Pasta de fasole boabe cu ceapa, delicios pate tartinabil de fasole uscata
Pasta de fasole boabe cu ceapa este un aperitiv potrivit in zilele de post si nu numai. Pate de fasole tartinabil, perfect in zilele de post si nu numai, potrivit perfect pe o felie de paine prajita si niste muraturi acrisoare – personal ador combinatia cu varza acra taiata fideluta.
Exceptand perioada in care trebuie sa fierbem boabele, se face foarte repede – daca folosesti (cum am facut eu) o conserva cu boabe de fasole, ai aperitivul gata in cinci minute.
Ideea este a Elenei, gazda lunii la provocarea Weekend cu spor la care sunt inscrisa de ceva vreme dar n-amprea onorat (din lipsa de timp, de obicei) – chiar si acum sunt in maaaare intarziere. Asa ca nu ma mai lungesc cu vorba ca ne prinde luna urmatoare….
Pasta de fasole boabe – reteta printabila
Pasta de fasole boabe cu ceapa
Ingrediente
- 200 g fasole + legume fierte
- 500 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mica
- 1/2 legatura marar verde
- sare piper
optional
- 1 lingura fulgi de drojdie
- 1 lingura pasta de ardei
Mod de preparare
- Daca boabele de fasole nu sunt fierte, le punem in apa pe foc – au am folosit boabe de la conserva asa ca la etapa asta am scapat ieftin. Doar am clatit boabele gata facute.
- Am curatat si tocat marunt ceapa, am spalat si maruntit mararul.
- Intr-un blender vertical, am pus boabele de fasole, pasta de ardei, sare, piper si am mixat pana s-a transformat intr-o pasta fina – in timp ce amestecam pasta, turnam in ir subtire si uleiul incorporandu-l in pasta.
- La final, am amestecat pasta de fasole cu ceapa si marar. Am potrivit gustul de sare si piper.
- Merge de minune cu paine prajita si varza murata taiata fin deasupra.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Noi ii zicem fasole facaluita. Nu amestecam fasolea cu sosul de rosii, ci il punem deasupra. E unul din felurile mele de mancare preferate.
La noi e varianta de fasole frecata dar o mancam calda.
Arata grozav! Multumesc pentru participare! <3