Peperonata – garnitura savuroasa
Peperonata, reteta culinara simpla si savuroasa, mancarica de origine italiana, de vara, e garnitura perfecta pentru o suma de preparate: carne, branza, orez.
Peperonata – reteta printabila
Peperonata
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 12 ardei grasi (cate 2 - 3 pe portie) - de diverse culori: rosu, galben, verde; rezultatul final va fi o simfonie de culoare in farfurie
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 5 rosii
- 2 - 3 linguri ulei de masline
- 1 - 2 linguri otet de vin sau dupa gust
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
- Spalam toate legumele si incepem sa le curatam.
- Scoatem cotorul ardeilor grasi si ii taiem fasii lungi.
- Curatam ceapa si usturoiul, tocam ceapa marunt iar usturoiul il zdrobim pasta.
- Punem apa pe foc, crestam rosiile si le punem in apa clocotita ca sa se decojasca rapid, dupa care le taiem cuburi mici.
- Incingem tigaia (eu folosesc un wok) cu uleiul pe foc si calim ceapa si usturoiul cateva minute, dupa care adaugam ardeiul gras si rosiile.
- Dam focul incet si punem deasupra un capac, le lasam sa se inabuse astfel vreo zece minute, amestecand des ca sa nu se arda.
- Adaugam otetul (se pune dupa gust, eu am pus o lingura si mi s-a parut de ajuns) si amestecam pentru omogenizare, potrivim la gust totul cu sare si piper si.....e gata.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.