Orez Mujadara

Orez Mujadara

Orez Mujadara este o reteta de inspiratie din Orientul Apropiat, un preparat ce stie sa imbine aromele si condimentele, asa cum doar bucatariile orientale stiu s-o faca.

Orez Mujadara

A trecut un car de ani de la ultima mea participare la provocarile Daring Kitchen. Am tot vrut sa ma reapuc….n-am nici o scuza ca n-am facut-o. E una din cele mai frumoase provocari la care am participat pana acum, poate pentru ca e internationala, poate pentru ca retetele invatate cu acest prilej au fost adevarate revelatii pentru mine. E timpul sa sterg praful din acest coltisor din Casuta Laurei si sa ma pun pe treaba. Luna aceasta la Daring Cooks, gazda este Sawsan de la chefindisguise.com, o palestinianca cu diploma in ortodontie, actualmente traind cu sotul in Arabia Saudita, pasionata de retetele Orientului Mijlociu pe care le caracterizeaza drept sanatoase si aromate. Tema lunii sunt…preparate din orez.

Dintre multiplele ei propunerile, am ales orez Mujadara pentru ca suna interesant si era fara carne.

A iesit o bunatate de mancare, amestecul de arome este de poveste. Chiar recomand, este minunata.

Daca vreti sa vedeti ce alte retete cu orez am mai gatit pe blog, dati un click aici.

Orez Mujadara – reteta printabila

Orez Mujadara
5 from 1 vote
Tipareste reteta

Orez Mujadara

O reteta extrem de aromata si gustoasa, inspirata din bucataria savuroasa a Orientului Mijlociu

Tip de reteta fel principal
Bucatarie araba
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
timp total 40 minutes
Calorii 221 kcal
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 300 gr. orez cu bob scurt
  • 200 gr. linte
  • 1 l apa
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1/2 lingurita coriandru uscat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cardamom
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 ceapa mare feliata
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Lintea o punem intr-o oala, adaugam patru cani de apa si o fierbem pana cand lintea se inmoaie si e gata. Eu am sarit peste etapa asta caci lintea mea din conserva era deja gatita.


  2. Scurgem lintea, pastram apa in care a fiert.

  3. Spalam orezul si il punem la inmuiat intr-un bol cu apa pentru un sfert de ora.

  4. Intre timp, intr-o tigaie, sotam ceapa in ulei de masline pana se inmoaie si se rumeneste,

  5.  Cu o paleta o scoatem din ulei, o punem intr-o sita sa se scurga iar in tigaie pastram uleiul in care am calit ceapa.


  6. In oala in care am calit ceapa, peste ulei am pus lintea, orezul scurs de apa, toate condimentele, adaugam sare si doua cani din apa in care am gatit lintea sau puteti folosi pur si simplu apa obisnuita.

  7. Asteptam sa dea in fiert si dam focul mai incet, gatind pana orezul absoarbe toata apa.

  8. Amestecam cu o furculita.

  9. Servim cu ceapa caramelizata.

Notite

  • Lintea, uscata fiind, poate varia la timpul de gatire in functie de cativa factori printre care vechimea. Desi variaza ca timp n-ar trebui sa dureze mai mult de o ora. Apa dura poate mari, de asemenea, timpul ei de gatire.
  • In ce priveste....care linte e .....maro aici am avut o dilema, eu
    una n-am vazut pana acum decat linte verde si linte rosie. Ma hotarasem sa folosesc linte verde dar mergand intr-un magazin, am vazut linte la conserva ce parea sa aiba culoarea bruna, am cumparat-o
    dar cred ca era totusi tot linte verde. In fine, pana la
    urma n-a mai trebuit sa fierb lintea si mancarea a fost gata mai repede, in plus a fost foarte buna 😀

Mujadara poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la trei zile.

Nutrition Facts
Orez Mujadara
Amount Per Serving (200 g)
Calories 221
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Orez Mujadara

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Leave a Reply

*