P

Pain doux din tarate de ovaz

Pain doux cu tarate de ovaz
Pain doux cu tarate,o reteta marca Dukan, painisoare dulci si delicioase pentru pofticiosii de patiserie
Pain doux cu tarate de ovaz
 Aceste pain doux din tarate de ovaz sunt atat de buneeeeeee incat nici n-ai crede ca sunt de dieta…..
Desi nu m-am hotarat inca in privinta dietei Dukan, scormonind net-ul dupa retete, am dat cu ochii de aceaste pufoseniile numite pain doux din tarate de ovaz pe retete dukan.
N-am rezistat nici jumatate de zi pana sa le fac. Le-am devorat cot la cot cu voinicii mei si au fost maxim apreciate. Gustul si textura lor se apropie foarte mult de alte favorite ale mele: scones cu iaurt. M-am abtinut cu greu sa nu scap niste unt pe ….cocaturile aburinde si le-am savurat dieteticos langa un ceai fierbinte de levantica. Sigur e o experienta care se va repeta foooooooarte curand.

Pain doux din tarate de ovaz – reteta completa, printabila

Pain doux cu tarate de ovaz

Pain doux din tarate de ovaz

Pain doux cu tarate,o reteta marca Dukan, painisoare dulci si delicioase pentru pofticiosii de patiserie
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta aluaturi
Bucatarie Dukan
Cuvinte cheie pain doux cu tarate de ovaz, painici dulci cu tarate de ovaz
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Author Laura
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Ingrediente

  • 4 linguri tarate de ovaz fin macinate
  • 4 ou
  • indulcitor dupa gust
  • 6 linguri lapte praf degresat
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • sofran pentru culoare. Eu am pus nitica curcuma.
Vrei sa ne imprietenim?Hai si in Cafeneaua cu retete!

Mod de preparare

  • Incingem cuptorul.
  • Spargem ouale, separand albusurile de galbenusuri.
  • Intr­-un bol, batem albusurile spuma tare.
  • Unul cate unul adaugam si galbenusurile, indulcitorul, laptele praf, taratele macinate, praful de copt si vanillia, amestecand cu grija cu o lingura de lemn, printr­-o miscare de cerc de sus in jos sa nu se sparga bulele de aer din spuma de albusuri dar sa se omogenieze bine compozitia.
  • Portionam aluatul in forme, eu am folosit forme de briose.
  • Coacerea dureaza cam 20 de minute si verificam folosind testul scobitorii (intepam briosele,daca sunt facute, scobitoarea iasa curata, daca nu, le mai lasam 10 minute si verificam iar).

Reteta video

Notes

  • Incepand de la faza croaziera a dietei Dukan, putem eventual inlocui jumatate din cantitatea de tarate de ovaz tarate de grau. Principalul motiv pentru care as face asta ar fi ca sunt foooooarte pofticioasa si asa pot manca toata portia intr­-o zi. Credeti­-ma, e greu sa le rezisti, cu atat mai mult cu cat e un dulce care nu ingrasa., intr­-o rasnita
  • Pentru culoare am adaugat nitica curcuma dar pe care n­-am incorporat­-o foarte constiincios compozitie si, ca "pedeapsa" m-­am trezit cu niste efecte marmorate in aluat ­ de toata frumusetea. O optiune buna ar fi, eventual, si o lingura de cacao (aliment tolerat la Dukan). Sau nu puneti nimic­ sunt foarte bune oricum.
 Buuuuuuuune!
u
CategoriesAluaturi Desert
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *