Panna Cotta: tips&tricks

Panna Cotta, un desert numai bun vara cand e cald si ne dorim ceva dulce care sa nu ne tina mult in bucatarie.

blank

publicitate

Sfaturile de mai jos le datorez fetelor de la Daring Kitchen.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f” link_color=”#9dbd6f”]

Panna Cotta – secrete mici, efecte mari

  • In primul rand, cand presari gelatina deasupra laptelui, ai grija ca aceasta sa fie intr-un strat subtire si sa nu se formeze cocoloase. Cand veti incalzi laptele iar gelatina se va fi inmuiat, va fi mai putin  probabil sa ai parte de bulgari de gelatina in produsul final.
  • Cand vrei sa scoti panna cotta din forma in care s-a intarit, cu un cutit mergi de-a lungul marginilor formei pana o desprinzi de tot, scufund-o apoi in apa fierbinte dupa care rastoarn-o in farfuria in care vrei s-o servesti.
  • Daca nu gasesti gelatina sub forma de pudra, poti folosi si gelatina sub forma de foite.
  • Panna cotta poate fi si de post daca inlocuiesti ingredientele „vinovate”. Inlocuitorii de lapte, cum ar fi migdalele, laptele de nuca de cocos pot fi folositi pentru Panna Cotta cu vanilie dar frisca e importanta. Pentru a obtine o Panna Cotta care sa aiba textura potrivita, ai nevoie de un anumit procentaj de grasime in frisca! Totusi exista si retete speciale cu grasimi mai putine care folosesc iaurtul in locul laptelui dar atunci nu mai e de post.
  • Unele retete (cum ar fi cea de ciocolata) pot fi foarte dulci. Pentru a mai atenua din acest dulce, poti reduce din cantitatea de zahar sau poti include mai mult jeleu de ciocolata sau fructe in compozitia finala.
Panna cotta de espresso cu ciocolata

publicitate

Similar Posts

2 Comments

  1. Foarte utile sfaturile, draga mea. Ma bucur pentru tine, familia ta toata, cu cele doua vedete in prim plan: Andreiutu si Petru. Am venit la tine si cu niste premii virtuale, in dar pentru o mamica fericita. Daca ai putin timp (stiu ca este greu acum!) le gasesti la mine, asteptand cuminti sa fie revendicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.