O

Orez salbatic cu merisoare si nuci

O reteta simpla, vegana /de post, plina de arome si ingrediente nutritive
blank

Am gustat prima oara aceasta reteta de orez salbatic cu merisoare si nuci la o prietena cu preferinte clare lacto-vegetariana. Mi-a placut asa ca i-am cerut reteta, mai ales ca aveam acasa orez salbatic si eram dornica sa-l testez in cat mai multe feluri.

In caz ca nu stiti, orezul salbatic arata ca niste seminte lunguiete negre – in fapt, desi li se spune orez, este o cu totul alta planta – una erbacee din America de nord. Ce cumparasem eu era o combinatie de seminte lungi albe si negre. Consumul acestui soi este foarte recomandat pentru ca contine fibre ce ajuta digestia, contine vitamina B6, ceea ce-l face mana cereasca pentru creier, ajuta sistemul imunitar si este foarte potrivit si pentru diabetici.blank

Cu asa recomandare, nu e de mirare ca nu strica sa avem la indemana cat mai multe retete in care sa-l folosim….

Orez salbatic cu merisoare si nuci – reteta completa, printabila

blank

Orez salbatic cu merisoare si nuci

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta simpla, vegana /de post, plina de arome si ingrediente nutritive
timp de pregatire 15 mins
timp de gatire 15 mins
timp total 30 mins
fel de mancare fel principal
bucatarie vegana
portii 4 portii
calorii 380 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 400 gr. orez salbatic
  • 3 - 4 linguri samburi de nuca
  • 3 - 4 linguri merisoare deshidratate
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ulei de nuci
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare
 

  • Punem la inmuiat merisoarele intr-un blidisel cu apa.

Cu nucile putem proceda in doua feluri:

  • fie le rumenim usor (la cuptor sau intr-o tigaie nonaderenta) - stati cu ochii pe ele, ca se ard repede.
  • fie le punem la inmuiat intr-un pahar cu apa. Capata o textura moale dar raman usor crocante. In plus, sunt mai digerabile - mai ales daca le-ati pus la inmuiat cu o seara inainte de a le consuma.
  • Punem orezul salbatic la fiert intr-o oala cu apa cu sare. Pe ambalaj scria ca are nevoie de 16 minute de fierbere-atata l-am si tinut.
  • Cand e gata, il scurgem de apa intr-o sita.
  • Curatam si taiem ceapa marunt.
  • Incingem uleiul de floarea soarelui si cel de nuca intr-o tigaie, punem ceapa la calit cu nitica sare. 
  • Cand ceapa s-a inmuiat,punem orezul, merisoarele scurse de apa si nucile taiate lejer in bucati.
  • Amestec lejer inca cinci minute lejer, potrivesc la gust cu sare si piper si opresc focul.

Notite bine de stiut

Stiati ca cea mai optima metoda de a pastra samburii de nuca este intr-un borcan acoperit cu capac in frigider? Aceasta metoda le va feri de rancezirea si de pericolul de a fi infectate cu insecte - caz in care ele ar deveni toxice pentru consumul uman.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 380kcalCarbohydrates: 82gProtein: 7gFat: 1gSaturated Fat: 0gCholesterol: 0mgSodium: 6mgPotassium: 155mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin C: 2.1mgCalcium: 34mgIron: 0.9mg
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Daca vreti sa vedeti ce alte retete cu orez am mai gatit pe blog, dati un click aici.

Iubim comentariile, deci comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.