Pachetele de primavara cu legume
Pachetele de primavara cu legume, reteta simpla, vegana, nutritiva, de inspiratie asiatica
Deschid o noua pagina in rubrica Explora cuisine. De data asta, nu vreau sa explorez doar un ingredient ci o gustare foarte populara in lume: pachetelele chinezesti de legume.
In fapt, eram extrem de curioasa asupra foilor de orez. La inceput, recunosc, m-au cam intimidat. Le cumparasem de la naturisti si ma uimeau cat puteau fi de subtiri si fragile. Le-am tinut vreo trei luni in camara, neindraznind sa le…abordez. Dar trebuie sa recunosc ca m-au vrajit.
Da, am constatat ca anumite critici sunt intemeiate, ca trebuie manipulate cu grija, ca se inmoaie destul de repede (mai ales daca nu adaug orez sau taitei care sa absoarba sucul ce iese din legume). Insa mie mi-au placut. Cred ca merita si alte sanse. Nu cred ca metoda prajirii rapide in ulei incins (pe care am folosit-o aici) este cea mai indicata. Acum sunt in cautarea celei mai bune metode de a le prepara (si voi reveni curand cu niste concluzii). Ma gandesc la metoda fierberii in abur (un minus ar fi ca nu vor fi crocante dar asta nu e musai pentru mine un defect in sine) si metoda coacerii la cuptor (aici chiar ca as putea obtine ceva apropiat de textura originara). Dar sunt curioasa cat va dura efectiv coacerea.
Alte cateva observatii..
Aveam reteta asta de ceva vreme in draft si nu ma puteam hotari sa o public…. Ei bine, din cauza cantitatilor pe care trebuia sa le precizez. Adevarul este ca am pus cantitatile la ochi. Pentru o jumatate de kg de legume, au iesit cam 20 de pachetele. Conteaza si ce cantitate de umplutura pui. Conteaza si daca adaugi sau nu orez (eu n-am pus). Partea buna este ca foile se pregatesc pe loc, asadar mai inmuiem cate una pe masura ce vedem ca mai avem legume la dispozitie. Un lucru pe care vreau sa-l verific in viitor este daca aceste pachetele pot fi congelate si gata pentru pregatirea finala la nevoie. Revin pe tema:).
Pachetele de primavara cu legume – reteta completa, printabila
Pachetele de primavara cu legume
Reteta VIDEO
Ingrediente
- 16 foi aluat de orez sau foi de placinta normale
- 2 bucati ceapa
- 500 gr. amestec de legume sugestii: morcovi, telina (apio de preferinta), ardei, ciuperci, dovlecei
- 1 – 2 linguri sos de soia sau dupa gust
- 1 lingura sos de stridii
- 2 linguri ulei de masline
- sare adaugati cu grija, tineti cont ca daca folositi sos de soia, acela contine si asa multa sare
- piper dupa gust
Mod de preparare
Pregatim legumele
- Curatam legumele, le taiem in forma de bastonase subtiri – varianta ideala pentru a fi asezate apoi in foile de orez.
- Le sotam in ulei, la foc incins – de preferinta in wok, o alta varianta buna este si intr-o tigaie antiaderenta.
- Adaugam si 1 lingurita piper, sare, sos de soia, sos de stridii.
- Se fierbe inabusit 15 minute, apoi se scoate capacul si se fierbe la foc moale pana se evapora tot lichidul.
- Adaugam orezul (daca vrem – eu nu am folosit), amestecam in timp ce orezul se incalzeste, stingem focul si lasam sa se raceasca.
- Inmuiem foile de orez in apa, una cate una (am folosit pentru asta o farfurie plata si putina apa).
- Intindem foaia si punem umplutura (de marimea unei chiftele) pe una din margini, pliem foaia de sus si de jos peste umplutura si rulam aluatul in jurul umpluturii.
- Prajim pachetelele intr-o tigaie cu ulei foarte bine incins. Am constatat ca secretul pentru ca pachetelele sa ramane intregi este la le lasam sa faca crusta si abia apoi sa le intoarcem in ulei. Oricum partea asta cu prajitul nu-mi prea convine (fierea mea este mai …sensibiloasa), asa ca n-am lasat pachetelele sa se rumeneasca ci doar cat sa faca crusta.
Notite bine de stiut
Disclaimer
Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Succes la savurat pachetele de primavara cu legume!
multumim de idee! Incearca si cu servetele umede ca se sterge foarte bine si in interiorul cuptorului.
comentariul era la cuptorul curat!