blank
|

Musaca cu cartofi a la socrita

Musaca cu carne tocata si cartofi, reteta simpla, rustica, reteta soacrei, o mancare alcatuita din cartofi si carne tocata, asezate alternativ in straturi.

musaca cu cartofi

La mama acasa, nu se gatea musaca asa incat aceasta reteta o am de la soacra.

Am ajuns sa fiu fana a acestei mancari.

Toata savoarea musacalei consta in maiestria cu care condimentezi carnea tocata. Dar si in savoarea lichidului in care se desavarseste felul gatit.

De aceea recomand moarea de varza care ii da un gust aparte. In lipsa acesteia este foarte buna, supa concentrata de legume sau, pur si simplu, apa.

Alt fel de mancare cu carne tocata, foarte iubit la noi in familie, este reteta de ardei umpluti si derivata ei, delicioasa ciorba de ardei umpluti.

Musaca cu carne tocata – reteta completa, printabila

blank

Musaca cu carne tocata si cartofi

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Musaca cu cartofi si carne tocata, reteta simpla, invatata la soacra
fel de mancare fel principal
bucatarie greceasca
portii 6 portii
calorii 506 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 gr. carne tocata
  • 6 ´- 7 cartofi mari (sau 10 - 12 cartofi mici)
  • 2 ceapa taiate feliute
  • ciuperci optional
  • 5 catei usturoi
  • 1 ou
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 cana moare de varza supa de legume (sau pur si simplu apa calda)

Mod de preparare
 

  • Se pune la fiert carnea tocata cu sare, piper si cimbru. 
  • Se taie ceapa si se caleste usor in ulei. 
  • Se strecoara carnea, strecoara intr-o sita si se amesteca cu ceapa calita, ciupercile fierte si taiate marunt. 
  • Se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. 
  • Se adauga oul si se amesteca bine. 
  • Se potriveste la gust de sare, piper si cimbru. 
  • Se taie cartofii in felii subtiri si se aseaza primul rand pe fundul oalei in care am turnat in prealabil putin ulei. 
  • Deasupra se intinde primul strat de carne (jumatate din cantitate). 
  • Se aseaza al doilea strat de cartofi, inca un strat de carne si finalizam cu un ultim strat de cartofi. 
  • Deasupra se toarna moare de varza sau ce alt lichid am pregatit pana la nivelul ultimului strat si se baga in cuptorul incins.
  • Cand cartofii s-au patruns si s-au rumenit, sea aseaza in farfurii si se poate servi cu sos de rosii sau ketchup, muraturi sau salate.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.