M

Mousse de somon cu crema de branza un aperitiv rapid si fin

mousse de somon
Reteta de aperitiv foarte simpla de facut, nutritiva si rapida, gata in maxim 5 minute
mousse de somon cu crema de branza si somon afumat

Mousse de somon, reteta de aperitiv simpla, sanatoasa si rapida, gata in maxim 5 minute. Perfecta pentru o masa de ocazie dar si pentru o gustare de zi cu zi.

mousse de somon servit in bol

Nu stiu voi dar mie imi place tare mult pasta de peste. E unul din aperitivele mele preferate si nu e saptamana sa nu o prepar.

Reteta de fata e una simpla ca mai toate cele de felul ei. Nu e neaparat ieftina caci somonul afumat nu e un produs ieftin dar e gustoasa si nutritiv, dam corpului ceva sanatos si asta e cel mai important. Are si culoarea asta faina, roz, ceea ce face ca orice aperitiv care o contine sa fie aspectuos si deosebit.

Ziceti si voi ca nu e asa?

blank

Sugestii de prezentare

Aceasta pasta fina de somon arata grozav servit pe bucatele decupate de paine.

mousse de somon servit elegant pe bucatele decupate de paine

Insa se preteaza la fel de bine si la servirea pe o felie de castravete sau in cochilia unei rosii curatate de seminte sau a unui ardei gras. Arata chiar mai interesant in ultima varianta. Asta mai ales vara, cand e si mult mai lejer de savurat astfel.

Cateva recomandari…

Si acum daca tot v-am povestit despre aceasta noua reteta, musai sa va amintesc si de pasta de peste cu avocado. Chiar ma gandeam ce interesant ar arata o combinatie dintre cele doua pe un platou de aperitive… Pasta de somon rozalie, spritata pe feliute decupate de paine, alternand cu pasta de un verde crud a aperitivului cu peste si avocado.

Cat despre reteta clasica de pasta de peste, nu am o asemenea reteta pe blog. Dar recomand reteta Laurei Laurentiu, e cea mai gustoasa varianta testata de mine pana acum

Mousse de somon – reteta completa, printabila

mousse de somon cu crema de branza si somon afumat

Mousse de somon

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Reteta de aperitiv foarte simpla de facut, nutritiva si rapida, gata in maxim 5 minute
timp de pregatire 2 mins
timp de gatire 3 mins
timp total 5 mins
fel de mancare Aperitive si gustari
bucatarie usoara
portii 6 portii
calorii 241 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 250 g somon afumat
  • 4-5 linguri smantana lichida
  • 150 g crema de branza
  • 1-2 linguri zeama de lamaie dupa gust
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare
 

  • Am pus crema de branza, 1/2 din cantitatea de smantana si somonul in cuva robotului.
  • Le-am maruntit cu mixerul vertical. Daca amestecul e prea vartos, mai adaugati si restul de smantana.
  • Gustam si potrivim cu zeama de lamaie, sare, piper.
  • Mai mixam o data pentru omogenizare.
  • Se poate servi imediat.

Notite bine de stiut

Dupa cum va povesteam in introducere, acest mousse poate fi servit foarte elegant pe un platou de aperitive pe felii decupate de paine dar si in suporti de legume, fie ele feliute de castravete, ardei sau rosii. Imaginatie doar sa avem.

Ustensile necesare

Calorii si nutrienti

Nutrition Facts
Mousse de somon
Amount Per Serving (100 g)
Calories 241 Calories from Fat 207
% Daily Value*
Fat 23g35%
Saturated Fat 5g25%
Cholesterol 24mg8%
Sodium 254mg11%
Potassium 215mg6%
Carbohydrates 1g0%
Sugar 1g1%
Protein 9g18%
Vitamin A 920IU18%
Calcium 13mg1%
Iron 0.3mg2%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Ai incercat reteta asta?Lasa o vorba si spune-ne parerea ta!

Foarte rapida si interesanta acest aperitiv cu somon cu crema de branza. Sper sa o incercati si va astept aici cu impresiile avute. Pofta buna sa aveti!

blank
blank
Laura

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.