Pasta Tahini

Pasta Tahini, reteta explicata pas cu pas, cum preparam usor o pasta gustoasa din foar doua ingrediente: seminte de susan si ulei.

Pasta Tahini

Ma pregatesc de post, asa ca saptamana asta m-am pus pe experimentat diverse exotisme le spun eu. Printre ele, pasta tahini – in principiu este o pasta din seminte de susan. Nu este o mancare in sine ci un ingredient cheie ale unor preparate pe care vreau sa le incerc cat de curand. In comert, pasta asta este scumputa, cam 30 lei un borcan, mi s-a parut mult, asa ca am hotarat sa-mi fac singura acasa. Cat de greu poate fi? De fapt, nu e deloc greu, mai dificil e sa alegi una din retetele ce abunda pe net. Si nu ca aceste retete ar diferi foarte mult intre ele, in fond toate enumera aceleasi ingrediente, doar gramajul e diferit. In unele  mult susan si doar putin ulei, in altele proportia e mai echilibrata. Intr-un final, m-am hotarat sa incerc reteta Laurei Sava. In principal, avem nevoie de susan – eu am cumparat o punga de 1 kg de la un magazin naturist – 9 lei punga si de un robot cat de cat mai fortos, eu una sincer nu stiu ce putere au cele doua robotele ale mele dar nici unul din ele nu m-a lasat balta la vreun test din asta.

Pasta Tahini, reteta completa, printabila

Pasta Tahini

Pasta Tahini

Pasta Tahini este o reteta de origine araba, preparata din seminte de susan.
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Sosuri si dresinguri
Bucatarie araba
Cuvinte cheie pasta tahini, tahini din seminte de susan, tahini facut in casa
Timp de pregatire 4 minutes
Timp de gatire 4 minutes
Timp total 8 minutes
Calorii 699kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 250 gr. seminte de susan
  • 10 linguri ulei

Mod de preparare

  • Preincalzim cuptorul, punem foaie de copt in tava cuptorului si presaram semintele de susan pe care le lasam sa se rumeneasca foarte foarte usor.
  • Verificam si amestecam foarte des gramada caci nu au voie sa se arda nici macar un picut caci dau apoi gust amar.
  • Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
  • Le turnam apoi in blender, adaugam apoi si uleiul, punem capacul si dam drumul la robot. Yuhuuuuuuu!!!!!
  • Oprim din cand in cand aparatul sa nu se supraincalzeasca dar nu ne lasam pana nu transformam totul intr-un maglavais fin si matasos cu care sa faci de rusine scumpeturile din comert.
  • Am si gustat, gsutul de susan se simte din plin ceea ce-mi place la nebunie (sunt fana susan) dar, normal, e usor gretos gol de la atata ulei.
  • Doar ca v-am spus, tahini nu se papa singur ci se foloseste in tot felul de retete. pe care speram sa le experimentam cat mai curand.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

  1. Elena Toma says:

    Laura, eu n-am, sau mai bine zis nu mai am un robetel fortos, asa ca am terminat 2 mixere verticale bunicele. Nu a mers, asa ca am ajuns la o alta solutie, folosind rasnita de cafea, dar num ai o parte din seminte coapta si folosesc si putina apa fiarta si racorita (sa fie doar claduta). Iese super buna, foarte repede si, vorba ta, alta viata privind pretul. Duminica frumoasa!

  2. Pingback:Hummus, aperitivul levantin, usor de facut si foarte sanatos

  3. Pingback:Lapte de susan, lapte vegetal, nutritiv si sanatos - Casuta Laurei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.