O bautura de vreme rece: Ciocolata calda

Ciocolata calda
Ciocolata calda
1 Shares

Aceasta varianta de ciocolata calda este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

Zilele acestea am primit vizita unei prietene dragi. Framantandu-ma cu ce sa o servesc, m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.

Ciocolata calda – reteta completa, printabila

Ciocolata calda
0 from 0 votes
Tipareste reteta

Ciocolata calda

O reteta clasica de ciocolata calda, bogata si satioasa

Tip de reteta Bauturi de casa
Bucatarie usoara
portii 4 portii
Autor Laura - www.casutalaurei.ro

Ingrediente

  • 200 gr. ciocolata amaruie (cu cat mai amaruie cu atat mai bine), maruntita
  • 5 lingurite cocoa
  • 2 lingurite zahar
  • 4 -5 cesti lapte

Mod de preparare

  1. Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.

  2. Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare. 

  3. Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.

Notite

Variatii

  • Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
  • Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
  • Ca tratatie de zile mari, o lingurita - doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.

 

1 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Comments · 3

  1. Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.