| |

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Una din retetele mele preferate de gustari este pasta de peste. Un deliciu – dezavantajul este ca are unt…..mult unt. Cu toata durerea a trebuit sa mai renunt la ea – la dieta fiind – si am incercat sa-i gasesc un inlocuitor. Asa am descoperit acest pateu de pastrav afumat cu hrean.

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Reteta am gasit-o in Good Food, e mai light (citeste dietetica) ca favorita de mai sus. Merge la stilul Dukan (caci o gramada din mancarurile mele au ramas dukanite dupa dieta). E suficient de buna sa o fac des. Mai ales ca m-am obisnuit acum cu ea si a reusit sa-mi astampere dorul dupa bunaciunea de pasta cu unt…. Silueta mai merita si sacrificii, nu?

Trebuie sa recunosc ca eu, una, am o mica pasiune pentru pestele afumat. asta se vede, probabil, si din multimea de retete cu acest ingredient. Una din retelele mele preferate e salata verde cu peste afumat pe care imi place sa o servesc intr-o chifla moale si pufoasa. Una din cele mai vechi retete, pe care o stiu de la mama, este reteta de peste afumat cu ceapa, un deliciu, sunt lesinata de pofta numai cand ma gandesc la ea. O salata usoara cu peste afumat si maioneza gasiti aici, tare buna si ea.

publicitate

Mici detalii

Am pastrat cantitatile din reteta originara. Dar sa stiti ca eu una nu le respect decat asa, dupa ochi.

In fapt, simtul de baza aici e gustul.

Nu pun 140 gr. crema de branza (pun mai putin caci fac o cantitate mai mica – imi place cat mai proaspat, normal la cat e de simplu de facut) si un file afumat de peste. Nu e musai file de pastrav, ce gasiti prin magazine e ok. Ideea e sa simt gustul de afumat si de peste, nu de branza. Branza e acolo doar pentru textura. Hreanul il pun in functie de cat e de iute. La zeama de lamaie ma orientez in functie de cat de acrisoara e crema de branza. Care crema de branza depinde de cat de acrisor e iaurtul din care a fost facut si tot asa. De fapt, sa un uit un ultim amanunt: de ceva vreme imi fac crema de branza dupa reteta Laurei Adamache. O puteti gasi aici (chiar ultimele randuri jos de tot, la sfarsitul retetei ). Usor si la indemana. No, gata cu poliloghia… Nu de alta dar dureaza mai mult sa cititi tot preambulul asta decat sa incercati reteta.

Pateu de pastrav afumat cu hrean – reteta completa, printabila

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Pateu de pastrav afumat cu hrean

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Un aperitiv light, cu peste afumat
timp de pregatire 15 minutes
timp total 13 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie Dukan
portii 4 portii
calorii 252 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 140 gr. crema de branza
  • 2 fileuri pastrav afumat
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • Coaja si zeama de o lamaie
  • 1 lingura marar tocat marunt

Mod de preparare
 

  • Amestecam crema de branza cu hreanul, coaja de lamaie si mararul. 
  • Curatam carnea de pastrav de oase, indepartam si pielea si maruntim carnea.
    blank
  • Amestecam carnea cu branza, omogenizam, potrivim la gust - mai un piper, nitica boia poate. 
  • Putem pastra pate-ul asta la frigider pana la doua zile. 
  • Presaram frunze de marar, piper negru si se serveste cu paine de secara sau chifle Dukan si frunze de salata, o rosioara, un ardei….Normal ca daca ne vine putem baga ardeiul de-a dreptul in pasta.....Si asa ne tot vin idei....

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.