| |

Panna cotta cu vanilie

Panna cotta cu vanilie, reteta de origine italiana. Un desert din frisca lichida, miere, gelatina, vanilie, un dulce cremos, foarte simplu de facut, foarte versatil si potrivit atat ca desert simplu, de zi cu zi cat si ca  tratatie de ocazie, la o masa festiva.

Panna cotta de vanilie
Inainte de a incepe aceasta reteta, rezervati-va un minut sa cititi niste sfaturi generale care va vor ajuta sa aveti succes deplin atunci cand vine vorba de prepararea acestui desert.
Panna Cotta cu vanilie este un desert foarte simplu, de origine italiana, din nordul Italiei. Piemonte mai exact. Panna cotta in traducerea cuvant cu cuvant inseamna smantana gatita. Un fel de budinca de frisca aromata care capata o texura cremoasa si fina pe masura ce se raceste.
Este genul desert cu care te poti prezenta fara rusine la orice masa festiva.
Bonus …este obligatoriu a o prepara din timp caci are nevoie de cateva ore de stat la rece (pana se incheaga gelatina) inainte de a fi servita.
Inainte de a incepe sa o preparati, nu strica sa cititi si cateva sfaturi generale cu indrumari utile in reusita oricarei retete de panna cotta si recomand.
In afara variantei de panna cotta cu vanilie mai am si o varianta cu espresso si ciocolata absolut dementiala. Sper sa le incercati, ca sigur o sa va placa.

Panna Cotta cu vanilie – reteta completa, printabila

Panna cotta de vanilie

Panna Cotta cu vanilie

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Desert italian, simplu si cremos
timp de pregatire 25 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie italiana
portii 6 portii
calorii 492 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 240 ml lapte ­
  • 7 gr. gelatina pudra adica 15 ml
  • 720 ml frisca cu peste 30% grasime
  • 80 ml miere
  • 15 gr. zahar tos aproximativ o lingura
  • sare

Mod de preparare
 

  • Turnati laptele intr-un bol sau intr-o cratita (cat mai reci, chiar va sugerez sa le bagati la frigider inainte ca sa se raceasca si mai tare) si presarati gelatina in mod egal si intr-un strat foarte subtire peste lapte. 
    blank
  • Lasati deoparte cinci minute sa se inmoaie gelatina.
    blank
  • Turnati laptele intr-o oala si puneti pe foc la flacara potrivita. 
  • Incalziti amestecul pana se infierbanta dar fara sa dea in clocot. 
  • Totul dureaza cam cinci minute, timp in care se recomanda sa amestecati continuu pentru o omogenizare optima.
  • Adaugam frisca, mierea, zaharul si putina sare. 
    blank
  • Neaparat sa avem grija ca amestecul sa nu dea in clocot, incalziti-l si amestecati continuu pana cand zaharul si mierea se dizolva - dureaza cam 5 – 7 minute.
  • Luam amestecul  de pe foc si-l punem deoparte sa se raceasca putin. 
  • Il turnam in forme – pot fi forme de briose, cesti de cafea, pahare – pe care le punem la frigider pentru cel putin sase ore sau – si mai bine – peste noapte.
    blank
  •  O desprindem de forme cu un cutit mergi de-a lungul marginilor formei pana o desprinzi de tot, dupa care scufunzi forma in apa fierbinte pentru cateva secunde pana se desprinde crema de margini, pui farfuria in care vrei sa servesti desertul si o rastorni invers.
    blank
  • Putem lasa panna cotta si in forme, depinde in ce am pus-o la racit – un pahar transparent, de exemplu, e foarte aratos dezvaluind o panna cotta inchegata – eventual in straturi de diverse culori.
  • O putem savura garnisita cu fructe proaspete si/sau un sirop de fructe sau un sos dulce – de ciocolata. caramel – si ce va mai vine in minte si va face pofta. 

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

publicitate

Pofta dulce!!!!:))))))))))))))))))))

publicitate

Similar Posts

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.