P

Pasta de fasole boabe cu ceapa, delicios pate tartinabil de fasole uscata

O pasta de legume tip aperitiv, aromata si satioasa
pasta de fasole boabe cu ceapa

Pasta de fasole boabe cu ceapa este un aperitiv potrivit in zilele de post si nu numai. Pate de fasole tartinabil, perfect in zilele de post si nu numai, potrivit perfect pe o felie de paine prajita si niste muraturi acrisoare – personal ador combinatia cu varza acra taiata fideluta.

pasta de fasole boabe cu ceapa si boia

Exceptand perioada in care trebuie sa fierbem boabele, se face foarte repede – daca folosesti (cum am facut eu) o conserva cu boabe de fasole, ai aperitivul gata in cinci minute.

Ideea este a Elenei, gazda lunii la provocarea Weekend cu spor la care sunt inscrisa de ceva vreme dar n-amprea onorat (din lipsa de timp, de obicei) – chiar si acum sunt in maaaare intarziere. Asa ca nu ma mai lungesc cu vorba ca ne prinde luna urmatoare….

Pasta de fasole boabe – reteta printabila

pasta de fasole boabe cu ceapa

Pasta de fasole boabe cu ceapa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O pasta de legume tip aperitiv, aromata si satioasa
timp de pregatire 5 mins
timp total 5 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 6 portii
calorii 791 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g fasole + legume fierte
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare piper

optional

Mod de preparare
 

  • Daca boabele de fasole nu sunt fierte, le punem in apa pe foc – au am folosit boabe de la conserva asa ca la etapa asta am scapat ieftin. Doar am clatit boabele gata facute.
  • Am curatat si tocat marunt ceapa, am spalat si maruntit mararul.
  • Intr-un blender vertical, am pus boabele de fasole, pasta de ardei, sare, piper si am mixat pana s-a transformat intr-o pasta fina – in timp ce amestecam pasta, turnam in ir subtire si uleiul incorporandu-l in pasta.
    pasta de fasole pasi de preparare
  • La final, am amestecat pasta de fasole cu ceapa si marar. Am potrivit gustul de sare si piper.
  • Merge de minune cu paine prajita si varza murata taiata fin deasupra.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 791kcalCarbohydrates: 10gProtein: 3gFat: 83gSaturated Fat: 6gCholesterol: 0mgSodium: 0mgPotassium: 156mgFiber: 3gSugar: 0gVitamin C: 1.9mgCalcium: 27mgIron: 0.8mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Nutrition Facts

Serving Size200 g


Calorii791

  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Total Fat 83g 128%
    • Saturated Fat 6g 30%
  • Amount Per Serving% Daily Value *
  • Potassium 156mg 5%
  • Total Carbohydrate 10g 4%
    • Dietary Fiber 3g 12%
  • Protein 3g 6%
  • Vitamin C 1.9%
  • Calcium 27%
  • Iron 0.8%

* The % Daily Value tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.