Pasta de caju

 Pasta de caju, reteta de aperitiv vegan, usor de facut si foarte gustoasa si nutritiva, merge foarte bine servita pe paine prajita – mai ales paine neagra sau de secaraPasta de caju

Dintotdeauna mi-au placut alunele si nucile de tot felul dar trebuie sa fiu precauta cand le consum caci …..mi se cam apleaca de la ele.  Apoi am aflat apoi ca  inmuierea alunelor, nucilor etc. in apa – nu numai ca nu mi s-au mai parut grele la stomac dar am citit si ca aduce numai beneficii sanatatii: creste continutul de vitamina C, B si A din ele precum si a altor nutrienti importanti, neutralizeaza de asemenea acidul fitic, o substanta prezenta in mai toate cerealele si semintele care poate reduce asimilarea de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc . Pasta de caju este o reteta foarte simpla, de post si gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai caju-ului – cazul meu:).

Usturoiul l-am pus optional din motive de iesit in lume, stiti la ce ma refer. E mai buna cu usturoi dar e buna si fara.

Daca vreti si alte idei de pateuri vegane, dati un click aici.

Sau puteti merge direct sa vedeti reteta de pate vegetal de ciuperci cu nuci, simplu de preparat si foarte sanatos.

Pe de alta parte, aceasta reteta are si o varianta dulce, o cremuta delicioasa, cu gust fructat, un lemon curd vegan.

Pasta de caju – reteta completa, printabila

Pasta de caju

Pasta de caju

O pasta tip aperitiv vegana si delicioasa
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie vegetariana
Cuvinte cheie pasta de caju, pasta de caju aperitiv, pasta de caju reteta de post, pasta de caju reteta vegana, pasta sarata de caju
Timp de pregatire 10 minutes
Timp total 10 minutes
Portii 6 portii
Calorii 265kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 200 gr. caju crud
  • 2 linguri ulei – de masline, de preferinta
  • 50 ml apa
  • 2 catei usturoi (optional din motive ….sociale)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare

  • Punem la inmuiat alunele caju in apa si le lasam asa peste noapte.
  • Le strecuram si le bagam in blender laolalta cu apa, uleiul, sucul de lamaie.
  • Le mixam pana se vor transforma intr-o crema fina.
  • Adaugam sarea si verdeturile.
  • Mai dam o data la mixat pana se omogenizeaza.
  • Delicioasa pe o felie de paine neagra sau graham.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.