P

Pate de ciuperci – reteta vegana (reteta video)

Pateu de ciuperci cu nuci facut in casa

Pate de ciuperci, reteta culinara vegana, un aperitiv usor si sanatos, cu ingrediente naturale, fara euri nesanatoase si fara conservanti

 

pate de ciuperci

Aceasta  reteta de pate de ciuperci este vegetala si este absolut minunata – gustoasa, delicioasa, savuroasa…na, ca raman fara sinonime.

Normal ca evaluez dupa gustul meu si al familionului din dotare. Nici nu se compara cu imitatiile din comert la care apleaza in aceasta perioada atata lumea. Ah, de-ar sti cat de la indemana si de rapida este a prepara aceste gustari acasa. Stiu ca nu toata lumea are aceleasi gusturi, deci poate voua nu vi se potriveste dar nu strica macar sa incercati.  Noua ne-a placut foarte mult, asa ca alta reteta n-am mai cautat.

Eu am facut acest pate de ciuperci din jumatatea cantitatilor de mai jos si a iesit o cantitate suficienta pentru doua-trei zile, nu e greu de preparat si e bine sa fie cat mai proaspat. In cel mai rau caz, as zice sa coaceti la cuptor o cantitate mai mare de nuci ca sa le aveti gata facute, caci restul ingredientelor sunt foarte la indemana iar pateul este gata cat ai zice …post. Am folosit ciuperci champignon care sunt foarte la indemana in aceasta perioada a anului in magazine dar cred ca reteta se preteaza la orice soi de ciuperci aveti la indemana.

Acest delicios pate vegetal nu este primul pe care il testez – atat pasta de caju cat si pasta de fasole boabe cu ceapa sau reteta de hummus sunt delicioase, usor de preparat si foarte sanatoase.

Sunteti  gata sa facem pateu? Avem reteta si in format video si in format scris. printabila.. Nu uitati sa va abonati la canalul meu youtube unde puteti gasi multe alte retete in format video.

Pate de ciuperci – reteta completa, printabila, cu video atasat

Pateu de ciuperci cu nuci facut in casa

Pate postitor de ciuperci

Pate vegetal, facut doar din ingrediente naturale, delicios si sanatos
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie pate de ciuperci, pate vegetal de ciuperci
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii
Calorii 255kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 3/4 cana nuca coapte in cuptor si macinate
  • 500 gr. ciuperci fierte in apa cu sare si scurse
  • 2 ceapa mari
  • 2 catei usturoi eu am inlocuit cu leurda
  • o felie paine inmuiata
  • 1/2 lingurita cimbru
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare

Mod de preparare

  • Dupa ce am pus nucile la copt in cuptor, am calit intr-o oala ceapa si usturoiul laolalta cu ciupercile pe care le-am asezonat cu sare, piper si putintel cimbru.
  • Am adaugat putina apa si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat legumele. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa se raceasca.
  • Nucile le-am pus in blender si le-am maruntit. Conteaza cat sunt de coapte atat la culoarea finala cat si la gust, mie totusi imi plac ambele variante, conteaza in final sa nu se arda prea tare nucile - deci fiti cu ochii pe ele cat stau la cuptor.
  • Adaugam in blender peste pudra de nuci ciupercile calite cu ceapa inclusiv, am pus si leurda, painea inmuiata, am mixat o prima tura, am mai adaugat sare (de e nevoie), suc de lamaie (mie imi place mai acrisor), am potrivit la gust. Daca e nevoie se poate adauga si una doua linguri si zeama de la ciuperci dar doar de e nevoie (la mine n-a fost) - in principiu, ciupercile fierte absorb suficienta apa.
  • Cand nu am leurda, mai adaug pudra de usturoi (caci nu are o aroma si gust asa agresiv ca usturoiul proaspat) si vegeta de la naturisti (adica legume uscate fara alte adaosuri).

Notes

Servire
Pateul de ciuperci se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita, alaturi de diverse cruditati: castravete, ceapa verde, ridichi, rosii, ardei.
Se poate pastra cateva zile la frigider. 

Cum folosim caseta de retete de mai sus

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.