se aseaza bucatile prajite de peste. 
  • Se mai prajesc cateva minute pe o parte, apoi pe cealalta, cat sa-si ia pestele gust de la ceapa.
  • Se serveste cu ceapa din belsug, noi am facut langa si o mamaliguta vartoasa si niste mujdei cu mantana. Yumiiiiii!!!!!!!!!!!!!

Reteta video

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Peste in ceapa
Amount Per Serving (250 g)
Calories 267 Calories from Fat 45
% Daily Value*
Total Fat 5g 8%
Saturated Fat 1g 5%
Cholesterol 200mg 67%
Sodium 174mg 7%
Potassium 720mg 21%
Total Carbohydrates 5g 2%
Dietary Fiber 0g 0%
Sugars 2g
Protein 45g 90%
Vitamin A 4.5%
Vitamin C 4.9%
Calcium 5%
Iron 12.3%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Delicioasa aceasta reteta de peste in ceapa!

peste in ceapa

CategoriesCarne de peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *