Pachetele dulci cu fructe uscate
Pachetele dulci cu fructe uscate, un desert nepretentios, simplu de facut, excelent in post
Va promiteam acum ceva vreme ca testez foile de orez pentru gatitul la cuptor. Am facut-o si a fost ….un esec total. S-au uscat, s-au intarit, am reusit sa le recuperez, inmuiindu-le in apa si apoi, uscandu-le si prajindu-le rapid intr-o baie de ulei.
Am inceput sa am cumva indoieli cu privire la foile de orez. Cateodata mi se pare mai tentanta varianta de a folosi foi de placinta pentru pachetele, desi acest lucru le-ar putea scade din autenticitate. Faza este ca la mama lor acasa, aceste pachetele sunt invelite in foi de orez proaspete care la noi sunt indisponibile. Calitatea foilor de orez difera de la marca la marca si la o prima testare, experienta poate fi indoielnica daca nu nimerim niste foi de orez care sa ne placa. La drept vorbind, doar daca voi apuca sa gust vreodata niste pachetele chinezesti autentice. Doar atunci cred ca voi putea face cu adevarat aprecieri in cunostinta de cauza.
Reteta de fata are doar o adiere de inspiratie chinezeasca, in rest este un desert simplu. Inspiratia vine de la rularea lor in foai de orez. Cred ca merg exv=celent si in foi de placinta dar eu foi de orez aveam la indemana. Alaturi de sosul simplu si aromat sunt un deliciu, parca se termina prea repede.
Pana la urma, aceasta este o reteta rapida, excelenta in post. Poate fi adaptata dupa gust cu diverse condimente (totusi nu exagerati, unul singur, presarat discret, este suficient).
Pachetele dulci cu fructe uscate – reteta completa, Printabila

Pachetele dulci cu fructe uscate
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 200 g amestec de fructe uscate (caise prune, pere, mere)
- 8 foi aluat de orez rotund sau foi de placinta
- 1 pahar apa calduta
Sos
- 5 linguri miere
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare
- Taiem marunt fructele uscate.
- Inmuiem in apa calduta foile de orez.
- Cand s-au inmuiat, scurgem de excesul de apa, le intindem si asezam la marginea fiecarei foi cate o portie de fructe.
- Pliem foaia la ambele capete peste fructe (ca acestea sa fie bine …inchise in pachetele) si se rulam de la celalalt cap ca o sarma.
- Lasam sa se usuce pachetelele si le prajim in ulei incins pana devin crocante.
Sosul
- Preparam rapid si un sos dulce, amestecand mierea cu suc de lamaie si scortisoara.
Servire
- Turnam acest sos peste pachetelele pe care tocmai le servim.
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.