Paste Luigi
| |

Paste Luigi

Acum cateva zile, am pregatit aceste paste Luigi,  o mancarica de post, usor de pregatit si savuroasa pe care am descoperit-o intr-o carte cumparata acum cateva luni de la un magazin naturist.

Paste Luigi

Motivul pentru care am cumparat aceasta carte de bucate (inca una?????????????) este ca are preparate vegetariene, cu alte cuvinte, imi usureaza cum nu se poate viata in post. Ce e super la cartea asta nu-s doar retetele (caci acelea le poti imprumuta si e ici de colo) ci prima parte in care se face o prezentare detaliata a alimentatiei vegetariene, cum e cu vitaminele si alte asemenea are sunt foarte interesante.

E drept, pledoaria respectiva nu m-a transformat intr-o vegetariana infocata dar oricum m-a inspirat foarte mult in alegeri cat mai sanatoase si nutritive in viata de zi cu zi.

Si ca tot vorbim de mancaruri de post, de paste in mod special, musai sa va recomand si savuroasele paste aglio e olio care se fac extrem de repede si sunt pline de gust.

Acestea fiind spuse vreau sa va povestesc despre savuroasele paste Luigi. Pe care, sa ne apucam sa le preparam………..

Paste Luigi – reteta completa, printabila

Paste Luigi

Paste Luigi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta vegana, satioasa si usor de pregatit
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie vegana
portii 1 portie
calorii 308 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 50 gr. paste fainoase o portie
  • 250 gr. ciuperci
  • 2 - 3 catei usturoi
  • 3 linguri pesmet ras foarte fin
  • 2 linguri seminte de susan
  • 2- 3 linguri ulei dupa gust
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

optional

  • frunze de spanac
  • frunze de busuioc
  • seminte de tot felul (nuci, pin, fistic etc) etc.

Mod de preparare
 

  • Punem la fiert apa cu sare intr-o oala.
  • Cand incepe sa fiarba, turnati si pastele, cand sunt gata (vedeti pe ambalaj timpul de fierbere), le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem deoparte.
  • Cat fierb pastele, incingem o tigaie neaderenta pe foc si punem la rumenit semintele de susan, amestecam tot timpul asta si cand incep sa prinda doar putina culoare si aroma, le luam de pe foc sa nu se arda.
  • Asteptam putin sa se raceasca dupa care le maruntim in rasnita. Recunosc ca n-am fost foarte silitoare la partea asta, mie imi plac semintele de susan (cat mai) intregi in mancare.
  • Curatam usturoiul si-l zdrobim in mojar.
  • In tigaia in care am incins susanul, adaugam ulei iar cand acesta se incinge, punem si usturoiul, busuiocul si ciupercile si orice alte ingrediente doriti voi optional sa mai adaugati.
  • Le lasam sa se caleasca nitel dupa care adaugam pastele si amesteca toate laolata ca sa se intrepatrunda ingredientele si sa-si fure aroma una de la alta.
  • Turnam in ploaie fina pesmetul si sarea, amestecam din nou.
  • Acum mancarica e gata.
  • Trebuie doar s-o portionam in farfurii si sa presaram deasupra susan, inca putin pesmet si niscaiva verdeata pentru un plus de prospetime.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Cartea in care am gasit reteta…

059_thumb

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.