O

Orez salbatic cu merisoare si nuci

O reteta simpla, vegana /de post, plina de arome si ingrediente nutritive

Am gustat prima oara aceasta reteta de orez salbatic cu merisoare si nuci la o prietena cu preferinte clare lacto-vegetariana. Mi-a placut asa ca i-am cerut reteta, mai ales ca aveam acasa orez salbatic si eram dornica sa-l testez in cat mai multe feluri.

In caz ca nu stiti, orezul salbatic arata ca niste seminte lunguiete negre – in fapt, desi li se spune orez, este o cu totul alta planta – una erbacee din America de nord. Ce cumparasem eu era o combinatie de seminte lungi albe si negre. Consumul acestui soi este foarte recomandat pentru ca contine fibre ce ajuta digestia, contine vitamina B6, ceea ce-l face mana cereasca pentru creier, ajuta sistemul imunitar si este foarte potrivit si pentru diabetici.

Cu asa recomandare, nu e de mirare ca nu strica sa avem la indemana cat mai multe retete in care sa-l folosim….

Orez salbatic cu merisoare si nuci – reteta completa, printabila

Orez salbatic cu merisoare si nuci

O reteta simpla, vegana /de post, plina de arome si ingrediente nutritive
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie vegana
Cuvinte cheie orez cu nuci si merisoare reteta simpla, orez cu nuci si merisoare reteta vegana, orez salbatic cu nuci si merisoare
Timp de pregatire 15 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 30 minutes
Pasionata de bucatareala?Hai in Cafeneaua cu retete, sa schimbam retete, impresii si o vorba buna!!
Portii 4 portii
Calorii 380kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 400 gr. orez salbatic
  • 3 - 4 linguri samburi de nuca
  • 3 - 4 linguri merisoare deshidratate
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ulei de nuci
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Esti in criza de timp?Comanda ingredientele online. Rapid si fara batai de cap!!

Mod de preparare

  • Punem la inmuiat merisoarele intr-un blidisel cu apa.

Cu nucile putem proceda in doua feluri:

  • fie le rumenim usor (la cuptor sau intr-o tigaie nonaderenta) - stati cu ochii pe ele, ca se ard repede.
  • fie le punem la inmuiat intr-un pahar cu apa. Capata o textura moale dar raman usor crocante. In plus, sunt mai digerabile - mai ales daca le-ati pus la inmuiat cu o seara inainte de a le consuma.
  • Punem orezul salbatic la fiert intr-o oala cu apa cu sare. Pe ambalaj scria ca are nevoie de 16 minute de fierbere-atata l-am si tinut.
  • Cand e gata, il scurgem de apa intr-o sita.
  • Curatam si taiem ceapa marunt.
  • Incingem uleiul de floarea soarelui si cel de nuca intr-o tigaie, punem ceapa la calit cu nitica sare. 
  • Cand ceapa s-a inmuiat,punem orezul, merisoarele scurse de apa si nucile taiate lejer in bucati.
  • Amestec lejer inca cinci minute lejer, potrivesc la gust cu sare si piper si opresc focul.
Ai testat reteta?Voi fi incantata sa vad rezultatul. Pune o poza cu reteta pe instagram, foloseste tagul @casutalaurei sau foloseste hashtag #casutalaurei si ne putem bucura impreuna!

Notes

Stiati ca cea mai optima metoda de a pastra samburii de nuca este intr-un borcan acoperit cu capac in frigider? Aceasta metoda le va feri de rancezirea si de pericolul de a fi infectate cu insecte - caz in care ele ar deveni toxice pentru consumul uman.

Informatii nutritionale

Nutrition Facts
Orez salbatic cu merisoare si nuci
Amount Per Serving (200 g)
Calories 380 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 0g0%
Cholesterol 0mg0%
Sodium 6mg0%
Potassium 155mg4%
Carbohydrates 82g27%
Fiber 1g4%
Sugar 1g1%
Protein 7g14%
Vitamin C 2.1mg3%
Calcium 34mg3%
Iron 0.9mg5%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Daca vreti sa vedeti ce alte retete cu orez am mai gatit pe blog, dati un click aici.

  1. Pingback:Retete cu orez - 8 preparate delicioase, variate, sanatoase, spornice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *