|

Muschi cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata

Muschi cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata, reteta simpla, ce poate fi gatita si cu resturi de carne de la friptura sau gratar, reteta adaptata dietei Dukan.
Muschi de vita in sos de ardei iute si ceapa marinata

Reteta originara era cu muschi de porc. Dar eu, la dieta find, am preferat muschiul de vitel. Am adaptat o reteta din Good Food. Adaptat in sensul ca mie mi se pare a fi o reteta….de resturi. Adica mai ai niste carnica de la friptura, de la gratar si vrei sa o prepari intr-un mod diferit de cum ai preparat-o anterior. Si atunci, foarte simplu, poti s-o transformi in ingredientul cheie al unui sandvis savuros sau al unei tortillas ca in aceasta reteta.

Eu n-am folosit tortillas din motive de dieta (desi ulterior am aflat si ca exist tortilla Dukan). A fost gustoasa si, zic eu, si sanatoasa.

Mare parte din savoare, sta in arome si condimente, asa ca nu va sfiiti sa gustati ca sa adaptati gustul propriilor preferinte.

publicitate

Muschi cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata – reteta completa, printabila

Muschi de vita in sos de ardei iute si ceapa marinata

Muschi cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
calorii

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • carne de porc sau vita preferabil carne slaba, muschi – eh, dar acum ce aveti, sa nu mai facem mofturi
  • 2 bucati ceapa rosie
  • 8 catei usturoi
  • pasta de rosii sau 6 rosii de marime medie
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri praf de chilli
  • 3 linguri zahar brun (Eu am folosit indulcitor)
  • 2 bucati limetta lamaie verde adica
  • frunze de coriandru
  • tortilla moi

Mod de preparare
 

pregatim carnea

  • O ungem cu nitel chilli, oregani, zahar, piper si sare si o bagam la cuptorul deja incins. Eu v-am spus, cel mai bine e sa incercati aceasta reteta cand aveti niste resturi de la o cina sau pranz copios.
    blank
  • Oricum maruntiti carnea, eu am preferat sa o tai fasii foarte subtiri cand e gata de pus in sosul pe care il vom pregati imediat.

pregatim ceapa

  • Luam cele doua cepe rosii si le curatam. 
  • Pe una din ele o taiem in felii mai groase, pe cealalta in felii subtiri, foarte subtiri. 
  • Pe aceasta din urma o vom marina intr-un bol, adaugand peste ea sucul de la o lima, putin oregano, putina sare si putin piper. 
    blank
  • Punem deoparte pana se inmoaie.
  • Intr-o tigaie non-aderenta, punem la prajit ….fara ulei usturiul nedecojit. 
  • Cand se innegreste, il luam de pe foc si-l curatam. 
  • Incingem in tigaie uleiul si punem ceapa taiata felii mai groase, pasta de rosii (sau rosiile daca aveti), pasta de ardei, o lingurita praf de chilli, o lingura de zahar, putin suc de lime. 
    blank
  • Asezonam cu sare si piper.
  • E momentul sa punem si carnita, mai adaugan nitica apa (daca e cazul) si lasam sa fiarba acoperit vreo zece minute.
    blank
  • Scurgem ceapa bine si o servima alaturi de carnita in sos fie pusa intr-o chifla ca sandvis, fie invelita intr-o tortilla (niste salata si castravete pe acolo nu strica sa adaugati), fie cu paste, fie cu mamaliga, fie cu ce credeti voi ca i-ar mai sta frumos. 

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Sa ne fie de bine!

publicitate

Similar Posts

6 Comments

  1. Si eu cam tot acolo sunt, 11 kilute date jos dar mai am inca muuuult, vreo 15, dupa doua sarcini ma pot declara multumita de felul cum slabesc. Sunt foarte multumita de dieta asta, totusi n-as recomanda-o cuiva care nu se omoara dupa carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.