Mousse de ciocolata – reteta fara oua

9 Shares

Mousse de ciocolata, reteta fara oua, un mousse cremos si rapid ce poate fi servit atat ca desert separat cat si ca umplutura pentru o prajitura sau un tort delicios. 

mousse de ciocolata

Aceasta nu este prima reteta de mousse de ciocolata pe care o incerc, anterioara o gasiti in reteta de tort marzipanmom, o reteta foarte buna de mousse cu oua.

Reteta de fata nu contine oua ci smantana de frisca, e foarte delicioasa si  este o reteta pe care am preluat-o de la Buddy Valastro, cunoscut drept Cake Boss, este un mousse de ciocolata pe care il foloseste pentru umpluturi la torturi. Are o consistenta fina si lichiorul ii da o nota rafinata. Daca nu vreti sa puneti lichior (din motive de copii, eventual), incercati cu esenta de rom …sau alte esente (experimentam putin, nu?). Cred ca se gasesc si esente de coniac, stiu ca o data am folosit dar nu se gasesc asa frecvent ca cele de rom.

Am facut doar cu jumatate din cantitatea indicata la reteta deoarece nu ne doream decat un desert nepretentios pentru patru persoane. Cu cantitatile indicate la reteta se poate umple un tort de circa 22 cm diametru.

Mousse de ciocolata – reteta completa, printabila

5 from 1 vote
Tipareste reteta

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata, crema fina, aerata, teribil de delicioasa si usor de facut

Tip de reteta Desert
Bucatarie usoara
Timp de preparare 1 minute
Autor Laura

Ingrediente

  • 500 ml. smantana grasa pentru frisca
  • 200 gr. zahar pudra e bun si cel normal dar sub forma de pudra se dizolva mai repede
  • 3 linguri cocoa
  • 1 lingura lichior de cafea
  • 50 gr. ciocolata topita

Mod de preparare

  1. Topim ciocolata cu 1 lingura de ulei pe bain marie.

  2. Punem smantana rece, de la frigider intr-un bol si mixam pana capata o consistenta aerata. 

  3. Adaugam zaharul. 

  4. Adaugam pe rand si cacaua cernuta, lichiorul si ciocolata topita. 

  5. Cu o spatula amestecam foarte usor pana omogenizam toate ingredientele, pentru a pastra frisca pufoasa.

  6. Se poate folosi imediat sau se poate pasta la rece intr-un container ermetic trei zile maxim.  

Notite

Din cantitatea de ingrediente de mai sus rezulta o crema ce poate umple un tort de 22 cm diametru.

 

Iata-l si pe Buddy Valastro, gatind aceasta reteta:

Scurt indrumar de folosit caseta de retete de mai jos
Caseta de retete este o modalitate eficienta si la obiect de a prezenta o reteta cu informatiile esentiale de care aveti nevoie. Totusi, fiind si varianta printabila, incerc sa fiu cat mai succinta – ca atare, nu uitati sa cititi intreaga postare pentru cat mai multe informatii, nu doar reteta din cutie.

  • Apasand pe butonul tipareste reteta, va va aparea o fereastra separata cu textul retetei gata de a fi tiparit la imprimanta. Din aceasta versiune gata de tiparire, am eliminat fotografiile, acestea consumand multa cerneala din toner si nefiind musai necesare.
  • Daca apasat cu mouse-ul pe numarul ce indica portiile, va va aparea o mica bara. Mergand in dreapta sau in stanga cu mouse-ul pe acea linie, puteti ajusta numarul de portii din reteta dupa dorinta si, in consecinta, asta va modifica automat si cantitatile indicate la ingrediente.
  • In dreptul ingredientelor si al etapelor de preparare, aveti niste patratele care sunt, de fapt, casete de bifat. Le puteti utiliza online cand va pregatiti ingredientele, le puteti bifa pe cele pe care le aveti deja si veti vedea imediat ce va mai lipseste. In acelasi fel, puteti bifa fiecare etapa de preparare imediat ce ati terminat-0, asigurandu-va ca n-ati ratat din greseala nici un pas.
  • La modul de preparare, acolo unde sunt indicati timpi de preparare tip 10 minute, 20 minute – treceti cu mouse-ul pe deasupra, va aparea o caseta care va va indemna sa dati click, daca o veti face, veti declansa un timer foarte util in caz ca vreti sa gatiti in timp ce consultati reteta. Acest timer va va insoti atatea minute cate sunt indicate.
  • Nu uitati sa apreciati reteta, bifand un numar de la 1 la 5 stelute dupa cum credeti si dupa cum v-a ajutat si v-a iesit reteta respectiva. M-as bucura sa lasati si un mesaj dar numai dand un rating retetei, bifand stelutele, ma ajutati atat pe mine in fata atotputernicului si pretentiosului Google cat si pe ceilalti cititori ce vor citi in viitor reteta. Multumesc din suflet pentru efort!
  • Toate aceste detalii sunt interactive si pot fi foarte utile pentru voi dar erau cumva prea subtile si rar sesizate de cititori. Ca atare, am hotarat sa fac acest mic indrumar, pe care sper sa-l pot pune la toate retetele, pentru a va ajuta. Spor la gatit si pofta buna!!!!
9 Shares

Published by

Bine ai venit in Casuta Laurei! Sunt Laura, femeie optimista, creativa, sotie, mamica cu o pasiune scapata de sub control pentru gatit - incerc tot felul de retete culinare diverse, reteta de mancare variate, retete de desert de casa, retete de prajituri. Ma pasioneaza si organizarea si gospodarirea eficienta sub deviza ”Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim”. Ce zici, ne imprietenim?

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.