Paste alla Carbonara – Dukan style
Paste alla Carbonara Dukan, reteta italieneasca adaptata la dieta Dukan, cu paste Konjac. Cum am adaptat aceste paste la dieta Dukan.
Aceste paste alla Carbonara sunt pe cat de dietetice, pe atat de buuuune….
Luna aceasta la provocarea ”Virtual Hug”, m-am luat cu dieta si am vizitat un blog drag mie care este o resursa nepretuita pentru momentele de ”restriste” ale abtinerilor dietetice. Prietenii vechi ai Casutei stiu deja ca sunt o fana a dietei Dukan si continui sa fiu, in ciuda publicitatii negative care se tot aude peste tot de la persoane mai mult sau mai putin stiutoare.
Este dieta care mi s-a potrivit mie cel mai bine si ma intorc la ea ori de cate ori e nevoie. Oana este o mina de aur pentru un dukaneu. Gramada de retete care de care mai gustoase asteapta sa te incante si sa te slabeasca in acelasi timp.
Pe blogul ei am descoperit niste paste carbonara – Dukan style. Am strambat putin din nas la inceput caci va spun drept, vestitele paste alla carbonara clasice nu le-am incercat inca dar varianta asta de carbonara mi-a placut la nebunie.
Later edit. Intre timp am incercat si pastele carbonara clasice, o bunatate, parol ca nu am stiut ce pierd. (27.06.2019)
V-o recomand chiar daca nu tineti dieta, e minunata. Ca paste am folosit konjac despre care v-am povestit deja.
Acestea fiind zise, sa ne apucam de treaba.
Paste alla carbonara Dukan – reteta printabila
Pasta alla carbonara Dukan
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 1 pachet paste konjak shirataki
- 4 felii sunca degresata de porc (usor afumate)
- 1 ceapa verde
- 3 catei usturoi
- 2 ou
- 3 linguri crema de branza
- sare dupa gust
- piper negru dupa gust
- fulgi de ardei (eu n-am pus dar nu suna rau)
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare
- Incepem prin a pune la fiert o cratita mica cu apa, deschidem pachetul de paste, le scurgem printr-o sita de lichidul conservat, le clatim si le punem doua – trei minute sa fiarba in apa, pe foc.
- Cat timp fierb pastele pe foc, curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt. Taiem marunt si sunca.
- Punem o tigaie antiaderenta pe foc, adaugam sunca, ceapa si usturoiul la calit in doua – trei linguri de apa, amestecam des sa nu se arda.
- Cand pastele sunt gata, le scurgem de apa si le adaugam in tigaie si, folosind o lingura de lemn, amestecam cu grija toate ingredientele ca sa se omogenizeze gustul si sa preia arome unul de la altul.
- Rapid (nu de alta dar preparatul e gata rapid pe foc), am pus in cuva blenderului trei linguri de branza si doua oua, am adaugat sare, piper si le-am mixat la viteza maxima. E drept, puteam s-o fac si de mana dar imi place ca, la mixer, branza devine mai fluida ceea ce era perfect pentru preparatul meu.
- Pastele din tigaie sunt gata, fierbinti laolalta cu sunca….
- Sting focul si torn deasupra sosul de oua si iar amestecam pentru omogenizare pana cand fiecare fir de pasta se imbiba cu sos. Musai sa stingi focul inainte, altfel ouale se vor coagula….Se vor transforma in paste cu jumari si sunca:). Mda, nu suna groaznic dar nu este ceea ce ne dorim, nu?
- O data amestecate pastele cu sosul, mancarica e gata. Ca ultim detaliu, maruntiti niste frunze de patrunjel si adaugati-l in sos. Ii va da o nota de prospetime minunata.
Notite bine de stiut
- Pastele konjac le-am cumparat de pe adiograsime.ro si sunt niste paste care merita o postare aparte pe care v-o promit cat de curand.
- Pastele de sus sunt varianta pentru perioada de atac, cand nu avem voie legume, in croaziera, putem….le imbunatati cu o lingura de ulei de masline sau rapita, ciuperci, ardei, si puteti rade deasupra niste cascaval mai fara grasimi sau, si mai bine, o lingura de fulgi de drojdie (aliment tolerat). Incepand cu consolidarea, putem inlocui pastele konjac cu paste integrale.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Si mancarica-i gata. Buuna!
Si eu sunt fan dieta Dukan, m-am înțeles tare bine cu ea si cred ca am mâncat mai sănătos cand Țineam Dukan decât acum.
Adevarul e ca la Dukan inveti sa gatesti cu tarate, au retete chiar reusite de prajituri, e o dieta foarte creativaȘ)
Hello Laura ! Ma bucura sa vad ca ai incercat reteta mea si ca iti place 🙂 , multumesc mult pt apreciere si te invit sa incerci si alte retete ! Ca tot e vorba de retete iti marturisesc ca acum mai bine de doi ani am dat de blogul tau cautand o reteta de prajitura cu ricotta , si am gasit “placinta ta cu urda si marar ” :), de atunci o pregatesc destul de des pt ca a devenit una din prajiturile preferate ale iubitului meu sot 😉 , de altfel am si dukanizat-o http://www.oana-camacho-recipes.com/2012/10/prajitura-cu-ricota-si-lamaie-lemony.html Spor la bucatarit si numai bine ! :*
Ai dukanit placinta mea? Loooooove you! Musai o incerc.