M

Musaca cu cartofi a la socrita

Musaca cu carne tocata si cartofi, reteta simpla, rustica, reteta soacrei, o mancare alcatuita din cartofi si carne tocata, asezate alternativ in straturi.

musaca cu cartofi

La mama acasa, nu se gatea musaca asa incat aceasta reteta o am de la soacra.

Am ajuns sa fiu fana a acestei mancari.

Toata savoarea musacalei consta in maiestria cu care condimentezi carnea tocata. Dar si in savoarea lichidului in care se desavarseste felul gatit.

De aceea recomand moarea de varza care ii da un gust aparte. In lipsa acesteia este foarte buna, supa concentrata de legume sau, pur si simplu, apa.

Alt fel de mancare cu carne tocata, foarte iubit la noi in familie, este reteta de ardei umpluti si derivata ei, delicioasa ciorba de ardei umpluti.

Musaca cu carne tocata – reteta completa, printabila

Musaca cu carne tocata si cartofi

Musaca cu cartofi si carne tocata, reteta simpla, invatata la soacra
Salveaza pe Pinterest Tipareste reteta
Fel de reteta fel principal
Bucatarie greceasca
Cuvinte cheie musaca cu cartofi si carne tocata, musaca reteta simpla
Portii 6 portii
Calorii 506kcal
Author Laura

Reteta video

Ingrediente

  • 500 gr. carne tocata
  • 6 ´- 7 cartofi mari (sau 10 - 12 cartofi mici)
  • 2 ceapa taiate feliute
  • ciuperci optional
  • 5 catei usturoi
  • 1 ou
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 cana moare de varza supa de legume (sau pur si simplu apa calda)

Mod de preparare

  • Se pune la fiert carnea tocata cu sare, piper si cimbru. 
  • Se taie ceapa si se caleste usor in ulei. 
  • Se strecoara carnea, strecoara intr-o sita si se amesteca cu ceapa calita, ciupercile fierte si taiate marunt. 
  • Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
  • Se adauga oul si se amesteca bine. 
  • Se potriveste la gust de sare, piper si cimbru. 
  • Se taie cartofii in felii subtiri si se aseaza primul rand pe fundul oalei in care am turnat in prealabil putin ulei. 
  • Deasupra se intinde primul strat de carne (jumatate din cantitate). 
  • Se aseaza al doilea strat de cartofi, inca un strat de carne si finalizam cu un ultim strat de cartofi. 
  • Deasupra se toarna moare de varza sau ce alt lichid am pregatit pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul incins.
  • Cand cartofii s-au patruns si s-au rumenit, sea aseaza in farfurii si se poate servi cu sos de rosii sau ketchup, muraturi sau salate.
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.