P

Pastrav cu migdale

Pastrav cu migdale, reteta simpla dar plina de savoare, usor de preparat

Pastrav cu migdale, reteta simpla dar extrem de aromat, cu vin alb sec si migdale crocante, rumenite pe foc. Cum se prepara reteta de pastrav cu migdale?pastrav cu migdale

Avem aici un preparat care suna sofisticat. In fapt, este simplu, este rapid si savuros.

Nu este o reteta care sa o pregatesti la dezlegari, doar daca e si dezlegare la vin. Chiar mi s-a parut o idee interesanta si eram putin cirumspecta in privina rezultatului final dar a iesit ceva grozav. Iar combinatia de texturi care reiese dupa ce adaugam migdalele e ceva delicios si chiar sofisticat.

Se poate servi cu garnitura de orez sau cu o salata de cartofi cu usturoi.

O alta reteta simpla si aromata de peste usor de facut este aceasta reteta de peste in ceapa, delicioasa alegere.

Pastrav cu migdale – reteta completa, printabila

Pastrav cu migdale

Pastrav cu migdale, reteta simpla dar plina de savoare, usor de preparat
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie rapida
Cuvinte cheie pastrav cu migdale
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Portii 4 portii
Calorii 167kcal
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 4 bucati pastrav proaspat
  • 2 bucati lamaie
  • 50 gr. unt
  • 100 ml. vin alb sec
  • 50 gr. fulgi de migdale rumeniti
  • 2 linguri patrunjel frunze tocate marunt
  • sare
  • piper
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

Pregatirea pestelui

  • Se spala pestii, se eviscereaza, se scot organele interne si se curata bine ß aveti grija sa eliminati in special vena de pe coloana vertebrala, da un gust rau pestelui daca o lasati acolo.
  • O data curatati, se mai clatesc o data sub un jet de apa rece si se tamponeaza pentru a se usca cu prosop absorbant de hartie, din acela de bucatarie.
  • Se sareaza atat pe interios cat si pe exterior.
  • Se taie lamaile in cate 8 felii fiecare.

Rumenirea fulgilor de migdale

  • Se incinge tigaia simplu, fara grasime, se adauga fulgii de migdale si se rumenesc rapid, amestecand des ca sa nu se arda. Sunt gata cand s-au rumenit usor. 
  • Se scot fulgii din tigaie intr-un bol si se pun deoparte.

Prepararea pestelui

  • Se topeste untul in tigaie. Am folosit aceeasi tigaie in care am rumenit fulgii, inainte de a o folosi m-am asigurat ca incap pastravii intregi inauntru. 
  • Se pun pastravii la prajit, impreuna cu feliile de lamaie alaturi 8 minute pe o parte.
  • Se scot feliile de lamaie si se intoarce pestele.
  • Se toarna si vinul si se lasa sa se fiarba la foc potrivit inca 8 minute.
  • Se scot pastravii din tigaie, se pun pe farfurii.
  • Se toarna peste cate putin sos din tigaie peste fiecare pastrav. 
  • Se presara si patrunjelul si  migdalele rumenite si faramitate in palma.

Reteta video

Notes

Se serveste imediat cu o garnitura la alegere - cele mai potrivite alegeri orezul sau cartofii in usturoi.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Pastrav cu migdale
Amount Per Serving (200 g)
Calories 167 Calories from Fat 144
% Daily Value*
Total Fat 16g 25%
Saturated Fat 6g 30%
Cholesterol 27mg 9%
Sodium 90mg 4%
Potassium 88mg 3%
Total Carbohydrates 2g 1%
Dietary Fiber 1g 4%
Sugars 0g
Protein 2g 4%
Vitamin A 7.1%
Vitamin C 1.1%
Calcium 3.6%
Iron 2.6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

CategoriesCarne de peste
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *