Pate de porc la cuptor, reteta simpla
Pate de porc la cuptor, reteta clasica de pasta din ficat de porc, preparat la cuptor, maiestru condimentata pentru un gust delicios, natural. Cum se prepara reteta de pate de porc la cuptor.
Provocarea lunii la Daring Cooks: pate de casa. Nu este o mancare nici prea dificila, in plus este savuroasa.
Plus ca, spre deosebire de pateurile din comert, in acesta stim cu precizie ingredientele. Doar il gatim noi cu manuta noastra, nu? Reteta de baza e de la Daring Cooks. M-a tentat nitel si reteta maestrului Varlan, oricum in esenta ele seamana destul de mult.
Un alt pate extrem de fin si de delicios facut de mine este cel de ficat de pui, reteta detaliata o gasiti aici.
Pate de porc la cuptor – reteta completa, printabila
Pateu de casa din ficat de porc
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 450 g ficat de porc
- 220 g carne de porc eu am luat direct carne tocata
- 220 g grasime de porc
- 1 ou
- 1 galbenus de ou
- usturoi
- 2 bucati ceapa tip salote
- 2 lingurite coriandru
- piper
- sare
- patrunjel taiat marunt
- 30 ml coniac
- 2 frunze dafin
- slanina cateva bucatele
Mod de preparare
- Aprindem cuptorul si il incalzim la 180 grade C.
- Am curatat si spalat ceapa, dupa care am taiat-o marunt.
- Am incins putin ulei intr-o cratita, am adaugat ceapa taiata, putina sare si am calit-o la foc mediu, amestecand cat mai des, pana a devenit translucida dar fara sa se rumeneasca. Dureaza circa 8 – 10 minute toata operatiunea de calire.
- Taiem carnea (daca nu o aveti gata tocata ca mine) si ficatul in bucati mai mici.
- Le dam prin masina de tocat. Am dat prin masina inclusiv carnea tocata, nu strica sa se mai macine putin.
- Adaugam grasimea de porc, usturoiul facut pasta, ceapa prajita in putin ulei, coriandrul maruntit, sare, piper, patrunjelul.
- Amestecam bine (eu prefer s-o fac cu mana), mai adaugam coniac si ouale pe care le incorporam in compozitia de carne.
- Tapetam o cratita cu folie de aluminiu si plasam acolo frunzele de dafin si doua bucatele de slanina.
- Turnam amestecul de carne si mai adaug deasupra inca doua bucatele de slanina.
- In cuptor am plasat o oala mai mare cu apa in care am asezat cratita in care se coace ficatul.
- Il lasam in cuptor pentru o ora – o ora si jumatate.
- Cand e gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca, timp in care se sucurile ce s-au ridicat deasupra pateului in timpul coacerii, se vor resorbi in compozitia de pateu.
- Indepartam frunzele de dafin si bucatile de slanina (daca dorim) si e gata de savurat pe o painica moale.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
arata minunat…si baghetele si pateul…ma prind ca am sa incerc…
Bun pateul dar si bagheta.
O seara buna!
Sorry I can’t speak or read Romanian – but that’s a nice set of pictures and your bread looks amazing! I’m almost jealous 🙂
Gorgeous photos! It all looks delicious! I used a hand grinder too, and loved the results. So glad you were able to complete this challenge!