| |

Paste alla vodka……… fara vodca, reteta rapida si plina de arome

Paste alla vodka fara vodka, reteta culinara de origine italiana, cu ingrediente simple, reteta completa, printabila, reteta foarte usor de facut si – e nevoie s-o zic? – gustoasa

paste alla vodka

Oricum pentru varianta cu vodka, incercati cu incredere reteta Laurei Laurentiu.

Se pare ca genul asta de gandire e in acord cu gandirea mamei lui Buddy Valastro. Nu stiti cine e Buddy Valastro? Este cofetarul care a a aparut pe TLC cu o serie de reality show (sau asa ceva)  Cake Boss, impreuna cu familia sa care lucreaza impreuna acolo,  detine o cofetarie in New York – Carlo’s Bakery .

publicitate

Zilele trecute, baietii mei mi-au cerut la cina paste. M-au prins intr-o pasa buna, cu chef de incercat ceva nou, asa ca imediat m-am gandit la aceasta reteta de paste alla vodka fara vodka pe care o aveam demult in lista cu reteta de incercat. Initial, am vrut sa le gatesc si sa nu gust deloc….in final, n-am rezistat si am mancat si eu o portie – foarte bune, o savoare interesanta, oricum mi-a deschis apetitul ca sa incerc si varianta cu vodka. Dar fara sa o dau la copii….Ok, de fapt cred ca din acoolul acela nu ramane nimic in afara de savoare dar parca tot nu imi vine sa le dau la astia mici.

Buddy povesteste ca a dezvoltat reteta de fata pe cand era adolescent. Gustase asemenea penne la un restaurant si a vrut sa le reproduca acasa dar mama lui nu l-a lasat sa foloseasca un ingredient cheie – vodka. Ca urmare a trebuit sa-si foloseasca nitel creativitatea pentru a reproduce si altfel decat cu spirtoase savoarea aceea speciala. Ajutoarele de nadejde au fost  usturoiul si busuiocul cu care a reusit sa se apropie foarte mult de savoarea dorita. Cat de mult se identifica, va spun dupa ce incerc si varianta initiala, pana atunci parerile mele sunt impresii, nimic mai mult. Practica e de baza.

Paste alla vodka fara vodka – reteta completa, printabila

penne alla vodka

Paste alla vodka…..fara vodka.

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta cofetarului Cake Boss, Buddy Valastro, care a incercat sa reproduca gustul pastelor alla vodka dar fara vodka. Gustul? Delicios si savuros.
timp de pregatire 10 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 30 minutes
fel de mancare fel principal
bucatarie italiana
portii 4 portii
calorii 843 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 700 gr. rosii zdrobite cu sucul lor
  • 100 gr. prosciutto sau pancetta cam sase felii subtiri
  • 230 gr. smantana de gatit
  • 1/2 ceapa taiata in felii subtiri
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 2 catei usturoi mari
  • 85 gr. frunze de busuioc
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita zahar
  • 500 gr. paste tip penne rigate
  • 30 gr. parmezan ras marunt

Mod de preparare
 

Fierbem pastele

  • Punem o oala mare cu apa la fiert.
  • Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si putina are si le fierbem al dente – pentru timpul de fierbere, verificati ambalajul pastelor.
  • Pe punga de paste pe care o foloseam eu scria ca au nevoie de opt minute sa fiarba asa ca le-am fiert sase minute dupa care le-am scurs si le-am adaugat in sosul de rosii cu care au mai fiert cateva minute.

Sosul pentru paste

  • Intr-o tigaie mare, de sote, incingem uleiul dupa care adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn pana se inmoaie (fara sa se arda) – in jur de 5 minute.
  • Adaugam prosciutto si usturoiul, sare, piper si gatim pe foc iute inca 1 minute.
  • Adaugam rosiile, busuiocul si zaharul si lasam sa fiarba pana cand lichidul se reduce usor – circa un sfert de ora.  
  • Turnam smantana intr-un bol si o batem. 
  • O turnam usor in sosul de rosii si o inglobam cu miscari usoare.

Potrivirea finala

  • Pastele scurse de apa le adaugam in sos, amestecam cu grija  si mai lasam pe foc circa 2 minute.
  • Potrivim la gust cu sare si piper.
  • Se serveste in portii individuale peste care se presara parmezan ras si se serveste imediat. 

Notite bine de stiut

Pentru aceasta reteta, se recomanda pastele tubulare – eu am folosit penne. Motivul pentru care se recomada genul asta de paste pentru sosurile mai subtiri, este ca aceste raman imbibate in micile striatii de pe paste dar si in  interiorul lor gol , dand un plus de gust si omogenitate produsului final.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.