O bautura de vreme rece: Ciocolata calda

Aceasta varianta de ciocolata calda este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

Zilele acestea am primit vizita unei prietene dragi. Framantandu-ma cu ce sa o servesc, m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.

Ciocolata calda – reteta completa, printabila

Ciocolata calda
Tipareste reteta

Ciocolata calda

Tip de reteta: Bauturi de casa
Bucatarie: usoara
portii: 4 portii
Autor: Laura - www.casutalaurei.ro

O reteta clasica de ciocolata calda, bogata si satioasa

Ingrediente

  • 200 gr. ciocolata amaruie (cu cat mai amaruie cu atat mai bine), maruntita
  • 5 lingurite cocoa
  • 2 lingurite zahar
  • 4 -5 cesti lapte

Mod de preparare

  1. Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.

  2. Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare. 

  3. Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.

Notite

Variatii

  • Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
  • Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
  • Ca tratatie de zile mari, o lingurita - doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.

 

3 Comments

  1. Melianda 2008-11-08 Reply
  2. Laura 2008-11-08 Reply
  3. adriana 2009-05-26 Reply

Leave a Reply

1 Shares
Share
Pin1
+1
WhatsApp