Pastrav cu migdale
Pastrav cu migdale, reteta simpla dar extrem de aromat, cu vin alb sec si migdale crocante, rumenite pe foc. Cum se prepara reteta de pastrav cu migdale?
Avem aici un preparat care suna sofisticat. In fapt, este simplu, este rapid si savuros.
Nu este o reteta care sa o pregatesti la dezlegari, doar daca e si dezlegare la vin. Chiar mi s-a parut o idee interesanta si eram putin cirumspecta in privina rezultatului final dar a iesit ceva grozav. Iar combinatia de texturi care reiese dupa ce adaugam migdalele e ceva delicios si chiar sofisticat.
Se poate servi cu garnitura de orez sau cu o salata de cartofi cu usturoi.
O alta reteta simpla si aromata de peste usor de facut este aceasta reteta de peste in ceapa, delicioasa alegere.
Pastrav cu migdale – reteta printabila
Pastrav cu migdale
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 4 bucati pastrav proaspat
- 2 bucati lamaie
- 50 gr. unt
- 100 ml. vin alb sec
- 50 gr. fulgi de migdale rumeniti
- 2 linguri patrunjel frunze tocate marunt
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatirea pestelui
- Se spala pestii, se eviscereaza, se scot organele interne si se curata bine ß aveti grija sa eliminati in special vena de pe coloana vertebrala, da un gust rau pestelui daca o lasati acolo.
- O data curatati, se mai clatesc o data sub un jet de apa rece si se tamponeaza pentru a se usca cu prosop absorbant de hartie, din acela de bucatarie.
- Se sareaza atat pe interios cat si pe exterior.
- Se taie lamaile in cate 8 felii fiecare.
Rumenirea fulgilor de migdale
- Se incinge tigaia simplu, fara grasime, se adauga fulgii de migdale si se rumenesc rapid, amestecand des ca sa nu se arda. Sunt gata cand s-au rumenit usor.
- Se scot fulgii din tigaie intr-un bol si se pun deoparte.
Prepararea pestelui
- Se topeste untul in tigaie. Am folosit aceeasi tigaie in care am rumenit fulgii, inainte de a o folosi m-am asigurat ca incap pastravii intregi inauntru.
- Se pun pastravii la prajit, impreuna cu feliile de lamaie alaturi 8 minute pe o parte.
- Se scot feliile de lamaie si se intoarce pestele.
- Se toarna si vinul si se lasa sa se fiarba la foc potrivit inca 8 minute.
- Se scot pastravii din tigaie, se pun pe farfurii.
- Se toarna peste cate putin sos din tigaie peste fiecare pastrav.
- Se presara si patrunjelul si migdalele rumenite si faramitate in palma.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Delicios acest pastrav cu migdale. Merita sa il incercati!