Panna cotta cu vanilie
Panna cotta cu vanilie, reteta de origine italiana. Un desert din frisca lichida, miere, gelatina, vanilie, un dulce cremos, foarte simplu de facut, foarte versatil si potrivit atat ca desert simplu, de zi cu zi cat si ca tratatie de ocazie, la o masa festiva.

Panna Cotta cu vanilie – reteta completa, printabila

Panna Cotta cu vanilie
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 240 ml lapte
- 7 gr. gelatina pudra adica 15 ml
- 720 ml frisca cu peste 30% grasime
- 80 ml miere
- 15 gr. zahar tos aproximativ o lingura
- sare
Mod de preparare
- Turnati laptele intr-un bol sau intr-o cratita (cat mai reci, chiar va sugerez sa le bagati la frigider inainte ca sa se raceasca si mai tare) si presarati gelatina in mod egal si intr-un strat foarte subtire peste lapte.
- Lasati deoparte cinci minute sa se inmoaie gelatina.
- Turnati laptele intr-o oala si puneti pe foc la flacara potrivita.
- Incalziti amestecul pana se infierbanta dar fara sa dea in clocot.
- Totul dureaza cam cinci minute, timp in care se recomanda sa amestecati continuu pentru o omogenizare optima.
- Adaugam frisca, mierea, zaharul si putina sare.
- Neaparat sa avem grija ca amestecul sa nu dea in clocot, incalziti-l si amestecati continuu pana cand zaharul si mierea se dizolva - dureaza cam 5 – 7 minute.
- Luam amestecul de pe foc si-l punem deoparte sa se raceasca putin.
- Il turnam in forme – pot fi forme de briose, cesti de cafea, pahare – pe care le punem la frigider pentru cel putin sase ore sau – si mai bine – peste noapte.
- O desprindem de forme cu un cutit mergi de-a lungul marginilor formei pana o desprinzi de tot, dupa care scufunzi forma in apa fierbinte pentru cateva secunde pana se desprinde crema de margini, pui farfuria in care vrei sa servesti desertul si o rastorni invers.
- Putem lasa panna cotta si in forme, depinde in ce am pus-o la racit – un pahar transparent, de exemplu, e foarte aratos dezvaluind o panna cotta inchegata – eventual in straturi de diverse culori.
- O putem savura garnisita cu fructe proaspete si/sau un sirop de fructe sau un sos dulce – de ciocolata. caramel – si ce va mai vine in minte si va face pofta.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pofta dulce!!!!:))))))))))))))))))))
ce bine arata
oauu ! desertul meu preferat:D sper sa imi fac timp sa il execut.
Che bontà dev’essere!! Non hai idea da quanto tempo dico che devo provarlo! Un abbraccio e buon fine settimana
Danke, e si bunut.:)
Ti-am descoperit blogul recent si sunt incantata de minunatiile culinare pe care le gasec aici.
Nu sunt mare bucatareasa, dar cand voi avea nevoie de o reteta noua cu siguranta imi voi alege de pe blogul tau (mai ales de prajituri).
Ti-am lasat un tag pe blogul meu:
http://cridiana-origami.blogspot.com/p/tags.html