|

Paine toast cu avocado si ou posat

Toast cu avocado si ou posat, reteta simpla si nutritiva. Un sandwich cu paine prajita, avocado si ou posat, gustare satioasa pentru o zi plina de energie.

blank

Reteta de toast cu avocado si ou posat am gasit-o pe siteul lui Gordon Ramsay si am zis sa o incerc intr-o dimineata cand aveam chef de ceva nou. Nu aveam toate ingredientele la indemana. Am folosit ce aveam sau am substituit cu ceva cam la fel, am folosit ca in reteta portocala dar personal consider ca lamaia e cea mai perfecta companioana la avocado si ii da o nota de prospetime delicioasa.

Despre cum se face un ou posat perfect am povestit deja aici, asa ca nu mai reiau.

Este o reteta care se face rapid si e nutritiva, perfecta pentru un inceput bun de zi.

Toast cu avocado si ou posat – reteta completa, printabila

blank

Toast cu avocado si ou posat

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Gustare simpla cu paine prajita, avocado si ou posat. Delicioasa.
timp de pregatire 12 minutes
timp de gatire 3 minutes
timp total 15 minutes
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 2 portii
calorii 262 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 1 portocala mica
  • 1 avocado
  • 5 rosii cherry uscate
  • fulgi de chilli
  • sare
  • otet
  • 2 ou
  • 2 lingurite fulgi de migdale
  • 2 felii paine

Mod de preparare
 

  • Curatam portocala, o desfacem, inlaturam semintele. Stoarcem sucul si il punem intr-un bol.
  • Taiem in jumatate avocadoul, inlaturam samanta, taiem coaja. 
  • Maruntim lejer pulpa de avocado, adaugam sucul de portocale, rosiile uscate, fulgii de chilli si sare.  Eu n-am avut fulgi de chilli dar am pus pasta de ardei si n-am mai adaugat sare ca avea pasta destula.
    blank
  • Amestecam ca sa se combine aromele, acoperim si punem deoparte. 
  • Intre timp prajim paine pe ambele parti si o punem pe farfurie.
  • Impartim avocadoul maruntit intre cele doua felii in mod egal.
  • Intre timp, rumenim fulgii de migdale intr-o oala mica pe foc mediu pentru cateva minute, amestecand mereu. Se pun deoparte.
  • Punem cate un ou posat pe fiecare felie de paie si presaram cu migdale rumenite.
  • Servim imediat.

Posarea oului

  • Punem intr-o oala apa la fiert, adaugam otet.
  • Intr-un ol, spargem oul.
  • Amestecam in apa sa formam un vartej si dam drumul oului in mijloc.
  • Gateste-l pentru 3 minute sau pana cand oul pluteste si albusul e gatit dar galbenusul inca e moale.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.