blank
|

Orez gatit in stil coreean – reteta de baza

Aceasta reteta de orez gatit in stil coreean este o garnitura simpla si  foarte buna care poate fi un adaos valoros la o  friptura dar poate deveni si vedeta mancarii daca este asortat cu niste legume aratoase si sanatoase.

Orez gatit in stil corean

Reteta ca atare e de inspiratie asiatica si este foarte simpla, nu contine nici macar sare dar, la servire, se pot adauga tot felul de ”ajutoare” pe cat de versatile pe atat de importante: smantana, verdeata taiata marunt, salate, legume gatite la tigaie. Ca sa mai scurtam timpul de gatire, putem eventual pune orezul la inmuiat cateva ore inainte de a ne apuca sa-l gatim.

Alte retete diverse care sa contina orez, gasiti aici.

retete cu orez

Orez in stil coreean – reteta completa, printabila

blank

Orez gatit in stil coreean - reteta de baza

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Garnitura de orez pregatita simplu - in stil asiatic
timp de pregatire 5 minutes
timp de gatire 20 minutes
timp total 25 minutes
fel de mancare Fel de baza
bucatarie asiatica
calorii 260 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 220 gr. orez (orez cu bob mic din acela folosit la Sushi japonez)
  • 300 ml. apa

Mod de preparare
 

Incepem prin a clati orezul.

  • Turnam apa peste el si bagam mana, facand o miscare de rotatie dar fara sa frecam orezul. Scurgem cu o sita si repetam procesul de inca trei ori. Ultima apa nu va fi curata dar asa trebuie sa fie. Scurgem si punem orezul intr-un bol.

Inmuiem orezul

  • Masuram cantitatea de apa necesara petru reteta si o turnam peste orez. Lasam sa se inmoaie pentru 30 de minute.

Fierberea orezului

  • Punem orezul intr-o oala cu fund gros, adaugam apa. 
  • Aducem la punctul de fierbere pe flacara medie si imediat micsoram flacara la minim.
  •  Acoperim si lasam sa fiarba pana cand apa se evapora. Fiti pe aproape, nu ia decat vreo cinci minute. Eu am gustat si am vazut ca e cam al dente, am mai lasat-o cinci minute.
  • Stingem focul si mai lasam vreo 15 minute, acoperit pentru a se opri gatitul.
  • Amesteca orezul asa incat umiditatea sa fie omogen distribuita.
  • E gata de servit! Nu uitati sa asezonati cu nitica sare, puteti adauga verdeata maruntita....

Notite bine de stiut

  • Raportul orez - apa este de 1:2 adica la o portie de orez (240 ml /220 gr) punem 300 ml apa. 
  • Si ati observat bine -  sare nu se pune.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

 

Similar Posts

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.