| |

Pasta de fasole boabe cu ceapa, delicios pate tartinabil de fasole uscata

Pasta de fasole boabe cu ceapa este un aperitiv potrivit in zilele de post si nu numai. Pate de fasole tartinabil, perfect in zilele de post si nu numai, potrivit perfect pe o felie de paine prajita si niste muraturi acrisoare – personal ador combinatia cu varza acra taiata fideluta.

pasta de fasole boabe cu ceapa si boia

Exceptand perioada in care trebuie sa fierbem boabele, se face foarte repede – daca folosesti (cum am facut eu) o conserva cu boabe de fasole, ai aperitivul gata in cinci minute.

publicitate

Ideea este a Elenei, gazda lunii la provocarea Weekend cu spor la care sunt inscrisa de ceva vreme dar n-amprea onorat (din lipsa de timp, de obicei) – chiar si acum sunt in maaaare intarziere. Asa ca nu ma mai lungesc cu vorba ca ne prinde luna urmatoare….

Pasta de fasole boabe – reteta printabila

pasta de fasole boabe cu ceapa

Pasta de fasole boabe cu ceapa

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O pasta de legume tip aperitiv, aromata si satioasa
timp de pregatire 5 minutes
timp total 5 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 6 portii
calorii 791 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g fasole + legume fierte
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare piper

optional

  • 1 lingura fulgi de drojdie
  • 1 lingura pasta de ardei

Mod de preparare
 

  • Daca boabele de fasole nu sunt fierte, le punem in apa pe foc – au am folosit boabe de la conserva asa ca la etapa asta am scapat ieftin. Doar am clatit boabele gata facute.
  • Am curatat si tocat marunt ceapa, am spalat si maruntit mararul.
  • Intr-un blender vertical, am pus boabele de fasole, pasta de ardei, sare, piper si am mixat pana s-a transformat intr-o pasta fina – in timp ce amestecam pasta, turnam in ir subtire si uleiul incorporandu-l in pasta.
    pasta de fasole pasi de preparare
  • La final, am amestecat pasta de fasole cu ceapa si marar. Am potrivit gustul de sare si piper.
  • Merge de minune cu paine prajita si varza murata taiata fin deasupra.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.