blank
| |

Negresa fara coacere cu glazura de ciocolata

Negresa fara coacere cu glazura de ciocolata, reteta de desert vegana, de post, facuta din ingrediente naturale, usor de preparat, un aluat cu o textura versatila.

Negresa fara coacere cu glazura de ciocolata
Acest articol contine unele produse si linkuri sponsorizate. Toate produsele despre care scriu aici au fost testate personal de mine si le recomand cu placere si fara vreo obligatie din nici o parte.

De curand, am inceput o colaborare cu Sanovita. M-am bucurat pentru ca au  produse foarte calitative pe care le-am apreciat de multe ori. Am primit de la ei un pachet cu produse spre testare si inspiratie in gatirea unor bunatati. Ce produse am primit, puteti vedea in videoclipul de mai jos:

Trebuie sa spun ca mi-au placut tare mult si produsele dar si modul de ambalare foarte ingrijit. Fiecare punga fiind ambalata separat intr-o punga iar sticlele si borcanelele bine invelite in pungi cu bule pentru a le proteja contra deteriorarii.

Dupa cum va puteti inchipui, n-am rezistat mult pana sa degustam primele produse. Cea mai curioasa am fost la berea cu ghimbir. Nu gustasem asa ceva pana acum si nu stiam la ce sa ma astept. A fost delicioasa, avea un gust de ….limonada usor acidulata. Cred ca nu se bea seara, ca e nitel energizanta dar este excelenta. Recomand.

Apoi a fost mare concurenta in familie pe rondelele crocante cu ciocolata si cu lupin, excelente pentru o gustare satioasa fie acasa, fie la serviciu.

ce produse am folosit din pachetul Sanovita

Aveam de mult gandul la aceasta reteta de negresa iar in pachet am gasit produsele potrivite: migdale, uleiul de cocos si pudra karob. Prietenii blogului  nostru stiu ca am o preferinta pentru aceste produse de ceva vreme. Mai ales pentru uleiul de cocos despre beneficiile caruia am vorbit deja. Si pudra de karob o folosesc in nenumarate ocazii ca inlocuitor pentru cacao. Contine antioxidanti si nu are acelasi efect de hiperactivitate asupra copiilor cum are pudra de cacao, avand cam acelasi gust.blank

Negresa fara coacere cu glazura de ciocolata – reteta completa, printabila

blank

Negresa fara coacere cu ganache vegan

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
O reteta raw, de post, versatila si gustoasa
timp de pregatire 30 minutes
fel de mancare Desert
bucatarie Retete rapide
portii 12 bucati
calorii 331 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

Negresa

  • 100 gr. nuca plus pentru topping
  • 150 gr. migdale
  • 425 gr. curmale daca sunt uscate, se inmoaie in apa calda minim 10 minute apoi se scurg.
  • 60 gr. pudra karob
  • 2 linguri alune crude, usor rumenite la cuptor sau alte seminte - fistic, nuca, ce aveti la indemana
  • 1 esenta dupa preferinte, eu am pus esenta de rom
  • 1/4 ´lingurita sare de mare

Ganache vegan

  • 60 ml. lapte ­ vegan
  • 175 gr. ciocolata fara lapte taiata bucati
  • 2 linguri unt de cocos topit
  • 60 gr. zahar pudra
  • 1/4 lingurita sare de mare

