P

Pate de ficat de pui, facut in casa, rapid, sanatos, fara E-uri – VIDEO

pate de ficat de pui
Pateu facut in casa, cu ingrediente naturale
Pate de ficat de pui / curcan

Pate de ficat de pui, reteta rapida, simpla, mai mult dureaza sa o fierbem in duncht si sa asteptam sa se raceasca, reteta de pate preparat in casa, din ingrediente naturale.

blank

Cred ca am ratat luna asta la parada Virtual Hugs (gazduita luna asta de Aura). Asa ca nu stiu exact unde se incadreaza postarea asta la luna trecuta sau la luna viitoare. Cert este ca e musai sa-i transmit imbratisari virtuale multe si satule catre Violeta, sefa peste Caietul cu retete de unde am “imprumutat” reteta de mai jos, pate de pui – mai exact pate de ficat de pui – si mai exact ficatei de curcan.

Este unul din blogurile pe care le vizitez in tura obligatorie, imi place stilul ei de a gati dar si ea ca persoana, este o adevarata stapana a casei si o mamica devotata.

Cateva observatii pe marginea retetei noastre de pate de ficat de pui

Am pus la fiert la bain marie borcanele cu pate – cam o ora. Dupa care le-am lasat sa se raceasca complet. Nu e voie sa deschideti inainte de a se raci.

Cu privire la reteta, eu una am spalat ficateii, i-am curatat si i-am pus in lapte. In principiu, i tineti acolo circa o ora. Eu, din motive independente de mine (mi-am facut un plan dar n-am mai reusit), i-am tinut o zi si jumatate in lapte. De aici si culoarea mai stearsa (cred eu). Ma uitam la pateul lui Vio ce roz frumos, ficateii mei mai aveau putin si deveneau albi de la atata stat in lapte……..

Desi initial, fiert fiind, nu parea sa fie foarte omogen, era doar o aparenta. Este un pate foarte cremos. Mie si copiilor ni s-a parut teribil de bun. Singurul care a facut nazuri a fost iubi. Dar el este cartitor in general cand vine vorba de mancare. Nu e exclus ca dupa o vreme sa devina mare amator. Mai ales daca mai modificam pe ici pe colo reteta dupa gustul nostru.  N-ar fi prima oara:)))))))))))))))).

Am pastrat un borcan la frigider sa mancam cam doua zile. Restul borcanaselor cu pateu le-am pus la congelator, acoperite ermetic cu folie alimentara. Miam, miam!

O alta reteta de pate de porc de data asta, testata de mine, gasiti aici.

Pate de ficat de pui facut in casa – reteta printabila si VIDEO

Pate de ficat de pui / curcan

Pate de ficat de pui, facut in casa, o reteta simpla, rapida si gustoasa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Pateu facut in casa, cu ingrediente naturale
timp de pregatire 15 mins
timp de gatire 15 mins
timp total 30 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie clasica
portii 4 portii
calorii 800 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. ficat de pui – au am folosit ficatei de curcan
  • 4 ou
  • 250 ml smantana de gatit (am folosit din aceea la cutie produsa de firma Dorna)
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte ­ (pentru fragezit ficateii)
  • 1 ceapa mica
  • sare dupa gust
  • piper dupa piper

optional

  • alte condimente se pot adauga si alte condimente – cimbru, paprika etc. in functie de gustul personal, verdeturi (oregano, cimbru, patrunjel etc.), cred ca merg si legume ca ardei sau ciuperci

Mod de preparare
 

  • Spalam ficateii, ii curatam si ii punem in lapte pentru  o ora.
  • O data timpul scurs, scurgem ficateii de lapte (laptele il aruncam) si ii punem in vasul blenderului. 
  • Eu pentru ca nu am incredere in puterea aparatului meu, am pus ficateii in trei ture cu putina smantana dupa care cand au fost tocati ca lumea, am adaugat restul ingredientelor: ouale, ceapa, toata smantana, uleiul. 
    Pateu de pui
  • Blenduim, blenduim, blenduim pana se transforma totul intr-o pasta groasa si (oarecum) lichida – pe care am fost nevoita sa o gust asa cruda ca sa o pot asezona cu sare si piper in cantitati potrivite.
  • Compozitia astfel obtinuta o turnam in borcane – se intelege ca borcane foarte curate (doh!) – cu capace metalice etanse.
  •  Infiletam bine capacele (foarte important- sa fie bine inchise).
    Pateu de pui
  • Fierbem toate borcanele cu pateu (deocamdata crud) in bain marie……
  • Adica punem borcanele intr-un vas pe fundul caruia vom aseza un prosop gros, umplem vasul cu apa astfel incat borcanele sa fie aproape complet scufundate in apa. 
  • Punem la fiert – cam o ora- dupa care la lasam sa se raceasca complet. Nu e voie sa deschideti inainte de a se raci.

Ustensile necesare

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Pate de ficat de pui, facut in casa, o reteta simpla, rapida si gustoasa
Amount Per Serving (200 g)
Calories 800 Calories from Fat 648
% Daily Value*
Fat 72g111%
Saturated Fat 21g105%
Cholesterol 685mg228%
Sodium 197mg8%
Potassium 501mg14%
Carbohydrates 7g2%
Fiber 0g0%
Sugar 3g3%
Protein 29g58%
Vitamin A 15085IU302%
Vitamin C 24.8mg30%
Calcium 138mg14%
Iron 12.1mg67%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Delicios acest pate de ficat de pui, musai sa incercati reteta!

Pate de ficat de pui / curcan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.