P

Pachetele de primavara cu legume

Pachetele de primavara cu legume, reteta simpla, vegana, nutritiva, de inspiratie asiatica

Pachetele de primavara cu legume

Deschid o noua pagina in rubrica Explora cuisine si, de data asta, nu vreau sa explorez doar un ingredient ci o gustare foarte populara in lume: pachetelele chinezesti de legume.

In fapt, eram extrem de curioasa asupra foilor de orez. La inceput, recunosc, m-au cam intimidat. Le cumparasem de la naturisti si ma uimeau cat puteau fi de subtiri si fragile. Le-am tinut vreo trei luni in camara, neindraznind sa le…abordez. Dar trebuie sa recunosc ca m-au vrajit. Da, am constatat ca anumite critici sunt intemeiate, ca trebuie manipulate cu grija, ca se inmoaie destul de repede (mai ales daca nu adaug orez sau taitei care sa absoarba sucul ce iese din legume). Insa mie mi-au placut. Cred ca merita si alte sanse. Nu cred ca metoda prajirii rapide in ulei incins (pe care am folosit-o aici) este cea mai indicata, acum sunt in cautarea celei mai bune metode de a le prepara (si voi reveni curand cu niste concluzii) – ma gandesc la metoda fierberii in abur (un minus ar fi ca nu vor fi crocante dar asta nu e musai pentru mine un defect in sine) si metoda coacerii la cuptor (aici chiar ca as putea obtine ceva apropiat de textura originara) dar sunt curioasa cat va dura efectiv coacerea.

Aveam reteta asta de ceva vreme in draft si nu ma puteam hotari sa o public – ei bine, din cauza cantitatilor pe care trebuia sa le precizez. Adevarul este ca  am pus cantitatile la ochi. Pentru o jumatate de kg de legume, au iesit cam 20 de pachetele dar conteaza si ce cantitate de umplutura pui si daca adaugi sau nu orez (eu n-am pus). Partea buna este ca foile se pregatesc pe loc, asadar mai inmuiem cate una pe masura ce vedem ca mai avem legume la dispozitie. Un lucru pe care vreau sa-l verific in viitor este daca aceste pachetele pot fi congelate si gata pentru pregatirea finala la nevoie. Revin pe tema:).

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f” link_color=”#9dbd6f”]

Pachetele de primavara cu legume – reteta completa, printabila

aprox. 16 foi foi de aluat de orez

2 cepe

varianta ultra-scurta – 500 gr. amestec de legume  congelate la punga (chinezesti daca vrem sa fim in ton cu specificul preparatului)

Varianta de gospodina silitoare: 500 grame amestec de legume taiate si preparate cu manuta proprie – sugestii de legume: morcovi, telina (apio de preferinta), ardei, ciuperci, dovlecei si orice alte legume poftiti si va lasa inspiratia sa adaugati. E bine ca legumele sa fie curatate si taiate in forma de bastonase subtiri, este varianta ideala pentru a fi asezate apoi in foile de orez.

Daca doriti o reteta mai spornica, adaugati si orez – varianta preferata orez basmati, fiert inainte de de a fi adaugat la legume. Si daca tot ati pus orez, mai pregatiti niste foi de orez caci sigur umplutura se va …inmulti exponential. Eu n-am pus orez si nici nu intentionez in viitorul apropiat. Am vazut si varianta cu taitei, noodles alaturi de legume.

sos de soia dupa gust (1 – 2 linguri as zice ca e suficient)

sos de stridii (o lingura)

2 linguri ulei de masline

sare piper

Pregatim legumele: le curatam, le tocam si le sotam in ulei, la foc incins  – de preferinta in wok, o alta varianta buna este si intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam legumele, 1 lingurita piper, sare, sos de soia, sos de stridii. Se fierbe inabusit 15 minute, apoi se scoate capacul si se fierbe la foc moale pana se evapora tot lichidul. Adaugam orezul (daca vrem), amestecam in timp ce orezul se incalzeste, stingem focul si lasam sa se raceasca.

Preparam pachetele de primavara.

Inmuiem foile de orez in apa, una cate una (am folosit pentru asta o farfurie plata si putina apa. Intindem foaia si punem umplutura (de marimea unei chiftele) pe una din margini, pliem foaia de sus si de jos peste umplutura si rulam aluatul in jurul umpluturii.

Punem umplutura si rulam pachetelele de primavara.

Prajim pachetelele intr-o tigaie cu ulei foarte bine incins. Am constatat ca secretul pentru ca pachetelele sa ramane intregi este la le lasam sa faca crusta  si abia apoi sa le intoarcem in ulei. Oricum partea asta cu prajitul nu-mi prea convine (fierea mea este mai …sensibiloasa), asa ca n-am lasat pachetelele sa se rumeneasca ci doar cat sa faca crusta.

O gustare usoara, cu iz primavaratic de gradina abia incoltita.:)

Pachetele de primavara cu legume

Succes la savurat pachetele de primavara cu legume!

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Notice: WP_Block_Type_Registry::register a fost denumit incorect. Tipul de bloc „jetpack/related-posts” este deja înregistrat. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 5.0.0.) in /home2/casutala/public_html/wp-includes/functions.php on line 4231