blank
| |

Mousse de ciocolata – reteta fara oua

Mousse de ciocolata, reteta fara oua, un mousse cremos si rapid ce poate fi servit atat ca desert separat cat si ca umplutura pentru o prajitura sau un tort delicios. 

mousse de ciocolata

Aceasta nu este prima reteta de mousse de ciocolata pe care o incerc. Pe cea anterioara o gasiti in reteta de tort marzipanmom, o reteta foarte buna de mousse cu oua. Tot acolo o sa gasiti si prima reteta de crema ganache incercata de mine. M-am indragostit atunci de crema aceea si am ramas indragostita. Mi se pare una dintre cele mai delicioase si mai usor de facut.

Reteta de fata nu contine oua ci smantana grasa de frisca. E foarte delicioasa, o reteta pe care am preluat-o de la Buddy Valastro, cunoscut drept Cake Boss. Este un mousse de ciocolata pe care il foloseste pentru umpluturi la torturi. Are o consistenta fina si lichiorul ii da o nota rafinata. A, si apropo de frisca, aveti reteta de frisca facuta in casa aici.

Daca nu vreti sa puneti lichior (din motive de copii, eventual), incercati cu esenta de rom …sau alte esente (experimentam putin, nu?). Cred ca se gasesc si esente de coniac. Stiu ca o data am folosit dar nu se gasesc asa frecvent ca cele de rom.

Un alt desert lejer, spuma de portocale, gasiti aici.

Am facut doar cu jumatate din cantitatea indicata la reteta. Nu ne doream decat un desert nepretentios pentru patru persoane. Cu cantitatile indicate la reteta se poate umple un tort de circa 22 cm diametru.

Mousse de ciocolata – reteta completa, printabila

blank

Mousse de ciocolata

Reteta gatita, scrisa si publicata de Laura
Mousse de ciocolata, crema fina, aerata, teribil de delicioasa si usor de facut
timp de pregatire 1 minute
fel de mancare Desert
bucatarie usoara
portii 4 portii
calorii 690 kcal

Reteta VIDEO

Ingrediente
  

  • 500 ml. smantana grasa pentru frisca
  • 200 gr. zahar pudra e bun si cel normal dar sub forma de pudra se dizolva mai repede
  • 3 linguri cocoa
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 50 gr. ciocolata topita

Mod de preparare
 

  • Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe bain marie.
  • Punem smantana rece, de la frigider intr-un bol si mixam pana capata o consistenta aerata. 
  • Adaugam zaharul. 
  • Adaugam pe rand si cacaua cernuta, lichiorul si ciocolata topita. 
  • Cu o spatula amestecam foarte usor pana omogenizam toate ingredientele, pentru a pastra frisca pufoasa.
  • Se poate folosi imediat sau se poate pasta la rece intr-un container ermetic trei zile maxim.  

Notite bine de stiut

Din cantitatea de ingrediente de mai sus rezulta o crema ce poate umple un tort de 22 cm diametru.

Disclaimer

Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Iata-l si pe Buddy Valastro, gatind aceasta reteta:

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apreciaza reteta




Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.