Pasta de caju
Pasta de caju, reteta de aperitiv vegan, usor de facut si foarte gustoasa si nutritiva, merge foarte bine servita pe paine prajita – mai ales paine neagra sau de secara
Dintotdeauna mi-au placut alunele si nucile de tot felul dar trebuie sa fiu precauta cand le consum caci …..mi se cam apleaca de la ele. Apoi am aflat apoi ca inmuierea alunelor, nucilor etc. in apa – nu numai ca nu mi s-au mai parut grele la stomac dar am citit si ca aduce numai beneficii sanatatii: creste continutul de vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrienti importanti, neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc . Pasta de caju este o reteta foarte simpla, de post si gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai caju-ului – cazul meu:).
Usturoiul l-am pus optional din motive de iesit in lume, stiti la ce ma refer. E mai buna cu usturoi dar e buna si fara.
Daca vreti si alte idei de pateuri vegane, dati un click aici.
Sau puteti merge direct sa vedeti reteta de pate vegetal de ciuperci cu nuci, simplu de preparat si foarte sanatos.
Pe de alta parte, aceasta reteta are si o varianta dulce, o cremuta delicioasa, cu gust fructat, un lemon curd vegan.
Pasta de caju – reteta completa, printabila
Pasta de caju
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 gr. caju crud
- 2 linguri ulei – de masline, de preferinta
- 50 ml apa
- 2 catei usturoi (optional din motive ….sociale)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
- patrunjel
Mod de preparare
- Punem la inmuiat alunele caju in apa si le lasam asa peste noapte.
- Le strecuram si le bagam in blender laolalta cu apa, uleiul, sucul de lamaie.
- Le mixam pana se vor transforma intr-o crema fina.
- Adaugam sarea si verdeturile.
- Mai dam o data la mixat pana se omogenizeaza.
- Delicioasa pe o felie de paine neagra sau graham.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Suna foarte gustos si sanatos !
O idee interesanta, de tinut minte 🙂
bun, bun
Faina reteta asta. Eu nu as omite usturoiul sub nicio forma 🙂
Nici eu nu l-as omite:)))))))))))))
Eu pun ceapa in loc de usturoi si marar in loc de patrunjel, asa ne place!!
Oooo, da, variatii. Minunat!
Bun?. Ce blender folosesti?
Un Tarrington house. Nu e foarte puternic dar isi face treaba. Sunt multumita de el. Deocamdata.