Aceasta varianta de ciocolata calda este o bautura bogata, satioasa….de-a dreptul voinica.

Zilele acestea am primit vizita unei prietene dragi. Framantandu-ma cu ce sa o servesc, m-am incumetat sa incerc reteta de amandine. Pregatirea acestei prajituri nu a durat mult si a iesit cu adevarat delicioasa.
Ciocolata calda – reteta completa, printabila
Ingrediente
- 200 gr. ciocolata amaruie (cu cat mai amaruie cu atat mai bine), maruntita
- 5 lingurite cocoa
- 2 lingurite zahar
- 4 -5 cesti lapte
Mod de preparare
Intr-o oala, se amesteca cele doua lingurite de zahar cu cocoa si trei-patru linguri de lapte si se amesteca bine, continuu, la foc iute, pana cand zaharul se topeste. Nota: Daca apar cocoloase, nu va impacientati. Amestecati pana se topeste totul uniform.
Se da focul incet si se adauga ciocolata amaruie, amestacand in continuare.
Se adauga incetul cu incetul laptele, amestacandu-se pana totul devine o pasta fine si matasoasa.
Notite
Variatii
- Daca preferati o ciocolata calda mai fluida, mai adaugati lapte.
- Daca o preferati mai pufoasa, puteti amesteca si doua- trei lingurite de frisca.
- Ca tratatie de zile mari, o lingurita - doua de whiskey (coniac) ii va da un gust exotic.
Laura ce bine arata si ciocolata si amandina!
eu nu m-am incumetat deloc sa fac amandina pana acum dar nu cred ca mi-ar strica…
Meli, nu absolut deloc greu de facut. E mai greu sa faci o prajitura cu foi. Sirpoul a iesit foarte mult, la inceput ma gandeam ca ramane mult dar l-am folosit pe tot si pana la urma era exact cat trebuia. 🙂
ce bine arata…mi-ai facut pofta de ceva dulce…