O

Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu avocado, o reteta culinara sanatoasa, un aperitiv simplu, cu ingrediente naturale, gata in 20 de minute

Oua umplute cu avocado

Deja nu mai nici un secret ca-mi place avocado. Il mananc in preparate dulci sau sarate si e la el de spornic si indispensabil in toate. Sa luam ca exemplu aceasta reteta fresh de oua umplute cu avocado.

Cea mai populara reteta de oua umplute este cea cu umplutura de pateu amestecat cu galbenusuri si nitel mustar, ori poate maioneza….o stiti cu totii. Varianta cu avocado este mult mai dietetica si mai sanatoasa. Avocado este un fruct gras dar contine potasiu si acele grasimi bune pentru organism (ei, da, exista si grasimi bune), cele numite monosaturate, ”vinovate” in buna functionare a inimii. Ouale au proteine foarte calitative si contine un intreg spectru de vitamina B.

Ingredientele pot sa tot fie sanatoase daca reteta in sine nu e buna. Dar aceasta varianta de oua umplute este delicioasa. Eu una am gatit-o fara clasica maioneza (dar voi o puteti adauga), nici n-am simtit nevoia pentru ca umplutura ca atare este o maioneza cu avocado in fasa, n-a apucat ea sa creasca si sa se inmulteasca dar inceputul e acolo. Ceapa verde si chives sunt un adaos care balanseaza reteta spre un gust pronuntat de fresh. Nu-mi vine sa cred ca, primele dati cand le-am gustat, nu le puteam suporta, acum le ador. De, fapt, acelasi lucru s-a intamplat si cu avocado, n-a fost chiar dragoste la prima degustare dar asta pentru ca nu stiam sa aleg cum trebuie un avocado copt si nu stiam sa-l prepar….Dar uite ca am invatat, dupa ceva esecuri.

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Oua umplute cu avocado – reteta completa, printabila

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Oua umplute cu avocado

Un aperitiv fresh si nutritiv, o portie contine doua bucati de oua umplute
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta Aperitive si gustari
Bucatarie sanatoasa
Cuvinte cheie avocado, oua, oua umplute, oua umplute cu avocado, oua umplute cu avocado reteta simpla
Timp de pregatire 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 20 minutes
Portii 3 portii
Calorii 147kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 3 ou
  • 1/3 avocado
  • 1 - 2 linguri mascarpone
  • 1 ceapa verde curatata si feliata marunt
  • 1 - 2 linguri chives
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de cocos optional

Mod de preparare

Fierbem ouale

  • Am pus pe foc o craticioara cu apa si putina sare, cand aceasta incepe sa fiarba, punem inauntru ouale, unul cate unul (eu folosesc o lingura pentru asta). Observatie Pentru a nu crapa, ouale trebuie sa aiba temperatura camerei cand sunt puse la fiert, deci trebuie scoase cu ceva vreme inainte de la frigider.
  • Avem nevoie de oua sa fie tari, asta inseamna ca trebuie sa fiarba in jur de 10 minute.
  • Cand sunt gata, le luam de pe foc, strecuram apa fierbinte si turnam peste ele apa rece, lasandu-le inca vreo 5 minute.
  • Curatam de coaja si taiem fiecare ou in jumatate pe lungime, scotand galbenusurile.

Pregatim umplutura

  • Taiem avocado in doua, scoatem samburele, ungem rapid suprafata taiata cu lamaie pentru a preveni oxidarea.
  • Cu o lingura, am scobit pulpa de avocado din coaja si am pus-o in blender, am adaugat ouale, suc de lamaie (o lingurita), mascarponele, sare, piper.
  • Mixam pana amestecul devine omogen, fin si cremos. Potrivim la gust cu suc de lamaie, sare, piper.

Asamblare

  • Cu o lingura sau cu un pos, punem umplutura in jumatatile de albus fiert.
  • Le asezam pe o farfurie si presaram peste fiecare ou umplut ceapa verde taiata si chives

Important

  • Avocado are tendinta  de a se oxida repede. Pentru a preveni aceasta, pulpa se amesteca de indata ce este taiata cu putin suc de lamaie
  • Chiar si asa, pentru a beneficia optim, cel mai bine este sa preparam umplutura chiar inainte de a o consuma. 
  • Chiar si la mese festive, ar trebui sa pregatim toate ingredientele sa fie la indemana iar umplutura sa o facem pe loc. Atunci e cea mai buna.

Sursa de inspiratie: Martina

[su_divider top=”no” style=”double” divider_color=”#9dbd6f”]

Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.