Mod de preparare
 

Negresa raw

  • Am pus curmalele uscate la inmuiat cu o seara inainte si a doua zi, le-am scurs bine de apa, pe un prosop de bucatarie care sa absoarbe lichidul in exces si le-am scos samburii.
    blank
  • Punem 100 gr. nuca si 150 gr. migdale in cuva unui blender si mixam pana transformam in pudra cat mai fina.
    blank
  • Adaugam pudra de karob si sarea de mare si mai mixam pana se omogenizeaza ingredientele. Transferam in alt bol si punem deoparte.
  • Punem curmalele in cuva blenderului si le mixam pana se maruntesc de raman doar bucati mici. Scoatem si punem deoparte.
  • Adaugam nuca si migdalele maruntite si amestecam in timp ce adaugam pe rand pasta de curmale. Nota: la inceput, am incercat sa fac asta cu blenderul, apoi am constatat ca e mai usor cu blenderul vertical.
    blank
  • Adaugam esenta de rom si curmale si mixam pana obtinem un aluat consistent si bine legat, consistenta lui mi-a amintit de cea a salamului de biscuiti.  Nu este obligatoriu sa avem nevoie de toata cantitatea de curmale, excesul il puteti marunti, pune intr-un borcan si pastra la frigider pe post de dulceata.
    blank
  • Intr-o forma patrata de 20 cm. latura, am pus la baza niste folie alimentara , am pus aluatul in forma si l-am uniformizat, m-am folosit de o punga ca sa apas compozitia si sa o uniformizez in tava cat mai egal.
    blank
  • Deasupra compozitiei am presarat nuca cat mai marunta si cateva alune ce le aveam la indemana.
    blank
  • Am preparat glazura, am intins-o peste negresa si am bagat-o la frigider sau congelator pentru 15 minute inainte de a o portiona in 12 bucati egale.
  • Bucatile de negresa se pastreaza intr-o cutie ermetica pentru a-si pastra prospetimea - 3 - 4 zile la temperatura camerei sau o luna la congelator.

Glazura de ciocolata

  • Punem laptele vegetal intr-un bol deasupra unei oale in care fierbe apa.
    blank
  • Adaugam ciocolata rupta in bucati, lasam vreo 2 minute dupa care amestecam des ca sa se topeasca uniform.
    blank
  • Adaugam sarea si uleiul de cocos topit, amestecam usor sa incorporam cele doua ingrediente. Mixam un minut cu un mixer de mana si bagam la frigider sa se mai ingroase.
    blank
  • Dupa 10 minute, scoatem de la frigider, adaugam o lingura de zahar pudra si mixam. Daca textura glazurii este prea subtire, se mai poate adauga zahar pudra si se mixeaza pana capata o textura aerata, usoara.
    blank
  • Intindem glazura deasupra aluatului de negresa, putem presara alune sau nuci tocate deasupra, nuca de cocos, bombonele si ce altceva va mai doreste inimioara.

Notite bine de stiut

Textura acestui desert este una care tine mai mult de gust. Eu am preferat sa fie nitel umeda. Daca doriti sa fie mai ferma, adaugati mai putine curmale hidratate sau puteti ingrosa compozitia cu biscuiti maruntiti.
De asemenea, puteti inmuia nuca pe care intentionati sa o folositi ulterior ) bucati mari in negresa. Nuca inmuiata are o textura mai placuta, doar usor crocanta si, prin inmuiere, devine mai usor digerabila. Inmuierea e bine sa dureze circa 8 ore - peste noapte e numai bine, inainte de a o adauga in negresa, scurgeti-o bine de apa si uscati-o pe un prosop de hartie.
Aceasta reteta in esenta este una foarte versatila. Pornind de la compozitia de fata, se pot construi alte deserturi cum ar fi:
  • bomboane vegane ca in fotografia de mai jos
  • salam vegan de biscuiti - adaugati biscuiti faramitati sau turta dulce maruntita, mai puteti adauga si rahat turcesc, stafide, chiar si merisoare. Sigur va iesi o bunatate.
  • Umplutura pentru tarta vegana
blank

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Sper sa incercati aceasta negresa fara coacere cu glazura de ciocolata. O prajitura de post usoara si simpla. O alta prajitura din aceasta categorie gasiti aici.

Incercati-le si musai sa imi spuneti cum a fost :).

Similar Posts

2 Comments

  1. Am incercat si eu reteta seara trecuta, dar nu prea mi-a reusit. Sunt mai neindemanatica la capitolul bucatarie…mi-a iesit glazura un pic cam prea dulce, dar asta e. O s-o mai incerc inca o data weekendul acesta si sper sa-mi iasa cum trebuie. Multumesc mult pentru reteta! 🙂

    1. Ce mai exact n-a iesit? Da-mi detalii, poate te pot ajuta :), eu la glazura am pus o lingurita de zahar si mi s-a.parut suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.