Orez in stil indian

Orez in stil indian
3 Shares

Orez in stil indian, o reteta culinara vegana, cu ingrediente simple si la indemana. Poate fi servita ca atare sau ca garnitura alaturi de alte preparate.

Orez in stil indian

Aceasta reteta de orez in stil indian este un preparat foarte usor si gustos, foarte potrivit si pentru zilele de post, ingredientele mi-au starnit curiozitatea, chimen cu orez…cum o fi asta. Mie una imi place foarte mult acest condiment.

Rezultatul a fost …………..

unul bun, mi-a placut, parca am simtit totusi lipsa cepei prajite. La urmatoarea tura, o sa incerc cu ceapa si va spun daca merita adaosul.

Click aici pentru mai multe retete din bucataria indiana

Daca vreti sa vedeti ce alte retete cu orez am mai gatit pe blog, dati un click aici.

Orez in stil indian – reteta completa, printabila

Orez in stil indian
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Orez in stil indian

O reteta foarte simpla si gustoasa

Tip de reteta fel principal
Bucatarie indiana
portii 4 portii
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. orez cu bob lung
  • 100 gr. mazare boabe
  • 1 lingurita seminte de chimen proaspat macinate (in reteta originara nu se zdrobeau dar eu am preferat s-o fac; voi alegeti cum e mai convenabil)
  • sare dupa gust
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Reteta este in sine mai ampla, eu am redus mult din timpul de gatit, fierband in aparatul cu aburi atat orezul (asezat intr-o cuva speciala) cat si mazarea. Daca nu aveti steamer, fierbeti-le in doua oale separate

  2. Incepem prin spala orezul sub mai multe jeturi de apa, il scurgem si-l punem la fiert fie in steamer (ca mine), fie intr-o oala in care punem apa (la o ceasca de orez, punem trei cesti de apa) si sare. Intr-o alta oala, punem la fiert mazarea (eu am folosit mazare congelata) in apa cu sare.

  3. O data acestea fierte, am luat wok-ul (dar la fel de bine puteti folosi orice cratita – marime medie) si am pus la incins doua linguri de ulei, am adaugat chimenul proaspat zdrobit iar cand acesta incepe sa sfaraie, punem si orezul si amestecam constiincios. 

  4. Saram dupa gust, mai adaugam nitica apa (nu mult, cam un sfert de ceasca de cafea, cat sa nu ramana orezul fara lichid), lasam sa fiarba mocnit inca cateva minute, avand grija sa amestecam des si sa verificam sa nu se evapore apa.

  5. Este randul mazarei: o adaugam si mestecam cu grija, mai adaugam putintica apa (tot maxim un sfert de cana) si lasam sa fiarba pana se evapora apa, mestecand finut (sa nu transformam orezul in terci) dar constiincios. 

  6. Gata. Pofta buna!

3 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 1

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.